Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Pedig a bevallott jövedelmét is adómentessé tehetné, nem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy a világtörténelem tegnapi, legnagyobb IT-katasztrófájához képest is van elég bajunk, de szerintem ez se képes kitakarni a valóságnak azt a szeletét, ahol Putyin láncos ölebe rohadtul képes fokozni, hiába gondolja az ember, hogy ezt a legalja, közveszélyes pávacsárdást, amit július elseje óta jár, már nem lehet fokozni. Dehogynem lehet. Az erkölcsi árvízkárosult, a mohó hatalomtechnikus, aki egy tízmilliós ország lábán állva teljességgel alkalmatlan 21. századi módon működtetni egy tízmilliós országot (de azt állítja magáról, hogy gazdasági versenyképességi kérdésekben ő fogja megmenteni a hanyatló Nyugatot), békenagykövetet játszik a világban az Európai Unió általa kirabolt legszegényebb országa fölött pöffeszkedve, és a világpolitika-világbéke önjelölt alakítójának cirkuszi jelmezébe bújva időnként eszébe jut, hogy van itt ez a honi fospocsolya, amit alkalomadtán meg kell kevergetni, hogy érezze a törődést.

Úgyhogy, amint tudjuk, tegnap reggel is megkevergette nem kicsit, amikor becaplatott az Európai Unió – ez nagyon fontos információ, soha nem lehet elégszer leírni – legkorruptabb és nagyjából legszegényebb országának brutálisan sok közpénzből fenntartott közrádiójába és a békemisszióról, az Európai Bizottságnak az ő illiberális, békepárti akarata ellenére megválasztott elnökéről és mindenféle egyebekről szóló eszmefuttatásába belekevert némi hazai érdeklődésre számot tartó, a mindennapokat nagyon távolról és rohadt nevetségesen érintő halandzsázást is. Vagyis úgy tett, mintha tisztában lenne azzal, hogy a világbéke színpadán való szereplésen kívül van itt egy ország is, amit el kell kormányoznia mellékállásban, és néha úgy kell tennie, mintha ezzel is hajlandó foglalkozni a havi jövedelméért cserébe, amellett, hogy az európai szövetségesei hátba szúrogatása mellett a történelemkönyvek lapjaira gyúr, ahova majd a legkisebb békecsinálóként bekerül a neve.

Bármilyen gazdag és élénk a fantáziám, és bármennyire is azt gondolom, hogy ez az ember engem már semmilyen módon nem tud meglepni, megint sikerült neki. Azt ugyanis én semmilyen irányból nem láttam jönni, hogy képes lesz szolgaian lemásolni imádva csodált tengerentúli ikertestvére, bizonyos Donald Trump (egyik) legjelentéktelenebb, legsúlytalanabb, konkrétan a BORRAVALÓT (!!!) érintő leendő gazdaságpolitikai intézkedését. A szánalom és a nevetségesség között félúton elhelyezkedő eme kapálódzására akkor is nehéz szavakat találni, ha azt nem tegnap óta tudjuk, hogy Magyarország szuverén kormánya az ország költségvetésének elfogadását is az amerikai Egyesült Államokhoz, vagyis az említett Donald Trump választási győzelméhez igazítja. Szánalmas és nevetséges, hogy miközben egy rakás területen mély válság honol, a klímakatasztrófával sújtott dilettáns, bűnös kormányzás következményei a 40 fokos műtőktől a százszámra késő vonatokon át a vízhiányig naponta ömlenek a populáció arcába (azt hagyjuk is, hogy 15, 20 fokban sem működik az ország), miközben az állami szolgáltatások összeomlása pártállástól függetlenül nyomorgatja a populációt, Hatvanpuszta ura úgy próbálja mindezt semmissé tenni, hogy nem beszél a saját, Holdról is látszó országvezetői alkalmatlanságáról, nincsen mondanivalója arról, hogy melyek az aktuálisan legégetőbb problémák, amelyek nélküle nem is léteznének.

Vagyis pofázik a háborúról, a belpolitika helyére ültetett külpolitikáról vagy éppen a minapi, szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról (egy ökölrázás és egy kemény beszólás mindent megold), cserébe azzal dicsekszik, hogy a csúfosan megbukott volt amerikai elnökkel, a republikánusok jelenlegi elnökjelöltjével több mint 2 órát tárgyalt, mert akkora nagy ember ő. És ha már Donald Trump végre megtanulta, hogy ő nem Törökország erőskezű vezetője, hanem kicsoda és merre van a térképen Magyarország, akkor már gazdasági kérdésekről is szót ejtettek, mert a fülön lőtt ex-elnök mögött dolgozó gazdasági programírókkal jó kapcsolat annyira jó, hogy sikerült azonosítani néhány olyan pontot a Trump-programban, amit a következő évben örömest importálna minden korrupt miniszterelnökök legszuverénebbje:

Például a borravalót nem fogják adóztatni, ha ő nyer. Magyarországon sem gondolom azt, hogy a borravalót adóztatni kellene.

Jó, most mindegy, hogy ez az utolsó mondat magyarul van vagy sem, de az igen, basszameg. Megtalálta a legfontosabb intézkedést, amitől ha nem lendül fel a magyar gazdaság, akkor már soha semmitől. A teljhatalmú despota, akinek az EU-s kormányfők közül a legmagasabb a fizetése az átlagbérhez képest, akinek a HIVATALOSAN ISMERT jövedelme közel tízszer annyi, mint amennyiért az átlagbért kereső random alattvalója húzza az igát havonta, azt találta ki, hogy ugyan a jatt után most sem kell járulékot fizetni, de ha az általa oly nagyra becsült, kiváló Donald Trump Amerikában nem adóztatja meg a borravalót, HA megnyeri a választást, akkor majd mimagyarok se fogjuk megadóztatni, mert milyen jó ötlet. És mert egyébként is: a béke költségvetése már a fiókban van. Úgyhogy ja, a borravaló is adómentes lesz, csak a béke kell hozzá. Szerintem ez kétségbeejtő.

Mi a tököt lehet erre mondani? Semmit. Ha nincs tisztában a magyar adórendszerrel és a borravaló intézményével, azért, ha tisztában van vele, és ennek ellenére beszél ilyetén eszelős marhaságokat, akkor azért, ha meg a magyar adórendszertől függetlenül komolyan gondolja, hogy az úgynevezett békeköltségvetés (amiről amúgy semmi konkrétumot nem mondott, mert amúgy se értünk hozzá, csak megfeküdné a gyomrunkat) részét képező adómentes borravaló kirángatja az uniós források, a kormányzati tisztesség és hozzáértés hiányától szenvedő, Lölő-jelenségekkel vastagon megvert országot a szakadékból és megoldja a szőnyeg alatt tartani kívánt súlyos és halaszthatatlan problémáit, akkor azért kétségbeejtő a hivatalosan havi 6,3 millió forintból plebejust játszó miniszterelnök állapota. Évi 200 ezer eurót keres papíron (ami évi közel 80 millió forint), amihez képest hosszú évek óta papíron szegényebb, mint bármelyik tetszőleges alattvalója, aki nála tízszer kevesebbet keres minden egyes hónapban, és ráfér a pofájára előhozakodni az adómentes borravalóval. Ami JELLEMZŐEN MÁR ELEVE adómentes, és ezt se lehet eléggé hangsúlyozni.

A helyzet kétségbeejtő, de már bejött egyszer, bízhat abban, hogy most is be fog. Ahogy a járványt legyőzte az ingyenes parkolással, úgy az adómentes borravaló is elhozza párhuzamosan a világbékét is, meg a magyar gazdaság fellendülését is. Még hálásak is lehetünk, hát hiszen még mindig jobb, mintha a papíron 6,3 milliós havi fizetését tenné adómentessé. Fogadjunk, ahhoz még békére se lenne szüksége?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.