Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Bele az alattvalók arcába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki aggódott, az haladéktalanul nyugodjon meg! A Nézőpont intézet nézett és azt látta, hogy a Fidesz egy szemernyit sem gyengült, a TISZA Párt ellenben igen, és amúgy is, ha most lennének a választások, az emberek döntő többsége Orbán Viktort akarná kormányfőnek. Az meg oly mindegy, hogy a kormányfőt nem a nép választja, mert amennyiben választhatná, akkor nem kellene más, csak a Viktor.

Már 1452 milliárd forintnyi vagyont rejtenek azok a magántőkealapok, amelyek a NER csúcsfejeihez, Mészáros Lőrinchez, Szíjj Lászlóhoz, illetve Tiborcz István és Matolcsy Ádám köreihez tartoznak – szúrta ki a Válasz Online a 2023-as évről szóló pénzügyi jelentésekben. Akad azonban egy alapkezelő, a Primefund, amely személyi állományát tekintve a kormányfő és a felcsúti milliárdos lojalitási zónájába sorolható, mégis minden adata titkos – csak annyit tudunk biztosan, hogy ezen a talapzaton nyugszik a Fidesz és az állam által „kitömött” Mahir-csoport és részben a Valton biztonsági cég, illetve immár a hungarikumként jegyzett Kürt Információbiztonsági Zrt. is. (valaszonline.hu)

És akkor ez csak a pénz, amit még nem sikerült megfelelőképpen elrejteni, tehát még behatárolható a tulajdonosi kör. Vagyis mit beszélek már megint össze és vissza! Kezdem újra. Ez csak az a pénz, amit még nem sikerült megfelelőképpen elrejteni, tehát még behatárolható a strómanok köre. Na így jó lesz. És tegyük ide mellé, hogy a Provident felmérést készített – nem Csádban, hanem Magyarországon – és az derült ki, hogy honfitársaink 23,5 százalékának marad pénze a hó végére. Alighanem ezt a 23,5 százalékot gazdagítják a vagyonkezelőkben, és mindenhol máshol parkoltatott pénzek tulajdonosai, és mindazok, akik közreműködnek az ország kifosztásában. Matekosok most ügyesen kiszámolhatják, hogy amennyiben 23,5 százaléknak marad pénze hó végén, akkor vajon hány százalék él egyik hónapról a másikra. De konkrétan, mert ugye a kérdés nem az volt, hogy ki tud minden hónapban félretenni, hanem az, hogy hónap végén – nem a fizetésnapon, hanem előtte – van-e annyi pénze, amiből ha nem is dúskálva, de nyugisan várja, hogy befusson a fizetése. Ez már nem is kétharmad, annál is jobban teljesített jó kormányunk. És akkor emlékezzünk vissza arra a nem túlságosan régi esetre, amikor valamilyen malőr folytán nem érkezett időben a nyugdíj, és kiderült, hogy nem, nem bírnak ki a kisnyugdíjasok még pár napot, mert már tegnap sem volt étel a házbál. Nem erről jutott eszembe, csak pont most jött szembe a nagy hír, hogy Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Márk ismét történelmet írnak. Ha nem is filmtörténelmet, csak olyan kis magyar történelmet. Lehetőleg visszamenőleg, mert ugye azt mindig a győztesek írják. Készülőben a mohácsi csatáról szóló – nyilván korszakalkotó – mű, most éppen csak egy kis aprót, 5 millió forintot kaptak tőlünk, de ezt csak a forgatókönyv fejlesztési támogatására, a forgatókönyv első változatának elkészítésére. És ha ez sikeres lesz – nekem kétségem sincs, hogy az lesz -, akkor majd bővebben csorog a lé. A Petőfiről szóló Rákay mű kijött 7 milliárd (7000 millió) forint adófizetői pénzből, a mohácsi csata valószínűleg költségigényesebb lesz ennél, de biztos vagyok abban, hogy minden fillér jó helyre megy. A Most vagy soha! az IMBd-n jelenleg 1,9 pontnál tart, de biztosan meglesz a két pont is, csak el kell magyarázni a törzsszavazóknak, hogyan kell regisztrálni az oldalra.

Brüsszelben közben dolgozik az ellenség. Sajnos egyetlen fideszes EP képviselő sem kapott jelentősebb posztot, de hát az élet nem mindig fenékig lekváros palacsinta. Most természetesen iszonyúan meg vannak sértődve, mert nagyon önérzetesek. Bár ez csak olyankor szokott nyilvánvaló lenni, amikor a demokrácia, azaz a többségi akarat ellenük fordul. Közben Szijjártó Péter úgy viselkedik, mint egy rendes úttörő. Ahol tud, segít. Interjút adott ő, és kezdésnek megnyugtatott mindenkit, hogy neki aztán eben guba, hogy a külügyminiszterek informális ülése hol lesz. Ezt amúgy hagyományosan a soros elnökséget adó országban szokás megrendezni, de miután a tagállamok egy nem éppen elhanyagolható része jelezte, hogy ők márpedig nem fognak Magyarországra utazni, ezért végül Brüsszelben tartják az eseményt. Ez diplomáciai pofon, bárhonnan nézem. Szerencsére ezt csak én gondolom így, a hisztériaügyi miniszter nem:

Úgy döntött a főképviselő, hogy legyen az ülés Brüsszelben. Nem látok ebben én nagy jelentőséget. Az kétségtelen, hogy az ülésen jóval többen érveltek amellett, hogy az ülés Budapesten legyen, mint azok, akik azt mondták, hogy ne legyen Budapesten, a főképviselő meg így döntött. Nekem az elején is mindegy volt, most is mindegy. Most annyi van, hogy nem a Puskás Stadionba kell mennem, amit sokkal szívesebben megtettem volna, mert ott lett volna a helyszín, hanem megint el kell majd mennem Brüsszelbe, ami sokkal kevésbé jó hely, mint a budapesti Puskás Stadion. (ATV)

Megértem Szijjártó problémáját, elvégre nem szokott ő ilyen rövid távra röpködni. Még szinte meg sem fájdulhat a gerince – mert szegény ki sem tud egyenesedni a repülőn. Ezért is hasznosabb lenne, ha menetrend szerinti járattal szaladgálna, ott ki lehet ám egyenesedni simán -, és már meg is érkezett. A Puskás Stadionba pedig alighanem át tudott volna ugrani helikopterrel, vagy autókonvojjal. Na de ha ez van, akkor ez van. Szintén ebben az interjúban keménykedett egyet Orbán Viktor egyik balkeze, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy Ukrajnán keresztül jelenleg nem érkezik olaj, úgyhogy bosszú van állva:

Én azt is világossá tettem, hogy mindaddig, amíg ezt a kérdést Ukrajna nem oldja fel, addig az Európai Békekeretből származó 6,5 milliárd eurós fegyverszállítási ellentételezés kifizetését felejtse is el mindenki, mert hogy nézne az ki, hogy mi 6,5 milliárd euró kifizetéséhez hozzájárulunk, miközben Ukrajna az energiaellátásunk biztonságát veszélyezteti. (ATV)

De mennyire nagyon igaz ez! Pici probléma, hogy a pénzt nem Ukrajna kapná, hanem azok az uniós tagországok, melyek fegyvert szállítottak Ukrajnának – magyarul nem jó helyre ment a pofon, hiszen a magyar kormány a saját szövetségeseivel csellózott ki -, továbbá a vétó nem most született, ezt a pénzt már régóta blokkolja Magyarország. A többi stimmel. Csodálatos is, amikor az ember megbízhat a kormányban, mert eszébe nem jutna egyik miniszternek sem hazudni. Bele az alattvalók arcába.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.