Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az egyik fütyül, a másik táncol. A fejünkön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kellemesen hűvös szép reggelt kívánok mindenkinek! Itt a szép nyár! Meg a negyven fok. A földeken éppen égnek ki a növények, mert akármennyire tagadja a politika és mindenki, aki csak ma akar hasznot bezsebelni, és semennyire nem érdekli, hogy mi lesz holnap, tagadja a klímakatasztrófát és harsányan kiröhögi azokat, akik megpróbálják felhívni a figyelmet arra, hogy baj van. A magyar kormány semmit nem tett azért, hogy a mezőgazdaság megpróbáljon alkalmazkodni a változó körülményekhez, nem ment végbe, de még csak el sem kezdtek egy szerkezetváltást, erőltetik az ipari növényeket. Úgyhogy a kukorica, napraforgó most áll a hőségben és pusztul. A gazdák nyilván bevétel nélkül maradnak, majd kártalanítják őket, és jövőre kezdődik minden elölről. Ahelyett, hogy víztározók épülnének, hogy szakemberek kidolgoznák, milyen növények felelnek meg a megváltozott időjárási viszonyoknak, semmi nem történik. A falvakban, városokban sem történik semmi, nem indult meg egy erőteljes zöldítési program, nem verik fel a lebetonozott, kikövezett tereket, hogy fákat, bokrokat ültessenek, nem szigetelik az épületeket, nem gondoskodnak az árnyékolásról, pedig ezek teszik élhetővé a környezetünket még kánikula idején is, nem a légkondi. Mondom, mert tudom. Itt, Granadában is 40 fok van, lesz több is, de lehet élni. Az én lakásomban – és még rengeteg lakásban – nincs légkondi sem, árnyékoló függönyök, zsaluk vannak, megfelelő tájolás van, rengeteg növény, semennyi beton van. Ivókutak vannak, árnyas kis terek, a legforróbb órákat otthon töltik az emberek, amúgy túl lehet élni. Otthon is így van?

A kormánynak fontos mindent felvásárolni, fontos Csányi kórházépítését támogatni, fontos röpködni ész nélkül, de nem fontos a már meglévő egészségügyi intézményeket rendbe rakni, műtétek maradnak el, ha beszarik a műtőben a légkondi, sokemeletes kórházakban leállnak a liftek, a kórházak úsznak az adósságokban. De nem baj, mert télen majd lehet műteni, akkor majd az ovikban, iskolákban nem lesz fűtés, mert elromlik a kazán, amit már ezer éve ki kellett volna cserélni, de nincs rá pénz. Építik a nagyon vízigényes akkugyárakat, építeni akarják Paks2-t, de azt nem nagyon lehet tudni, hogy ha felmelegszik a Duna, akkor mi lesz, ahogy azt sem lehet tudni, hogy mit fognak inni azokon a településeken, ahol nem folyik víz a csapból, mert a vízhálózat ócska, és mert nem indult országos kampány azért, hogy az emberek ne gyepesítsenek, ne ültessenek tuját, ne nyírják naponta a füvet, mert a rengeteg szétlocsolt víz sem fog egy idő után segíteni, ám csomóan víz nélkül maradnak miatta. Ameddig a Karmelitában, a koporsószállító furgonban és a katonai nemkormánygépeken működik a hűtés-fűtés, ahogy a luxusotthonokban is kellemes a medence vize, addig nincsen semmi baj. Ugye?

Miközben az ország felforr, ha pedig esik, a víz visz mindent, mert nincsen hová elfolynia, mert nem csatornázzak tározókba, hogy aszály idején legyen mihez nyúlni, Orbán Viktor jutalomjátéka folytatódik. Most éppen a bukott amerikai elnökkel tárgyalt a békéről, és örömmel jelentette, hogy amikor majd megint Donald Trump lesz az elnök, ő meg fogja oldani. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ha nem Trump lesz, akkor a mi vitéz pávagalambunk majd kitalál valami mást. Mert mindig van neki ötlete, ameddig engedjük, hogy lehessen neki. Most éppen nagy ívben tesz arra, ami az országban történik. Azt hiszem, már nagyon régen, és nagyon elszántan készült arra, hogy átvehesse (az ország, nem ő, de ez sem érdekli) a soros elnökséget. És az az első pillanattól kezdve róla szól. Végre szerepel, végre rá figyel mindenki. Azt nem érdekli – vagy talán már fel sem fogja -, hogy önmaga alatt fűrészeli a fát, le fog zuhanni, ennek a történetnek más végkimenetele nem lehet. Putyin fütyül, ez az őrült ropja, mégpedig a mi jövőnkön, a gyerekeink jövőjén taposva rángatózik egyre ijesztőbben. Talán már nem érti, talán csak nem érdekli, hogy akkor, és csak akkor mászhatna ki ebből, ha Európa radikálisan jobbra tolódna, ha Putyin győzne a háborúban, ha Kína átvenné a vezető szerepet a világban, és ha Donald Trump nem csupán győzne a választáson, de mindjárt be tudná vezetni a totális diktatúrát is. Ráadásul mindennek nagyon gyorsan be kellene következnie, mert fogy az idő. A gazdaság döglődik, valójában az egész ország döglődik. Most még az sem fog rajta segíteni, ami másfél évtizede mindig a kezére játszott; hogy az ellenzéki pártok nem az ő ténykedésével foglalkoznak, hanem egymással izmoznak.

A kormány pedig azt találta ki, hogy ki kell nyírni a független médiát, és akkor majd nem fogjuk észrevenni, hogy mekkora szarban vagyunk. Mert amúgy magától senki nem jön rá, hogy visszafelé haladunk az időben, csak úgy olvassák az újságban, ebből vannak a bajok.

Nyugati háborúpárti propaganda nem jó, az orosz háborúpárti propaganda pedig jó. Bár úgy nézem, az Origo visszavett a hülyeségeiből, de nehéz elfelejteni, hogy két éven át naponta kirobbant ott az atom-világháború. Igaz, a kormány óriásplakátjai is maradandó emlékek maradnak. De az teljesen rendben van, az azonban teljesen nincs rendben, hogy még mindig nem a propagandaközpontból irányítanak mindent ebben a szerencsétlen országban. Ámde:

Rettegnek Orbán Viktortól és szövetségeseitől Brüsszelben

A Magyar Nemzet kissé benézte a dolgot szerintem. Egyrészt a frakciótól nincs miért rettegni, mert érdemi beleszólása nem nagyon van a dolgokba, másrészt Orbán Viktortól nem rettegnek szerintem, hanem utálják. De legalább nagyon és sokan. Ráadásul nem ok nélkül. Az a rossz hír, hogy amennyiben nagyon elegük lesz belőle, egy perc alatt le tudják radírozni a politika térképéről. Ennél csak az a rosszabb hír, hogy megint mi fogjuk megszívni. Éppen ideje lenne, hogy Orbán és cselédsége is kivegye a részét a rosszból is, mert a jót már hazavitték.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig is mindenki igyon jó sok vizet – már ahol jön a csapból -, én a citromos vízre esküszöm, de citrom nélkül is sokkal jobb, mint a cukrozott üdítők.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.