Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Heringfing

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy önkéntes szuperhetero – vagy az önkéntes jelzőt elhagyva  – simán szuperhetero, igazi talpig férfi, egy NER-szolga megütötte Puzsér Róbert publicistát. Érdekes életutakat keresztezett és sodort egybe a NER. Mi köze mindennek a heringek furcsa, számunkra megmosolyogtató, félelemből fakadó szokásához?

A NER tökélyre fejlesztette sokrétű gyűlöletiparát, és ennek az iparnak a termékeit. Ábrahám úr is egy gyűlöletipari termék, semmi több. Sok mindennel kapcsolatban megnyilvánul, beszél és fröcsög, bár attól tartok, hogy a megfelelő információkkal, pláne átfogó tudással nem rendelkezik azon témákról, amelyekhez hozzászól. A legkiforrottabb náci, bizonyos Alfred Rosenberg, Hitler legfőbb ideológusa elég sok cikket szentelt a Völkischer Beobachter (Ábrahám úr figyelmébe: ez egy náci lap volt, amelyben Ábrahám úr népének kiirtását is kívánatosnak tartották) hasábjain annak, hogy semmit sem tud elérni a nemzeti szocialista mozgalom olyan szegény országokban, mint a Horthy vezette feudális Magyar Királyság, a náci teoretikus szerint azért, mert előbb valódi polgári társadalomra, sőt annak szociális jóléti reformokat végrehajtó változatára van szükség, hogy a faji alapon szerveződő állam a jóléti kiváltságokat kisajátíthassa, és eredményesen rávilágíthasson arra, hogy a faj ellenségei milyen kártékonyak. Kedves Ábrahám úr! A nácik nemcsak a kommunisták, hanem az egész világ ellenségei voltak. Nem valami méjnszteríííím komcsinyalás miatt, nem valamiféle baloldali elfajzásból ítélték halálra a vezetőiket, hanem az általuk elkövetett és még a Harmadik Birodalom törvényei által is tiltott népirtás miatt. Az is igaz, hogy a tény az tény, és nem vélemény, amelynek szellemében az adómból eltartott, undorító gyűlöletipari sufnituning műhelyedben firkálgatsz összevissza baromságokat.

Azt írod a Facebook-oldaladon, Ábrahám úr, idézlek: „Amikor 2 éve a Korvin Tibi rádiójában, a zsidó törvények óta Magyarországon először kijelentették, hogy a származásom határozza meg milyen témakörökben van jogom kritikát megfogalmazni, és a Francia Forradalom kapcsán éppen nincsen, majd a feleségem és a gyerekeimet a mocsárba küldték, akkor miért nem firkálgattál Trütkó??” Ezzel a gúnyos, számonkérő mondatoddal és néhány másikkal egy olyan újságírót mocskolsz, aki a szerb csetnik népirtó szakmunkások és a szerb hadsereg által háborús bűncselekmény helyszínévé züllesztett, ostromlott Vukovárban a horvát függetlenségi háború alatt bombák, mesterlövészek, és az őt megölni akaró kis szerb különítmény elől bujkálva, az ostromlott és sajnos elesett horvát városból olyan tudósításokat élőzött, amelyeknek te, mint gyűlöletipari propagandaszakmunkás soha még csak a közelébe se érhetsz.

Ahhoz se volt elegendő intelligenciád, hogy meg tudd érteni ama írás legalább egy részét, amivel Puzsér Róbert megtisztelt téged. Ez alatt elsősorban a francia forradalomról alkotott véleményedet értem. Az én családom egy része örmény. Ez egy kultúra, egy vallás, egy élet, amibe az összes többihez hasonlóan vagy beleszületsz, vagy nem. Az örmény népet rengeteg atrocitás érte, sokszor irtották népemet, legutóbb a régi ősi Sztyepanakertből üldözték el az örményeket Orbánod azeri haverjai, és ezt, a pusztítás utáni helyreállítást ünnepelte az azeri haverjaival nagy bálványaid egyike, az örmények kiirtásáról önfeledt vigyorral tudomást sem vevő Szijjártó Pétered. Ti, gyűlöletiparosok pedig teljes átéléssel képesek vagytok megmagyarázni, miért is volt mindez baromi szép és jó. Örményként extra érzékeny vagyok bármely népet, kisebbséget érő inzultusra, legyenek azok melegek, vagy bárkik. Igen, sorsokat, embereket látok az inzultus mögött.

Ha jól értem, te gyűlölöd a francia forradalmat. Valószínűleg a mérhetetlenül alacsony intelligenciád az oka ennek, de egy tény ide kívánkozik: az általad imádott feudalizmusban pár száz éve, 1740-ben fosztotta meg a Magyar Királyság területén élő cigány lakosságot (minden roma és szinti népet ezzel a szóval illettek) az egyházi anyakönyveztetés és az egyházi esküvő jogától Mária Terézia uralkodó. Tehát ama feudalizmus azt a perspektívát adta  népednek, hogy az addig birtokolt földekről el lehetett őket űzni.  Ez meg is történt. A tulajdonuk nem volt az övék, hiszen házasságuk, öröklésük, kvázi semmijük nem volt törvényes. Létük csak azon múlott, hogy melyik földesúr mikor küldi rájuk a hajdúkat, és zavarja el őket a saját területükről. Egyszóval súlyos árat kellett fizetniük az életben maradásért. Kérdezem én, ha te cigányként ezért élsz, halsz, rajongsz, akkor ebben mi is a pozitív? Amúgy az irodalom se volt hozzájuk különösebben kegyes, bár olyan liberális, lábszagú, mocskos idióták, mint Jókai (A cigánybáró) vagy Gárdonyi (Egri csillagok) sorsuk rendezetlensége feletti felháborodásukban a XIX. században kifejezetten pozitív tartalommal írtak róluk. Sőt, hogy a cigányság sorsa valamivel jobb legyen, azért az általad embernek se nézett liberálköcsögtetvek tették a legtöbbet. Az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata, a francia forradalom, de semmiképp nem a te nácifikált baráti köreidhez, a Tucker Carlsonokhoz hasonló figurák. Sőt, a Horthy-rendszerben a csendőrcsizma talpát hívták gyorsvonatra szóló jegynek, mert azzal rugdalták le az utazni vágyó romákat, ha fel mertek szállni a vonatra abban az általad szintén rajongásig imádott szent rendszerben.

Ahogy láttam, hallottam, írtál, mondtál mindenféle mocskot mindenkiről, szuperapaként, szuperférfiként. Miket is mondtál menekültekről, egyszerű, ártatlan emberekről? Nézegettem, és nem tudok mást mondani: egyszerűen förtelem. Az a durva, hogy rólad a lódzi gettó zsidó tanácsának elnöke jutott eszembe, a csávó, aki zsidóként még beszédet is tartott arról, milyen jó az élet a gettóban, és akkor is jó, ha épp előtte vitték el a gyerekek többségét a gázkamrába a nácik, mert mi legalább munkálkodva élhetünk. Ha túlélte volna a háborút, kivégzik Izraelben.

És heringfing, igen. Volt egy általad is sokszor gyalázott országnak egyszer egy valóban kiváló és valóban békepárti miniszterelnöke, Olof Palme, aki épp akkoriban volt hivatalban, amikor a NATO és a szovjetek napi szinten tucatszor sértették meg az 1712 óta semleges Svéd Királyság felségvizeit. A tengeralattjáróik szonárkezelőinek együttműködése az ellenség beazonosításában olyan tudományos alapon zajlott (és zajlik a mai napig), hogy a svéd haditengerészet 1988-tól hivatalosan heringek félelem keltette pukkantásából is képes beazonosítani az ellenséges vízi járműveket, és bárminemű vízen, illetve a víz mélyén folyó tevékenységet. Amúgy nem faji alapon fosztottak meg a szólásszabadságodtól, arról van szó, hogy a legtöbb gondolatod olyan, mint Kohn rabbi lakásán a virágokkal díszített Hitler portré: undorítóan visszatetsző.

Bíztatásképp írom, bár a történelmet jól ismerem, kedvenc költőm, Radnóti Miklós, az a talpig férfi és mosolygós csoda egyszer azt írta: „bár elvihetett volna, de undorodott a halál”. Képzeld, utána kellett olvasnom, melyik aljas náci gazemberről írta ezt. Mert bár aljas tetű nácik meggyalázták, megölték Radnóti Miklóst, mi, a méjnsztríííím idióták, vagyis az emberiség jelentős része, ismerjük, tiszteljük, szeretjük Radnótit, a nácit viszont akiről ezt írta, a kutyafax se tudja, ki volt.

Figyelmedbe ajánlom tehát – túlzásnak tűnhet, de nem az -, hogy a hasító intelligenciájú Puzsér Róbert nem egy félfasiszta diktatúrában a diktatúra propagandaharsonáinál a regnáló rendszert nyalogató, pusztán a szolgaságából lett álmegmondóember, Puzsér egy értelmes, tehetsége okán érvényesülő figura. Te viszont kizárólag azért lehetsz valamennyire valaki, mert a regnáló rezsimet vehemensen nyalogatod és ennyi az egész, amit letettél a világ elé. Úgy jársz majd, mint az a mocsok, akiről Radnóti írt. Radnótira mindenki, minden ember emlékszik, akiről fent idézett sort írta, a kutya se. Mert az is és te is csak egy rezsim kiszolgálója vagy a gyűlöletipari büdösveremben, senki sem fog emlékezni rátok.

Utóirat: ha valakit megütsz, az garázdaság. Garázdaságért valakit feljelenteni nem férfiatlan dolog, bár te sem párbajra hívtál senkit. Egy regnáló rezsimet nyalogatni, az uralkodónak mindenben megfelelni, hát az nem éri el a Blue Max azaz Pour La Meriteé legalapvetőbb kritériumát se, nehogy valami hasonlót remélj. Az csak megvetést kiváltó bazárimajomkodás, semmi több. Férfiatlan, aljas és gyáva.

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.