Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mindenben utolsók, arcoskodásban elsők

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És még mindig nem a mai miniszterelnöki szózatnál tartok (oda is eljutunk a maga idején), a lényeg, hogy az elmebaj folytatódik, még ha az idei évre véget is ért. Legalábbis a szomszédos Romániában, amelyet a Fidesz és udvartartása minden évben, nyár közepén néhány napra elfoglal, és a magáévá tesz, mindenféle értelemben. Itt engedik ki a gőzt, ami egy év alatt összegyülemlik a nagy nemzeti és keresztény fejükben. Itt elmélkednek a világ nagy dolgairól, amelyeket nem mellesleg és természetesen ők Júdás segedelmével pikk-pakk megoldanának, de hát egyelőre nem tudják megoldani, mert bármennyire is könyörögnek és imádkoznak a Jóistenhez, valamint a Szűzanyához, nem nagyon hallgatja meg őket.

Leszámítva a mai orbáni szónoklatot, nekem Semjén harsány kamerába nyerítése vágta ki a biztosítékomat még tegnap. Amikor az RTL riportere a kórházi klímakatasztrófáról kérdezte Orbán helyettesét. A riporter azt kérdezte Semjéntől, hogy szerinte a kórházi klímák kérdése nem értelmes kérdés, nem fontos dolog, a keresztény fővadász azt válaszolta, hogy de, persze, fontos dolog, de egy technikai kérdés, amit államtitkári szinten kezel a kormány, és nem említhető egy lapon se a főnöke békemissziójával.

„Ebben a háborúban egymillió embert halt meg, egymillió ember. Meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma működött, vagy nem működött?”

– tette fel a felháborodott kérdést, amire azt lehet mondani, hogy gyönyörű szimbolikus koncentrátuma ez az orbáni rendszer lényegének. Nem a riporter kérdez, hanem a miniszterelnök-helyettes úr kérdez vissza, aki a kérdésre ugyan nem válaszol, de kioktatja a kérdezőt, közvetett módon pedig azokat az embereket, akiknek a nevében felteszik neki a kérdéseket. Vagyis a sajtó, mint olyan, megszűnt létezni és az a feladat is le lett söpörve az asztalról, amire a sajtó hivatott: számonkérni a regnáló hatalmat, hogy mi a helyzet kórházi műtőkben brutális kánikula idején. Ide lett lerugdalva a sajtó ismét jelképesen a székelyföldi zord sziklák szirtjeiről. 

Mondjuk már az önmagában is kisebb csoda, hogy egyáltalán megállnak és ha egészen nem is, de félig emberszámba veszik azokat a újságírókat, akiket itthon egyébként fake news sajtónak, álhírterjesztőnek, a Soros-hálózat részét képező külföldi ügynökként definiálnak a sajátjaiknak, és többnyire kizárják, vagy egész egyszerűen meg sem hívják őket sajtónyilvános eseményekre.

Az érdemi mondanivalóról meg ne is beszéljünk, hiszen ezek ott tartanak, hogy mi állunk háborúban, mi harcolunk, és mi hullunk, mint a legyek a harcmezőn, nem az ukránok. Aki meg itthon szívja ezeknek a háborúval magyarázott vállalhatatlan kormányázását és annak következményeit, az kussoljon és örüljön, hogy él és 35-40 fokban van hova befeküdnie, ha ellátásra szorulna Európa legsikeresebb országában. Micsoda kérdések ezek, de tényleg, micsoda kérdések? Semjén esze megáll, és csak egy ordas nagy teátrális nyerítést mímelve tudja a helyzet komikumát demonstrálni, hogy hát hülyék, nektek most tényleg a klíma a legfontosabb, amikor itt buli van, meg nemzeti legénybúcsú? Hogy rohadnátok halomra, hogy dögölnétek meg mindannyian, ti kötekedő szarházi lipsik, nektek tényleg semmi nem jó, nektek mindig van valami bajotok, amikor éppen a világ omlik össze körülöttetek, nektek az a legégetőbb gondotok, hogy van-e klíma vagy nincs azokban a szájbatekert kórházakban?

Igen, Semjén, bazdmg, nekünk ez. Meg még nagyon sok olyan égető, húsba- és mellbevágó kérdés a problémánk, amire tőlünk szeditek be a pénzt, mégsem működik vagy konkrétan nincs is. Képzeld, nekünk, akiknek a pénzét ti nagyüzemszeren lopjátok, és nem arra fordítjátok amire egyébként kellene, nekünk vannak kérdéseink, és igen, hozzád is, aki szintén egy közszolga vagy, mint az összes többi, akiket mi tartunk el, úgyhogy neked kutyakötelességed lenne ezekre a kérdésekre releváns válaszokat adni. Mondjuk normális helyeken, ahol van demokrácia, jogállam, ahol vannak fékek és ellensúlyok, ott ez nem lenne kérdés, mert egy ilyen műsor után úgy repülnél, mint a gerely abból a székből, amiben terpeszkedsz, és azt gondolod, hogy te valami uralkodó család sarja vagy, aki időnként leereszkedik a neki keccsölő jobbágyok közé.

Nagyon várom már azt a pillanatot, amikor mi röhöghetünk ilyen jóízűen rajtatok, amikor az összes geciség és trollkodás ellenetek fog irányulni, és ha máshonnan nem, akkor a csíksomlyói szűzanya – vagy ki a bánat – kegyeiből szépen kihullotok, mint a rohadt alma a kosárból. Érdemes minden ilyen böffentést megörökíteni, hiszen többnyire ilyenkor a nemzeti italtól, a pálinkától mindegyiknek kicsit jobban megered a nyelve, mint tavaly Pesty Lászlónak. Akiből előjött a felhalmozódott sértettség és frusztráció. Lehet, hogy majd egy óvatlan pillanatban másnál is elszakad a cérna, és sértetten elküldi a NER-t a picsába, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Szerintem minden újságíró nyugodtan provokálja kérdésekkel a tolvajokat és annak fejedelmét, mert van az a mondás, hogy a gyerek és a részeg ember igazat mond. Hátha. Nem mintha nem tudnánk mi itt jó páran az igazságot, többnyire pont ez a baj ezekkel az orgánumokkal és azok olvasóival. Azon azért még sokat kell dolgozni, hogy bekussoltassanak minden olyan médiumot, amelyik még próbál úszni az árral szemben. Azt is mondták ezek a keresztény hittérítő inkvizítorok, hogy 14 év alatt becsúszhatnak hibák, de majd dolgoznak azon, hogy kijavítsák ezeket. Lefordítom: annyit loptak, csaltak, hazudtak, annyira elcsesztek mindent, hogy az már a Holdról is jól látszik, ezért valami olyasmit kell csinálni, amivel még jobban el tudják terelni a figyelmet az ország katasztrofális állapotáról. Eddig volt a migráció, a covid-19, most meg a háború.

Ami a másodikat illeti, a legalább kormányozni tudásnak köszönhetően ezek miatt nem kevesebb, viszont sokkal több, mint 40 ezer ember halt meg, de nem baj, legalább nem kell nyugdíjat fizetni, mert az csak felesleges nyűg Júdásnak. Gondolom, ezért is rohasztják az egészségügyet is, mert inkább dögöljön meg mindenki, mint hogy eltartsa az állam. A világbajnok infláció, a brutális hiány, a költségvetési gigahiány miatt kötelezettségszegési eljárás, a kínai hitelek, a nem érkező pénzek, az összes szövetségesünk elveszítése nem külső és be nem kalkulált világpolitikai tényezők eredménye, hanem azé a korrupt és tolvaj kormányzásé, amelyet ezek 14 éve művelnek a mi kontónkra. Az ellopott ország, az elpusztított társadalom, a feudális uralkodás, a nemzet totális kizsigerelés ide vezetett. Mindenben az utolsók, de arcoskodásban (világ)elsők lettünk. Ahogy elnézem őket, még távolról sem értek a csúcsra, nem fogják hagyni, hogy unatkozzunk, az kurvaélet.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.