Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem elég, hogy nincs tanár, pedagógus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, mi a szánalmasabb, egy hét éves gyereket felrúgni, vagy utána a spanyol nyaralásról rinyálni és bocsánatot kérni, majd fenyegetőzni azokkal szemben, akik eddig nem mertek kiállni és elmondani miket is csinált ez a köztiszteletben álló, Novák Katalin egykori miniszter által kitüntetett Tibi bácsi. 

Aki már odáig ment a taknyán és nyálán csúszásban, hogy majd ő lesz a terapeutája az általa felrúgott, majd a gyerek elmondása szerint egy vödör vízzel fellocsolt és közben ne bömböljél, nem vagy te lány felkiáltással magához térített kisfiúnak. Szerintem nem a gyereknek lenne szüksége arra, hogy Tibi bácsi labdázzon vele a kertben, hanem Tibi bácsit kellene sürgősen megvizsgálni, mert minden jel szerint súlyos mentális és morális problémákkal küzd. Többen arccal és névvel vállalták eddig, hogy elmondják, miket művelt ez a nemrég még a NER tenyerén hordozott mélymagyar, aki annyi, de annyi olimpikont és sportolót nevelt ki 11 év alatt, hogy csak na. Hát ha valaki, akkor ő megengedheti magának azt, hogy hébe-hóba kiosszon egy nevelő szándékú sallert, vagy esetleg megerőszakoljon fiatal lányokat (?), vagy éppen bántalmazza a párját.

És akkor jön Jászapáti és vidéke erős embere, Pócs János és az első dolga védelmébe venni ezt a ganajtúrót, és azt nyilatkozni vele kapcsolatban, hogy „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”. Pócs arról beszélt – és egyáltalán nem érdekel, hogy a felháborodás hatására megerőltette magát és utólag bocsánatot kért – szerinte a tett „védhetetlen”, de az ő ismeretei szerint „soha semmilyen probléma nem volt” a férfival. Hát persze. Csak minden attól függ, hogy mit nevezünk problémának Fideszéknél ugye. 

Végül is az az általános vélekedés a keresztény-konzervatív körökben, hogy a pénz számolva, a nő verve jó, a medve pedig nem játék, mert ugye ők többnyire Erdély-fanok is, egyes körökben pedig egyenesen követelmény az, hogy legyen ura a háznak. Az asszony meg főzzön, mosson, takarítson és ha az egy kicsit kapatosabb, akkor különösen is teljesítse minden vágyát és kívánságát. A gyerek? Az kussoljon, ha fiú, akkor meg néha kifejezetten ajánlott jól elkalapálni, mert a végén még elkanászodik. Szóval az a Pócs vette védelmébe az agresszív edzőt, aki korábban egy cigány közmunkásra zárta rá a kemence ajtaját még hajdanán, és amelyik egy disznóvágás alkalmával a döglött állat oldalára gázpörzsölővel írta rá, hogy ő volt a Soros. Ha valaki már nem emlékezne: egy 2008-ban készült felvételen a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Pócs akkori elmés megfogalmazása szerint itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

Persze ez sem úgy volt utólag. És különben is az ő munkáját ne a budapesti zsúrpubik határozzák meg, hanem a jászapáti emberek. Helyes. De minek is citálom ide ezt az esetet, amikor az illető már rég meghalt, és különben is ő kérte, hogy Pócs gyújtson alá! Ez az, amit már sosem fogunk megtudni, de Jánosnak lehet hinni, és ha ő azt mondja, hogy az edzővel eddig nem volt soha semmi gond (nem dobált kaviccsal repülőket), akkor az úgy is van. Főleg, hogy Tibi nagyon sajnálja, hogy miniszterelnök úrnál is kiesett a pixisből, mert a legmagasabb szinten kiverni biztosítékot eddig csak Nováknak és Vargának sikerült, és ha innen közelítem meg a kérdést, akkor aggodalomra semmi ok, Tibi. Szerintem te leszel majd az egyik testőre Júdásnak, mert náluk csak felfelé lehet bukni, az bizonyos.

Senkit nem hagynak az árok szélén, a sajátjaikról kiemelten gondoskodnak, azokról is, akik képesek kiverni a biztosítékot. Ott van Novák, aki az ország legfiatalabb nyugdíjasa, több milliós élethosszig tartó járadékkal és hozománnyal, Varga is már saját vállalkozásba kezdett. Igaz, hogy nem jogászként, hanem asztalosként, ami nem olyan nagy baj, mert több év alatt sem volt képes definiálni a jogállamiság fogalmát, inkább elment gyalulni. Ott olyan nagyot nem lehet tévedni; véső, kalapács, aztán repülhet a forgács. 

Ami érdekes, hogy meglepően sok narancssárga rázza a ketrecet és háborodik fel az eseten, de olvastam már olyan hozzászólást is, hogy a kiscsávó legalább időben megtanulta, milyen az élet. Nem tudom, de gondolom, hogy aki így vélekedik, az azt akarja mondani, hogy az élet majd úgy is földhöz bassza, és akkor mi van? Tényleg. És akkor mi van, ha még a tojáshéj rajta van a fenekeden, de a felnőttek így bánnak veled? Mi van akkor, amikor egy társadalomban ilyen gondolatok látnak napvilágot, amikor az agresszoroknak megtalálják újra meg újra a felmentést? Ez van sajnos. Nagyon sok kisembernek ilyen és ehhez hasonló élményeket kell átélnie, mert vagy a saját szülei teszik ezt vele, vagy ha mások tesik vele, akkor sok esetben nem meri elmondani otthon, és van, hogy örökre titok marad egy-egy ilyen tolerálhatatlan inzultus, az elkövetőnek pedig az ég bele a tudatába, hogy nincs és nem is lesz következménye a tettének, kedvére terrorizálhat másokat. És nem csupán gyerekeket. Majd felnő egy ilyen kisember, aki úgy fogja tudni, hogy ez az általános nevelési és rendszabályozási módszer, és ő is alkalmazni fogja a saját környezetében. Mint ahogy doktorminiszterelnök úr is, aki éppen egy országon éli ki a gyerekkori traumáit, amelyeket Győző bácsi okozott neki. Megvédik a családokat. Nem elég, hogy nincs tanár, pedagógus, de jönnek az ilyen felkent küzdősport oktatók, akik majd megmutatják, mi a rend és hogyan kell viselkedni. Végül is Tibi bácsi elmondta, hogy miután felrúgta a gyereket, utána a tábor végéig a tenyerén hordozta és tök jó barátok lettek. Csak Pintér bácsinak nehogy a fülébe jussanak ezek a módszerek, mert a végén még bevezeti a kötelező karate oktatást az iskolákban, és minden gyereket betörnek majd, ha az nyámnyila, puhapöcs vagy anyámasszony katonája. De szép is lesz.

Mindeközben a Puzsért is leütötték a Spirit FM előtt, konkrétan az Ábrahám nevű PS-sztár. Nincs min csodálkozni, hiszen hosszú évek óta anyáznak Bayertől Jeszeknszkiig mindenkit. Aki pedig ilyet tesz, az patrióta, nem? De. Akkor meg? Mióta a fasiszta-náci lett az új patrióta, ez van. Orbán is elmondta, hogy a baloldalon minden pofon jó helyre megy, ezért gondolom, teljesen rendben van a fizikai erőszak Ábrahám Róbert esetében. Ja, ezek az emberek azok, akik minden egyes nap kommentekben/mémekben dehumanizálnak hazai politikusokat, akiktől elvárják, hogy tűrjék. Ábrahám Robinak persze nem szabad tűrnie. De mint tudjuk, ki kardot ránt, kard által vész el. Kis alázat, elvtársak, édesanyátok is olvashatja a gyűlölködéseiteket, és kétlem, hogy erre nevelt benneteket.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.