Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Elhasalni a porond közepén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs hangulatú szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Pázmány-projekt nem kíván semmilyen módon sem illeszkedni a környezetébe, hanem le akarja uralni azt. Nem akar jó szomszédja lenni azoknak, akik most ott élnek, mert a Pázmány Campus lehetetlenné fogja tenni az életüket: a bontás és építés tönkre fogja tenni a házaikat, és a lakásaikat. A gyarmatosítók viselkednek úgy az őslakosokkal, mint a Magyar Katolikus Egyház és az őt kiszolgáló kormány a palotanegyediekkel. (Népszava)

Pikó András helyesen mérte fel a helyzetet, a kormány és az egyház valóban gyarmatosít. De nem csak Józsefvárosban, hanem az egész országban ez történik. És nem tegnap óta. Csak ameddig az emberek meg nem értik, hogy kiforgatják őket mindenükből, nem csak a szomszédot, nem csak azokat, akik nem a Fideszre szavaznak, hanem válogatás nélkül mindenkit, és ameddig a sarkukra nem állnak – mégpedig egyszerre és sokan -, addig ez nem fog javulni, ám még sokat romolhat. A zsákmányszerző körút persze nem köti le minden idejüket, készülnek a választásokra is – hiszen bő másfél év nem olyan sok idő, és nem bukhatnak, tehát mindent a világon meg fognak tenni, hogy hatalomban maradhassanak. Eddig is loptak-csaltak-hazudtak, eddig sem volt egyetlen becsületes választás sem 14 éve, de most még csúfabb időszakra kell számítani. Magyar Péter említette ugyan egy beszélgetésben, hogy mire készül a kormány, de sokan már csak legyintenek. Egy része azért, mert ezt már biztosan nem merik meglépni, a másik része pedig azért, mert úgysem lehet semmit tenni ellene. A kormány pedig – ahogy szokta azt tenni minden esetben – tagad. Nem cáfol, csak tagad. Ám ha Magyar Péter szavai mellé tesszük Hadházy Ákos posztját, mindjárt elgondolkodtatóbb a dolog:

Már eddig is parádés volt, hogy olyan emberek szólhatnak bele Magyarország belügyeibe, akik soha nem éltek itt, soha nem itt adóztak, soha nem is akarnak itt élni, és rájuk nem vonatkozik semmi azokból a döntésekből, melyeket az általuk (is) megválasztott kormány hoz, de hogy még külön szavazókörzeteket is létrehozzanak a sikeres agymosáson átesett, és/vagy pénzzel megvehető szavazók számára, az egészen példa nélküli disznóság lenne. De mint tudjuk, ez egyáltalán nem szokta visszatartani a kormányt attól, hogy mindent megtegyenek Orbán Viktor, és persze ezzel önmaguk védelmében. Tehát nincs okunk kételkedni abban, hogy most is ez fog történni. Sőt, nyugodtan fel lehet készülni még súlyosabb gazemberségekre is.

Már csak azért sem, mert a jelek nem annyira jók. A Republikon friss kutatásai szerint az EP választások eredményéhez képest – ami pedig nem oly régen volt – a Fidesz támogatottsága 4 százalékkal csökkent, miközben a TISZA Párt másfél százalékot nyert. Ez azt jelenti, hogy a biztos pártválasztók körében 10 százalékon belül van a különbség. Márpedig a rezsim arra rendezkedett be, hogy vannak ők 45-50 százalékkal, és vannak a többiek 5-8-12 százalékokkal, plusz akik a bejutási küszöb alatt vannak, szintén szavazatokat visznek, tehát még ha az összes ellenzéki párt összefogna, akkor sem tudnák legyőzni őket. És még ennyire nem is egyszerű a dolog, hiszen ott a szélsőjobbos szatellit, szükség esetén be lehet őket is olvasztani, mint a nem létező KDNP-t. Csakhogy az őhazájuk bezuhant, öt százaléknál járnak, és ha a hibahatár rossz irányba mozdul, be sem jutnak a parlamentbe. Egyszóval most úgy néz ki, hogy komoly baj van. Bár van még idő, de ilyenkor kellene jönnie a nagybevásárlásnak, ami ebben az esetben pénzszórást, közpénzből szavazatvásárlást jelentene. Csakhogy nincs pénz, a malacpersely kiürült, sőt, kifejezett megszorítások vannak, és még lesznek. Az emberek pedig nem fogják a végtelenségig elhinni, hogy ez őket nem érinti, mert tapasztalják, hogy érinti. Úgyhogy nagyon is elképzelhető, amiről Magyar Péter és Hadházy Ákos beszél.

Húha! Szögezzük le: Magyarországot nem lehet elhallgattatni. Sőt, Magyarország hangját mindenütt hallják a világon. Ezzel tehát ismét kár próbálkozni. Abban sem érzek nagy drámát, ha miniszter helyett államtitkár érkezik egy közlekedési témájú uniós dosszié megtárgyalására, az ügymenet így is megy tovább. (444.hu)

Tartok tőle, hogy Orbán Balázs rosszul tudja. De bizony Orbán Viktort (aki amúgy nem Magyarország) el lehet hallgattatni, ha az Európai Unió rászánja magát. Az egyértelmű, hogy szeretnék Brüsszelben elkerülni a drasztikus lépéseket, de Orbán Viktor mintha szándékosan provokálna folyamatosan és nagyon is tudatosan. Fogalmam sincs, ettől miféle politikai hasznot remél, de már rengeteg jelzést küldtek, hogy nem nézik jó szemmel a ficánkolását, de ezzel csak azt érték el, hogy még jobban megvadult. Meghosszabbította magát Bicskéig, aztán Moszkváig, Pekingig. Csakazértis. Lassan valóban nem marad más fegyver ellene, csak a hetes cikk szerinti eljárás, az ország szavazati jogának felfüggesztése. Pedig nagyon küzd, hogy bekerüljön a nagypolitikába, eddig ment is a dolog, de most a Trump elleni merénylet elvitte róla a reflektorfényt. Ha nincs szerencséje, mire visszakapaszkodna a színpadra, már senki nem lesz, aki meghallgassa. Csak mi, mert nekünk nincsen választásunk.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza, és jól beszólunk. Mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.