Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Desikerült és az örökkön-örökké

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Egy bizonytalansági tényezővel kevesebb; visszalépett Joe Biden. Remélem, mostmár élheti azt az életet, ami méltó idős kort biztosít számára. Hogy a dolog következményei mik lesznek, azt talán egy amerikai belpolitikában nagyon otthonos szakértő meg tudja tippelni, én biztosan nem. Gondolom, hamarosan kiderül, hogy kit indítanak Biden helyett, aztán kezdődik a harc. Ha potens a jelölt, ha jól taktikáznak, ha meg tudják győzni a társadalmat, hogy nem Trump a jó irány, akár még meglepetés is érheti a volt – és reménybeli – amerikai elnök rajongótáborát. Főként Magyarországon.

Több, a köztársasági elnök számára kellemetlen részt is megpróbálhattak törölni Sulyok Tamás államfő Wikipédia-életrajzából – erre utalnak az oldal adminisztrátori, szerkesztői bejegyzései. Egyes szövegrészek a Wikipédia naplója szerinte eltűntek egy időre, de aztán visszakerültek. (nepszava.hu)

Ha valamit, ami eleve elromlott, még tovább kell rontani, akkor mindig lehet számítani a kormánypárt hű szolgáira. Vidnyánszky Attila ámokfutása, Ókovács Szilveszter pattogása után – holott a legjobb taktika az lett volna, ha csendben maradnak – most itt van a méltán népszerűtlen köztársasági elnök esete. Sulyok Tamás ahelyett, hogy megpróbált volna feledésbe merülni a múltjával, és az apja múltjával egyetemben azt gondolta, az internet világában feltűnés nélkül át tudja írni (vagy íratni) a történelmet. Persze nem, de már a próbálkozás is jól mutatja, hogy milyen torz gondolkodás uralkodik az úri körökben. Amiről nem beszélünk, az nincs. Amit sokszor ismételgetünk, az egyszer csak igaz lesz. Amit letagadunk, az megszűnik létezni. Tisztára, mint egy pszichiátriai intézet.

És még mindig maradjunk a köztársasági elnöknél, akitől azt már biztosan tudjuk, hogy időnként, vagy rendszeresen saját kicsi kezével vasalja az ingeit. Magam is biztos vagyok abban, hogy ameddig Novák Katalinnak, aki ugye kissé belebukott a kegyelmi botrányba, ám sajnálatos módon nem tudott megbukni, mert magától mondott le – így aztán élete végéig jár neki minden olyan luxus, amire soha életében nem volt méltó még akkor sem, amikor ránk hivatkozva égette ész nélkül a kerozint és a közpénzt -, jár a háztartási alkalmazott (minden más mellett). Ezek szerint a hivatalban lévő köztársasági elnöknek nem jár ilyen, ezért vagy a nagyságos asszony, vagy az ország legmagasabb rangú közjogi méltósága (sajnálatos, hogy ezt a címet nem kell kiérdemelni, az jár az extra fizetés, sofőrök, testőrök mellé) kénytelen tenni arról, hogy egy hivatalos találkozón ne úgy nézzen ki, mint Orbán Viktor, ameddig meg nem találták neki a gyűrhetetlen anyagból készült öltönynadrágot. Szóval Sulyok Tamáshoz írt esdeklő levelet az Országos Bírói Tanács, hogy kezdeményezzen törvénymódosítást a bírói fizetések emelésének ügyében, merthogy olyan alacsony a bérük, hogy nem tudnak megélni belőle. Sulyok Tamás visszautasította a felkérést. Én nem gondoltam soha, hogy lesz olyan pillanat, amikor egyet fogok érteni a pártkatona úrral, ez most mégis egy olyan pillanat. Egyrészt szerintem a kérésre küldött válasz teljesen releváns, másrészt el nem tudom képzelni, miért tőle várják a bírók a megoldást. Ebben az országban eddig csak az orvosok tudtak összefogni az emberi bérezésért. Desikerült? Bizony sikerült. A pedagógusok jajveszékelnek, a bírók Sulyokban bíznak, a többi ágazat alulfizetett alkalmazottai meg gondolom a csodában. Pedig tényleg nem kellene más, mint összefogás.

Ha már szóba került az imént Vidnyánszky Attila és az ő ámokfutása, örömmel jelentem (ez nem igaz amúgy, a francnak van kedve örülni), hogy képtelen befejezni. Miután a HVG.-n megjelent egy interjú Farkas Dénes színésszel, a pártmédia megint támadásba lendült. Abban sajnos semmi meglepő nincs, hogy személyében támadják a színészt, mindig, mindenkivel szemben ezt csinálták. Miközben a HVG-s cikkben tényleg nagyon korrekt módon beszélt a Nemzetiben eltöltött időkről és arról, hogy Vidnyánszky mennyit segített neki, lehetőséget adott komoly szerepekre, és igazából mentegeti a főrendező urat, az Origo a pártpropaganda jellemző fegyverzetét vonultatta fel.

Míg Alföldi idején egy kivétellel nem kapott komoly szerepet, Vidnyánszky mind saját rendezéseiben, mind világhírű, külföldi rendezők munkáiban fontosabb szerepekben is gondolt rá. Egészen addig, amíg Farkas Dénes nem kezdett inni. 

Vidnyánszky Attila elküldte.

Úgy tudjuk, behívatta és nagyvonalúan közös megegyezéses, azonnali elválást javasolt, amit Farkas – megköszönve a kedvezőbb távozási lehetőséget – elfogadott.

Azonban Farkasnak azóta nincs lényegi munkája, és nyilvánvalóan az egyik baloldali színháznál próbál munkát szerezni. Ehhez azonban teljesíteni is kell. Politikailag. Így adott is egy interjút a hvg-nek, ami tele van természetesen hazugságokkal.

Farkas szerint ő mondott fel és a novemberi baleset miatt… Holott Vidnyánszky Attila volt az, aki elküldte – szó sem volt felmondásról -, és nem a baleset után, hanem még előtte. A színész felsorolja a baloldal kedvenc hazugságait, tagadva a tényeket, hogy 98%-os (azaz telt) házakkal megy a Nemzeti, ő mond egy kisebb számot (láthatóan idegesíti a baloldalt, hogy a Nemzeti Színház előadásai telt házasak), szidja Vidnyánszkyt, mert átvette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, hízelegve dicséri a saját oldalán is már kínosnak és nevetségesnek tartott Molnár Áron „Noár”-t, és egyenesen rágalmazza is a Nemzeti Színház igazgatóját. (Origo)

Haladjunk sorban. A HVG interjúban Farkas elmondja, hogy Alföldi 24 éves korában vette fel a színházhoz, zöldfülűként örült, hogy bekerült és tanult a művészektől. Tehát az egy természetes fejlődési folyamat volt, hogy epizódszerepekkel kezdett. Hogy az Origo mit tud, és azt honnan tudja a felmondás idejéről és körülményeiről, azt én nem tudom. De ide teszek valamit:

A poszt 2023. november 23.-án keletkezett, a baleset 223. november 10.-én történt. innen talán nem érdemes tovább cakkozni a dolgot. Az alábbi táblázatokat már felraktuk egyszer, de nem vagyok rest ismételni. A felső Alföldi utolsó évében, a még általa színpadra álmodott darabok kifutásakor mutatja a fizető nézők számát, a második táblázat Vidnyánszky legutolsó teljesítményéről árulkodik:

nemzetiszinhaz.hu

Aligha kell hosszasan magyarázni, hogy mi a különbség a 91 százalékos fizető nézőszám és az 56,5 százalék között. Esküszöm, olyan érzés ebben az országban élni, a kormányhű erők megszólalásait olvasni/hallgatni, mintha befizettem volna egy talicska pénzt egy luxusnyaralásra valamelyik gyönyörű kis szigetre, de azon kapom magam, hogy egy disznóólban szállásoltak el a kacsaúsztató mellett, és még az alám szórt szalma is szaros, ámde el akarják velem hitetni, hogy palotában, selyemágyon, azúrkék tenger közepén vagyok, csak nincs szemem, hogy meglássam a szépet. Tényleg úgy hiszik, hülyének lehet nézni egy egész országot? Örökkön-örökké?

Amúgy jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.