Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A világpolitikai tényező

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek!

Donald Trumpot börtönbe akarják zárni, ahhoz képest az, hogy nekünk nem adnak bizottsági helyeket az Európai Parlamentben, az még egy visszafogott kezelés” – így értékelte Orbán Balázs, a miniszterelnök stratégiai igazgatója az Indexnek, hogy a Patrióták Európáért frakció tagjai egyetlen elnöki vagy alelnöki posztot sem kaptak az EP szakbizottságaiban. (Index)

Könnyek árján ring kicsiny csolnakom, vagy ladikom, vagy a franc tudja, sajkám talán. Az a csodálatos önzetlenség, ahogy mindenről saját maguk jutnak eszükbe – ez így hülyén hangzik, de hosszasabb töprengés után sem jöttem rá, hogyan kellene úgy ragozni, hogy még magyar maradjon -, és ahogy sajnálgatják önmagukat, szepegnek, mint őzgidácska az erdő szélén. Csak itt most nincs öreg néne, aki meggyógyítsa a sérült kis lelküket. Amúgy Donald Trumpot azért akarják börtönbe zárni, mert sikkasztott, lopott, csalt, hazudott. Aki ilyet csinál – és nem fideszes politikus – nálunk is börtönbe kerül. Amúgy Trumpot az amerikai hatóságok akarják megbüntetni, nem a Brüsszeli bürokraták. Ámde azért nem kaptak elnöki, vagy alelnöki posztot a Patrióták – és itt már semminek semmi köze nincs az Amerikai Egyesült Államok igazságszolgáltatásához -, mert Európa tanult a világháborúból. Európa még tudja, hogy a szélsőjobb csak bajt hozhat (a szélsőbal is egyébként). Annak idején Hitlert és bandáját is karanténba kellett volna zárni, akkor ma egészen más világban élhetnénk. És itt jegyzem meg – hátha maguktól nem jut eszébe drága kis széljobbos fideszéknek -, hogy abban az esetben Trianon sem lett volna, és most nem kellene minden évben cirkuszolni miatta. Az unió úgy döntött, hogy megakadályozza az újkori fasiszták térnyerését, és nagyon helyesen teszi ezt. Ha Angela Merkel korábban dönt úgy, hogy nyugállományba vonul, talán nem is fajult volna ennyire el a helyzet. De talán még most sem késő.

Tovább csónakázva – immár nem a könnyek, hanem a nyál tengerén – az Index hűlt helyén működő Index szépen, érthetően és valami egészen pártatlan, korrekt, teljesen objektív szempontok szerint, nagy súlyt fektetve az igazságra független elemzőket szólaltatott meg Orbán Viktor tusványosi beszédének értelmezése céljából. Innen tudom én is, hogy:

Nagy Attila Tibor politikai elemző az Index megkeresésére arra hívta fel a figyelmet, hogy már előre lehetett tudni, Orbán Viktor tusványosi beszédei intellektuális kihívást jelentenek a hazai ellenfeleknek,

ugyanis a legtöbb ellenzéki politikus nincs azon a szellemi színvonalon, mint a miniszterelnök.

Ezt mondjuk magam is őszintén remélem, egy szociopata is bőven elég. Hogy a szellemi színvonala hol tart a csútinak, azt nem olyan nagyon nehéz felmérni, elég csak azokra a váratlan pillanatokra gondolni, amikor nem az előregyártott szöveget kell tagoltan felolvasni, hanem elkerülhetetlen helyzetbe csöppen, és saját velőből kellene válaszolnia. Akkor jön a szőrét hullató róka, a kényszeres rángatózás, a szellemesnek gondolt, de végtelenül kínos kültelki humor, a nem létező nyakkendő ráncigálása, a kaméleont megszégyenítő szemgolyó nyaldosás, a vitustánc. Elég kínos, hogy ezek szerint ő a kormánypártban és a kormányban messze a legokosabb ember. A többi milyen lehet? Jó, vicc volt, tudom, milyen a többi.

Orbán Viktor alternatív európai politikát vázolt fel: a politikai uniós projektet el kell engedni, de a szuverenitását a tagállamoknak nem kell csökkenteni, a föderális államokról le kell mondani, viszont gazdaságilag meg kell erősíteni Európát, és szerinte védelmi dimenziót is ki kell építeni. Ez nem Európa-ellenesség, hanem alternatív Európa-politika

Orbán Viktor beszédében a legfontosabb rész a világrendszerváltás volt, amihez meg kell találni a nagy magyar stratégiát. A kihívókra az Amerikai Egyesült Államok Trump alatt nemzetállamisággal alkalmazkodhat. Európa, ha elfogadja, hogy Ázsia felemelkedésére reagálni kell, akkor a korábban ismertetett alternatív Európa-politikáját kell megvalósítania.

Ezt már Mráz Ágoston Sámuel, köztudottan független hályogkovács mondta. Érdekes, hogy sem neki, sem a gazdájának nem tűnt fel az az aprócska, ám el nem hanyagolható tény, hogy Orbán Viktor nem Európa ura. Sem egyedül, sem a fasiszta haverjaival közösen nincsen befolyása arra, mi történik az unióban. Olyannyira nincs, hogy még csak érdeminek hazudható posztot sem kaptak az Európai Parlamentben, ahogy arra Orbán Balázs nagyon éleselméjűen rávilágított. Így aztán gyakorlatilag totálisan mindegy, hogy a mellőzött, kávéivásra utasított, az Európai Parlamentben még csak szót sem kapó, karanténba zárt magyar kormány és az ő várva várt soros elnökségének fővezére mit habog össze a tűző napon a szalmakalapos szektásai körében. Tusványoson lehet világpolitikai tényező a nagy nindzsa, a Türk Tanács tábortüze mellé is leülhet kumiszt inni, de nagyjából ennyi a mozgástere, semennyivel nem több. Ezt valószínűleg ő is tudja, még ha fel nem is fogja a hihetetlen szellemi kapacitásával, de a hüllőagyában érzi, és látszik, hogy szép lassan bele is bolondul. Még jobban.

A másik világraszóló zseni, Donald Trump sajnos nem tudott elugrani Tusványosra, mert otthon ontja magából a bölcsességet. Arra bíztatja a keresztényeket, hogy most, utoljára menjenek el szavazni – természetesen rá szavazzanak -, aztán soha többé nem kell nekik ilyesmit csinálni. Majd ő – mármint Trump – elintézi. Általában is nehéz kitalálni, mikor, mit és miért mond egy gyakorló elmebeteg, ilyen feszült helyzetben pedig különösen nehézkes a kódfejtés. Trump bejelentette, hogy amint megnyeri a választást, bevezeti a totális diktatúrát? Megszűnnek a választások? Netán az ő győzelmével minden keresztény a mennybe megy, ahol – amennyire ezt tudni lehet – nincsenek választások? Vagy mi van? Majdcsak kiderül. Vagy nem.

Jó ébredezést, szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig is lássuk a párizsi olimpia győztesét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.