Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor már a hit sem tudja felülírni a valóságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Semmi különös, sima hétköznap. Oroszországban megint kizuhant az ablakon egy befolyásos személy. Biztosan valami nemzeti tradíció lehet arrafelé, hogy a népek a sokadik emeleten, a nyitott ablakban állva vasalgatják a függönyt, és olykor kipotyognak. Vagy elüti őket egy autó, repülő, szükség esetén űrhajó, netán szakadékba zuhannak, öngyilkosságot követnek el – például tarkón lövik magukat -, nem megfelelő teát iszogatnak. Remélhetőleg nálunk nem honosodnak meg ezek a hagyományok akkor sem, ha a rezsim a mostanihoz képest közelebb kerül a bukáshoz.

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

    „Úgy döntöttem, hogy az előrelépés legjobb módja, ha átadom a fáklyát a fiatalabb generációnak, és ez a legjobb módja a nemzet egyesítésének” – fogalmazott az elnök a mintegy tízperces, az országos televíziókban is közvetített megszólalásában.
    A visszalépéséhez vezető, elmúlt hetekben történtekkel kapcsolatban kijelentette, világossá vált számára, hogy egységre van szükség a pártjában. Hangsúlyozta, hogy a második elnöki ciklusra is voltak tervei, de megfogalmazása szerint semmi, a személyes ambíció sem lehet fontosabb a demokrácia megmentésénél. (MTI)

Úgy tűnik, a politikusok a világ minden pontján hasonlatosak egymáshoz. Olyan átlátszó hülyeségeket is képesek belemondani a mikrofonba, amiket egy civil patikus, zöldséges, sírkőfaragó nem tenne, mert tudná jól, hogy ki fogják érte röhögni. Generációváltás, mi? Hát hiszen Joe Biden két hete is 81 éves volt, amikor azt nyilatkozta minden egyes napon, hogy ő aztán vissza nem lép, ha mindenki a feje tetejére áll, akkor sem. Sőt, amikor indult az elnökségért, akkor is ennyi idős volt. Olyan szempontból persze nem feltétlenül rossz az életkorra hivatkozni, hogy Donald Trump mindössze három évvel fiatalabb, és ha a szenilitás jeleit nem mutatja is, vannak vele egyéb gondok. Amúgy Biden pártját sem értem. Akkor tört ki ott is a pánik, amikor a Biden-Trump vitán egyértelműen kiderült, hogy a jelenlegi elnök nincs éppen a szellemi teljesítménye csúcsán. Eddig nem hallották soha beszélni? Nem látták, amikor eltévedt a Fehér Ház kertjében, amikor leesett innen-onnan, amikor azt sem tudta, hogy ki kicsoda? Nem váratlan leépülésről van ám szó, az egész világ döbbenten látta, hogy mi történik, csak a saját pártja nem? Fura.

Az viszont sajnos nem fura, hogy jó kormányunk stikában egymilliárd euró hitelt vett fel kínai bankoktól. A hitelt három év alatt kell visszafizetni, a kamata nem ismert, a felhasználása még annyira sem. Egy biztos; mi fogjuk visszafizetni, a kormány pedig arra költi, amire csak akarja. A hitelösszeget már le is hívták. A Budapest-Belgrád vasútvonalra – szintén kínai bankoktól – 917 millió dollárt vettek fel, de legalább a vasútépítés milyen jól halad. Öröm nézni. Nekem az a benyomásom, hogy a rezsim úgy viselkedik, mint egy végletesen elmebeteg bántalmazó, aki képes akár el is pusztítani a párját, ha az el akarja őt hagyni. Csak ezek az országot pusztítják el. És hazudnak megállás nélkül. Mindig, mindenről. Csak egy apró példa erre:

Nem csak ebben, mindenben ez a kormányzati stratégia. Hazudnak vég nélkül, manipulálnak adatokat, statisztikákat, próbálják elhitetni, hogy minden nagyon jól van úgy, ahogy van. A gond csak az, hogy már az értelmesebb fideszes szavazók is kezdik felfedezni a valóságot, hiába mesélnek nekik napi 24 órában arról, hogy milyen jól élnek ők, és csak a gaz ellenzék állítja, hogy ez nem így van. Amikor már a hit sem tudja felülírni a valóságot, akkor ott már valóban nagy baj van.

Igen jó ütemérzékkel előkerült a jó Kásler doktor, aki arról mesélt az RTL-nek, hogy nem is érti ezt a folyamatos vernyákolást, az egészségügyben minden a legnagyobb rendben van, és ő 30 évvel ezelőtt 10-12 órás műtéteket végzett 50 fokos műtőben. Nem arról van szó, hogy onkológus miféle műtétet végez, ami ennyi ideig tart, nem is arról, hogy harminc évvel ezelőtt még messze nem voltak ilyen eszeveszett hőhullámok, hanem arról, hogy ha már hosszas semmittevés után a hobbijának élhet valaki közpénzből – mert hát azért végső soron megbukott picit az egészségügy élén, pedig ugye az ő nevéhez fűződik a tízparancsolattal és imával történő gyógyítás, amiért minimum orvosi Nobel-díjat kellett volna kapnia -, az miért mászik elő a szép, nagy, kényelmes lapos kő alól, ahol eddig pihentették. Felteszem, nem önkéntes előmászásról van szó, ilyen hibát ritkán enged meg a Rogán-művek. Valószínűleg annyira nincs a környéken szavahihető ember, hogy őt rángatták elő. Már csak Nyunyóka-néne hiányzik, hogy egy hosszasabb előadás keretében elmagyarázza, miként kell viszonyulni orvosnak és betegnek a pusztító kánikulához. Alig várom.

És hogy most se maradjunk egy kis Iványi Gábor elleni hadjárat nélkül, megnyikkant Pintér Sándor sokrétű, mindenben is illetékes minisztériuma. Megnyugtatták ők a populációt, hogy nem kell rinyálni, az állami és önkormányzati intézmények ügyesen el fogják látni mindazokat a rászorulókat, akiket most a kicsinálni tervezett egyesületek látnak el. Ez igazán megnyugtató lenne, ha nem most, nem itt, és nem ezek mondanák. Ugyanis jelenleg is több évig kell várni egy idősotthoni férőhelyre, és ez a tiszta tudatú, önmagát ellátni képes emberekre vonatkozik. A mentálisan sérült, szenvedélybeteg, önellátásra képtelen emberek ellátása lényegében megoldhatatlan most is. Szóval az a kérdés, Pintér elvtárs konkrétan hogyan képzeli, hová fogja tenni ezeket az embereket. Van egy tippem; az utcára. Aztán majd lehet óbégatni, hogy Karácsony még ezt sem tudta megoldani, tele az utca alkoholista hajléktalanokkal. A másik kérdés – mert persze ezt is úgy gondolja a nyugdíjas rendőr, hogy elég parancsba adni, és az magától megoldódik -, hogy a hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket hová szándékoznak tenni? Fel van rájuk készülve a magyar oktatási rendszer? Vagy nem számítanak sem az idősek, sem a gyerekek, kizárólag az számít, hogy kiteljesedjen a bosszú? Orbán Viktort értem, a pali beteg, lelketlen, embertelen, gonosz, kicsinyes. De ebben a háborúban Iványi ellen rengetegen részt vesznek. Ezt nem értem. Hogy nincs, aki azt mondaná, ezt már mégsem? Ez több ezer ember összehangolt munkája. És közülük senki? Egy sem? Szánalmas. Borzasztó.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.