Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Rossz arány és rossz irány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Úgy tűnik, érdekes korszakba léptünk. Egyrészről a rezsim folyamatosan átkozódik és fenyeget, közben az általuk eltaposni tervezett független médiát, és az ellenzéki pártokat teszi felelőssé azért, hogy Donald Trumpot fülcimpán lőtték. Az évek óta tartó központi félelemkeltés és gyűlölet szítása mellé most bekerült a repertoárba az propagandafogás is, hogy az ellenzék félelemkeltése és gyűlölet szítása vezetett a merényletekig, ezért a nemzeti aranytartalékot – ami természetesen Orbán Viktor személyesen – még az eddiginél is jobban őrizni kell, mert veszélyben van, és igazából fontosabb ő a világnak, és veszélyesebb a baloldali-liberális-világelit-tudjukkikre nézve, mint a legnagyobb, legerősebb országok vezető politikusai együttvéve. Ha így haladunk, hamarosan ki fog derülni, hogy a csúti pitiáner személyesen a földre szállt megváltó. Hogy próféta, azt ugye már régen tudjuk, ahogy azt is, hogy neki soha nem igaza van, hanem igaza lesz. De az aztán mindig. Talán célszerűbb lenne a fejéről a talpára állítani a dolgokat, nem uszítani, hanem nyugtatni a társadalmat és higgadtan politizálni. Persze ahhoz jó szakpolitikusok kellenének és becsületes közmédia. Momentán egyik sem áll rendelkezésre.

Ennek a baloldali-liberális-világhatalmi rettegésnek az egyik tünete az is, hogy Orbánt hovatovább egész Európában – és persze nem csak itt – szalonképtelennek (majdnem azt írtam, hogy nem szobatisztának) nyilvánítják, de szerencsére itt a nagy hatalmú Bóka János, aki európai uniós ügyekért felelős miniszter, és ha ő kiírja a világ összes politikusa által olvasott közösségi oldalára, hogy Orbán Viktort nem lehet kiközösíteni, akkor az úgy is van.

Az Európai Unió egy nemzetközi szervezet, amelyet a tagállamai alkotnak. Az Európai Bizottság az Európai Unió egyik intézménye. Az Európai Bizottság nem válogathat, hogy melyik intézménnyel vagy tagállammal hajlandó együttműködni. Ezentúl minden bizottsági döntés politikai alapon születik? (24.hu)

De igen, az pont úgy van, hogy az Európai Bizottság és az egész unió, a tagállamok is eldönthetik, hogy kivel hajlandók együttműködni. Csak éppen nem szoktak ilyet csinálni, mert Orbán Viktor kivételével egyik tagállam vezetője sem gondolta még úgy, hogy ő egymaga fogja megmondani, mit csináljon, és mit ne csináljon a másik. Egyik tagállam vezetőjének sem jutott még eszébe a soros elnökséget arra használni, hogy bármiféle felhatalmazás nélkül úgy viselkedjen, járkáljon és tárgyaljon, mintha ő egymaga döntené el, mi történjen az Európai Unióban. Szóltak időben a csútinak, hogy a soros elnökség vezetőjének lenni nem hatalom, hanem felelősség, de ő nem értette, és egyébként sem érdekelte soha, mások mit beszélnek. Az pedig különösen fájdalmas, hogy egy magyar miniszter – tehát egy politikus – azt hiszi, hogy az Európai Unió nem politikai alapon működik, és ott nem politikai döntések születnek. Talán el kellene menni zöldségesnek, vagy sírkőfaragónak, ott valóban nem politikai döntések születnek, ám egy olyan szövetségben, ahol különböző országok igyekeznek egységben működni úgy, hogy az a tagállamok és az egész közösség hasznára váljon, az bizony politika. És ha ez így van, máshogy nem is tud születni egy döntés, mint politikai alapon. Pont.

Orbán Viktor békemissziójának fontos állomása lesz Tusványos, ahol jövő szombaton mond beszédet, jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. (24.hu)

Ettől féltem. Azt vajon hogy gondolja a brigád? Ott kiket akar békekötésre rábeszélni? Sőt, ismerve az esze járását inkább úgy kérdezném, kit akar ki ellen uszítani? Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, már sajnálnám szegényt, hogy ennyire elment a józan esze, és futja az ámokot, de most valahogy nem lelem magamban az empátiát.

Miközben olvad az ország a perzselő hőségben, az érintettek azon dolgoznak, hogy megduplázzák a Budapestre érkező külföldi turisták számát. Nem akarok vészmadárkodni, de nem ártana tanulni mások hibáiból. Hiszen a magyar sajtó is dugig van a hírekkel, hány ország hány városában próbálnak tenni valamit a turistainvázió ellen, mert az már ellehetetlenítette a helyiek életét, az ingatlanárakat a csillagos égbe lökte, bérelhető és megfizethető lakás nincs, mert mindenki a rövidtávú kiadásban látja a szép jövőt, az infrastruktúra nem bírja a terhelést, és veszélyessé váltak az egykor békés helyek, mert mattrészeg hordák garázdálkodnak az utcákon. Magyarország pedig mintha éppen ebbe az irányba szeretne tartani. Ha sikerül – és ha más városok lépéseket tesznek a tömegturizmus ellen, akkor sikerülni fog, és oda szabadulnak a bulizni vágyók, akik legfeljebb majd arra emlékeznek, hogy melyik szökőkútba okádtak nagyobbat -, akkor ott is az lesz, hogy egy szűk réteg nagyon jól jár, a többség viszont iszonyúan fog szenvedni. Tényleg ezt akarják? Megér annyit, hogy néhányan még gazdagabbak legyenek? Nem inkább a minőségi turizmust – nem a luxusturizmusról beszélek, hanem a minőségiről – kellene inkább fejleszteni, és azt is olyan ütemben, ahogy az infrastruktúrát mögé lehet tenni? Merthogy brutális számokról van ám szó:

A cég szerint bár ma még csak évi 3,2 millió turista érkezik évente, ez a konzervatív becslés szerint is 5 millió fölött lesz 2030-ra, ha pedig belehúz a magyar főváros, akkor 7 millió fölé szökhet a szám. (Telex)

Arról nem beszélve, hogy ez megint olyan, mint az akkugyártás, vagy az autóipar. Elég, ha beüt a mennykő – gondoljunk csak a járványra -, és beleáll a földbe minden és mindenki. És a magyar kormánynak nem lesz pénze – de a jelenleginek akarata sem – arra, hogy segítsen az embereknek kibekkelni a nehéz időszakot. Ők mindent nyerhetnek, a főváros mindent elveszíthet. Szerintem ez nem jó irány, és nem jó arány.

Jó ébredezést, szép napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.