Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem víziója van, simán csak hazudik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek!

Ezennel hivatalosan is leesett az állam, mégpedig oly mértékben hogy közkeletű kifejezéssel – bár lehetséges, hogy ma már senki nem használja ezt így, tovatűnt az ifjúkorommal együtt – leszakadt a pofám. Erre többnyire lehetőséget ad a csúti beteg, elég mindössze szóra nyitnia a hazug száját, és ezt péntekenként viszonylag gyakran megteszi a magánrádiójában. Itt szeretném jelezni, hogy akkor lesz itt élhető ország, ha a börtönrádió hallgatóinak péntekeit dobja majd fel, nem minket idegesít vég nélkül. Most azt találta mondani, hogy nem kell azért szomorkodni, mert annak ellenére Ursula von der Leyent választotta a túlnyomó többség az Európai Bizottság elnökének, hogy a komplett Fidesz azt óbégatja hetek óta, hogy minek utána elfoglalták Brüsszelt, kezükbe vették az unió gyeplőjét és irányba állították a haldoklót, lecsapolják a mocsarat. Ennek egyik állomása, hogy kirúgják ők onnan – nem egyedül, a fasiszta pajtásaikkal közösen – a régebbi garnitúrát, mert majd ők fogják ezek után megmondani – természetesen a demokrácia maximális tiszteletben tartása mellett -, hogy ki miről pofázhat, melyik posztot ki kaphatja, mire költ, és mire nem az unió, és úgy általában is mindent ők döntenek majd el nyolcvanvalahányan. És ők nem támogatják von der Leyent (mind a 11 képviselőjük), ami azt is jelenti, hogy akkor most bukni fog. Ez volt még pár napja, csak aztán megválasztották a nénét – aki amúgy szerintem is harmatgyenge, találni kellett volna potensebb, gerincesebb jelöltet -, ezért el kell magyarázni az egyszerűeknek, hogy milyen fejtartással, milyen szögből, mennyire csücsörített szemmel kell nézni az újabb pofáraesést ahhoz, hogy az fényes diadalnak tűnjön.

Mondá tehát a túlsúlyos fajsúlyos szektavezér a szektarádióban, hogy nem kell ám foglalkozni ezzel a dologgal, mert mindegy is, hogy kicsoda az Európai Bizottság elnöke, hiszen akárki, végső soron Orbán Viktor alkalmazottja, hiszen a fizetését az uniós költségvetésből kapja. És ha ez így van, akkor az neki a dolga, hogy teljesíti az utasításokat, pontosabban a munkaadója utasításait. Nem tudom, hogy okozott-e valamilyen fizikai tünetet a csútiban ez a kijelentés, mármint hogy volt-e esetleg spontán merevedése (természetesen tarkótájt), vagy a záróizmok elengedtek egy futó pillanatra, velem mindenesetre a fent vázolt dolog történt; leszakadt a pofám. Hogy tényleg? Így átlátja a fényességes padisah a dolgokat? Akkor már csak azt kellene beletuszkolni az elméjébe, hogy ő pedig a mi alkalmazottunk. Az adófizetők. Tehát nem a főnökünk, nem a vezérünk, pláne nem a gazdánk, hanem az alkalmazottunk. Merthogy őt mi fizetjük. Az összes politikust – az ellenzékieket is – mi fizetjük. A minisztereket, államtitkárokat és mindenkit mi fizetünk. Szóval nem azért lett ő a miniszterelnök, hogy a pereputtyával és lakájaival együtt milliárdosok legyenek, hanem azért, hogy jól működjön ez az ország, hogy mi boldogabbak legyünk. Nem az a létezésének a célja, hogy ránk erőltesse a hülyeségeit, hanem az, hogy szolgálja az ország népét. Jó, tudom én, hogy tudja, csak épen ívesen leszarja, de azért csak nem árt időről időre elismételni. Ha másért nem, legalább önmagunknak, hogy mi ne feledkezzünk el róla.

A 24.hu interjút készített (készíthetett! Ez már önmagában is világszám) Navracsics Tiborral és Németh Zsolttal. Navracsics visszafogottabban nyilatkozott, bár a kincstári optimizmus még nem hámlott le róla, Németh azonban egészen különös módon értékelte a helyzetet. Szerinte ugyanis Orbán Viktor békemissziójának mindenképpen komoly eredménye az, hogy sikerült felhívni a figyelmet a háború szörnyűségeire, és a béke fontosságára. Hát csókolom, szerintem ez halottnak az arcpakolás-kategória. Komolyan gondolja azt valaki, hogy van olyan ember Európában – nem kimondottan politikus, hanem kivétel nélkül mindenki, aki főemlősnek, ezen belül embernek minősül -, aki nincsen ezzel tisztában? Komolyan mondja a nagyon szimpatikus politikus, hogy ehhez Orbán Viktorra volt szükség? Mert amennyiben komolyan gondolja, sürgősen fel kellene keresnie valami jó szakorvost, hátha van rá gyógyszer. Navrcsics Tibor pedig azzal indokolta Orbán Viktor békemissziójának nem kicsit fontos elemét – jelesül, hogy amennyiben nem az unió soros elnökségének vezetőjeként tárgyalt Putyinnal, Zelenszkijjel, a kínai elnökkel és Donald Trumppal, akkor miért várt ezzel az elnökségi ciklus megkezdéséig -, hogy így a magyar miniszterelnök felhelyezte a térképre Magyarországot, és számára is nagy presztízsnövekményt jelentenek ezek a tárgyalások. Már csak az a kérdés, hogy ha most kellett feltenni minket a térképre, akkor hol töltöttük az elmúlt 1100 évet, továbbá, hogy kinek a szemében nőtt a csúti presztízse. Mert hogy a legközelebbi és legfontosabb szövetségesünk, az Európai Unió tagállamainak szemében nem, ezzel szemben igen sokat rombolt az ország megítélésén, az nem kérdés. De legalább már azt is tudjuk, hogy Navracsics Tibor is tudja, ez semmi másról nem szólt, csakis Orbán Viktorról. Az interjút itt lehet megtekinteni.

A Magyar Nemzet vagy beszerzett egy működő jósgömböt, vagy ők írják Orbán Viktor beszédeit, de már tudni vélik, miről fog derilálni a kormányfő Tusványoson. Állítólag megint víziója van neki – és még mindig nem látta ezzel orvos -, de már egyenesen 2040-ig van látomása. Ahogy elolvastam a beszéd várható tartalmát, megnyugodtam. Nem víziója van neki, simán csak hazudozik. Szóval nem változott semmi.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig a hőség, és Orbán Viktor jövőbe vetett reményének ellenére hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.