Szeptember 7,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A többiek itthon maradtak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha mást nem is, azt sikerült elérnie a jelenleg regnáló amerikai elnöknek, hogy róla szóljanak a hírek. Egyik nap visszalép, másik nap szó sincs visszalépésről. Közben – saját, teljesen privát véleményem szerint – indítani sem kellett volna, ha a pártja és a családja számára valamennyire fontos volna az ember, nem is tették volna. Joga lenne pihenni és élni gondtalanul, ehhez képest iszonyatos mentális, és fizikai megterhelésnek teszik ki, ami valószínűleg ront az állapotán. Az sem biztos, hogy a tünetei betegségre utalnak. Lehet a tartós stressz, és a komoly megterhelés eredménye. Nem a politikust, az embert szánom, Valószínűleg éppen ezért nem lettem politikus, nem is lennék rá alkalmas.

Napok óta tartja magát az újságok címlapján a kissrácot felrúgó karateedző esete. Nyilván már ez az egy akciója bőségesen elég kell legyen, hogy az életben többé ne engedjék gyerekek közelébe, de az igazán súlyos az, hogy sorra bukkannak fel az állítólagos áldozatai, akiket a múltban bántott. Állítólag a volt barátnőjét is verte, egykori tanítványait is bántalmazta, jelentkezett valaki, akit állítása szerint meg is erőszakolt. Ezek nem bizonyított tények, egyelőre feltételezések, kezeljük úgy. Mostantól nem az edzőről, általában a honi helyzetről beszélek. Ha működne az országban a gyermekvédelmi, sőt áldozatvédelmi rendszer, ha egy megerőszakolt, bántalmazott – nő, férfi, gyerek – merne feljelentést tenni, mert tudná, hogy a hatóságok az ő oldalán állnak, ha a bántalmazottak jeleznék a hatóságoknak, ahol nem hajtanák el, ráznák le őket, hanem lenne külön ehhez értő csoport, akik képesek kiszűrni a hamis vádakat, majd segítik az áldozatokat, nem pedig további traumáknak teszik ki, vagy éppen kigúnyolják, meghurcolják őket – nem is feltétlenül rosszindulatból, hanem mert nincsenek erre kiképezve, és mert a rendőrségen működik a csordaszellem, túlterheltek, frusztráltak sok esetben -, akkor talán az áldozatok számát radikálisan csökkenteni lehetne, mert az első alkalom után meg lehetne állítani az ilyen gazembereket. Talán megfelelő kezeléssel elejét lehetne venni a további erőszaknak. Ehhez képest ez van, és mindig ez van. Ha lebukik egy ilyen féreg, időutazás kezdődik, és évekre, sokszor évtizedekre visszamenően kerülnek elő a régebbi áldozatok. Ez egyértelműen rendszerhiba, és állami feladat ennek a kijavítása. Talán – ha már elég templom, parókia és focistadion épült – erre is lehetne időt és pénzt fordítani, akkor az ilyen ragadozókat már az első alkalommal meg lehetne állítani, mielőtt még megerőszakol, lelkileg-testileg megnyomorít húsz másik gyereket.

És most nézzük, milyen erősen jó nekünk, hogy ebben az üvöltve fejlődő országban élhetünk! A Mandínerről a Pesti Srácokra pattogott át egy írás. A mű arról szól, hogy nem is igaz semmi abból, amit az emberek egy része állít, igenis haladunk, fejlődünk, legalább olyan jól élünk az átlagfizetésből, mint ahogy agy spanyol, francia, német, román él. Bizony. Aki szeret meséket olvasni, és a pártsajtóból akarja megtudni, mennyire jó is neki, feltétlenül olvassa el a cikket.

Ne dőljünk be az álhíreknek, bárki mondja is, szakértő egy régen jónevű intézetből vagy egyetemi tanár egy most is jónevű egyetemről vagy újságírók, politikusok

– hívja fel a figyelmet írásában Szalai Piroska. (Pesti Srácok)

Jó, nem dőlünk be ezeknek, inkább isszuk Szalai Piroska szavait, aki – amennyiben el nem vált idő közben, és nevet nem változtatott – Varga Zsoltné Szalai Piroska. Itt egy 2017-es cikk (az akkori Magyar Nemzetben jelent meg eredetileg, de onnan már eltüntették), arról szól, hogy 10 millió forintért sikerült vásárolnia egy 54 négyzetméteres lakást Budapesten. Mert nem csupán okos, ügyes is.

Varga Zsoltné Szalai Piroska korábban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa volt, jelenleg pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tanácsadója és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. (24. hu)

Ezt megelőzően, még 2012-ben Varga Zsoltné Szalai Piroskát Matolcsy György – aki akkor éppen nemzetgazdasági miniszter volt – miniszteri biztosnak nevezte ki. Ennek fényében nem annyira nagy csoda, hogy a lovagkeresztes (mint Bayer Zsolt) szakértő úgy látja, hogy itt bizony minden a legnagyobb rendben van, de ha nincs, majd mindjárt lesz. Egyébként igaza is van a szakértő hölgynek, de teljesen. Nekem is van nem egy, nem két olyan ismerősöm, akik az uniós átlagbér fölött keresnek, mertek gyereket vállalni, vásároltak lakást, autót, évente többször el tudnak – és el is szoktak – menni nyaralni, és nem is értik a kérdést, ha azt feszegetem, hó végén telik-e még szőlőre és lágy kenyérre. Tényleg vannak ilyenek, nem is kevesen. A többiek itthon maradtak.

Végezetül halkan, udvariasan, szinte lábujjhegyen szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy hálás köszönettel elfogadunk akármekkora adományt. Egy tábla csoki ára is sokat lendít a helyzetünkön – az adományozó addig sem előlegez meg magának egy diabéteszt -, mert sok kicsi sokra megy. A bal felső sarokban s a cikk alatt található Stripe gombbal ez egy pillanat csupán, nem bonyolultabb, mint rendelni a neten egy kínai integető macskát. És legalább egyszer az életben szeretnénk kipróbálni, milyen az, amikor egy hónapban összejön a portálok működtetéséhez szükséges optimális összeg. Tudom, mindenkinek meg kell néznie, hová és mire költ, bizony van olyan olvasónk, aki szeretné, de nem fér bele, azt a tábla csokit önmagának sem tudja megvenni. Ők mind a mi vendégeink, mégpedig közös vendégeink, szívesen látott barátaink a közös asztalnál. Tovább nem boncolgatom a dolgot, akik nem a vezető pártlapon okosodnak, teljesen biztosan értik, miről beszélek.

Jó ébredezést, csodálatosan szép vasárnapot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.