Szeptember 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Okádék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,777,285 forint, még hiányzik 1,222,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha hinni lehet a legendáknak, akkor ugye az országnak van egy olyan ki- és bemeneti nyílása, amit szívcsakrának hívnak, méghozzá a Dobogókőnél. Állítólag. Ha ez így van, akkor az kurvaélet, hogy a pénzcsakra mindeközben Felcsúton azonosítható be, mert aki ott él és ténykedik, az előbb-utóbb megmilliárdosodik. Inkább előbb, mint utóbb. Nem éppen mindenki, de elég sokan ahhoz képest, hogy egy kevesebb mint 2000 fős településről van szó. Szerintem oda kellene valami zarándokhelyet létesíteni, mert tuti, hogy a könnyező Szűzanya után ez lenne a legnépszerűbb gyülekezési helye azoknak, akik abban reménykednek, hogy egyszer rájuk mosolyog Fortuna istennő. Mondjuk el lehetne helyezni ezen a szent helyen egy Kelet felé tekintő Júdás bronzszobrot, és azt lehetne mondani, hogy aki megcsókolja a géniusz seggét, az hamarosan pénzbőségre számíthatna. 

Vagy például lehetne adományozni is a magyar pénzistennek, Lőrincnek, és most már az ő drága öccsének is, akivel most már ketten vannak, akiknek bejött az élet, ahogyan egy falusi gázszerelőből rekord idő alatt Forbes-listás milliárdosnak bejöhet. Rohadtul. Nos, aki szimplán csak tehetségtelen, esélytelen, alkalmatlan egy ilyen jellegű felemelkedésre, legalább reményt kaphatna, hogy hátha egyszer. Ugye maga a kicsiny falu is nagy változáson ment keresztül, mióta Júdás első kétharmados földi eljövetele után felvirágoztatta azt, mintegy köszönet gyanánt a kedves vezető. Fociakadémiák és stadionok, csónakázó tó és kisvasút, csupa öröm és boldogság, amerre a szem ellát. Az Isten kegyeltjének kicsiny vályogháza meg turistalátványosság lehetne, a hálás nép megcsodálhatná a puritán vezető szerény otthonát. Mi tagadás, azt a pillanatot várom már, ami annak idején Ukrajnában is bekövetkezett, amikor Janukovicsot elkergették a rezidenciájából, majd a népe megcsodálta a bukott diktátor szerény kéglijét. 

A különbség csupán annyi, hogy én Hatvanpusztát szeretném majd bejárni, miután annak jelenlegi gazdája már nem lakja az uradalmat, hogy megnézhessem azokat a földi javakat, amelyeket mi dobtunk össze őfelségének, ameddig ő az ország vérét szívta kétpofára. Gondolom, ott is lesznek érdekes tárgyak és műkincsek, még simán kiderülhet, hogy a Versailles-i kastély egy kutyaól ahhoz képest, ami ott van. Mindenesetre akárhogyan is alakul majd a nagy népnyúzó élete, ezt az ingatlant meg kell őrizni majd az utókor számára, hogy lám-lám ilyen is volt. Ha másért nem, hát elrettentő példának tökéletes lesz.

Jó, ne ábrándozzunk, egyelőre ez a veszély nem fenyegeti az európai Szaddámot, mert ő él és virul, kevergeti  a szaros üstöt rendületlenül, ahogy azt a szovjet főnöke megköveteli tőle. Igaz, hogy a békemissziónak titulált turnéja véget ért a keleti diktátoroknál, amit soros EU-elnökként lenyomott a mi pénzünkön, ettől függetlenül simán aláírta a NATO-nyilatkozatot, amely szerint Ukrajna csatlakozása visszafordíthatatlan, amit viszont Petiminiszter ellenez a leghangosabban, mióta a Moszkva barátságát szimbolizáló érdemrendet megkapta a Lavrov nevű haverjától. Egyszerűen nem értem azokat a híveket, akiket egyébként folyamatosan az ellenkezőjével hergelnek és hülyítenek, hogy miért nem kérik számon ezeket a húzásokat legalább ezen a két hasznos idiótán? A koherencia hiányát, az itthon habzó pofával brüsszelező, a NATO-t a háborúba való belépéssel vádoló két szarházit miért nem kérdezik fel a szerelmes pillantásokat vető narancssárga mezesek? Hát nem erről volt szó, Viktor! Hát nem azt mondtad, hogy elfoglalod Brüsszelt és véget vetsz a háborúnak, ha te nyersz a választáson? Hát nem az volt, hogy ha te nyersz, akkor itt kitör a béke, és madárcsicsergéstől lesz hangos a front, ahol most éppen egy rákbeteg gyerekekkel teli kórházat lőttek rommá a KGB-s tiszt katonái?

Nem baj, legalább az EP vezetői mérgesek. Nem mondják?! Hogy mik vannak. Mi körülbelül 15 éve vagyunk nemhogy mérgesek, de sokunkat konkrétan szétbasz az ideg, mert egyszerűen nem tudunk mit tenni ez ellen a küldetéstudatos idióta ellen. Ne mérgesek legyetek, hanem valamit csináljatok, mert ez úgy néz mindenkit hülyének Európában is, ahogy velünk teszi, mióta teljesen belegyógyult abba a betonba öntött rendszerbe, amit hagytunk neki, hogy felépítsen. Már tegnap is késő lett volna leszedni ezt az áruló, simlis, számító, gyáva embert a tábláról. 

Ugye tegnap arról szóltak a hírek, hogy 26-ból 25 uniós követ „széleskörű elégedetlenségét vagy dühét fejezte ki amiatt, ahogyan a magyar elnökség indul”. A Politicónak arról beszélt egy diplomata, hogy a követek a találkozók időzítéséről és sorrendjéről, az elnökségi hashtag használatáról és Putyin reakciójáról beszéltek. „A vonalakat világosan és szándékosan elmosták”, Orbán ráadásul szerinte az Európai Tanács következtetéseinek „betűjével és szellemével” is szembe ment, „ezzel ártott az EU egységének”. „Kilenc napba telt, amíg a magyar elnökség elvesztette a megmaradt kicsinyke bizalmat” – jellemezte a helyzetet egy másik diplomata. Nos, ha minket kérdeztek volna, akkor nekünk nem kellett volna ehhez kilenc nap, mi már előtte jeleztük, hogy nem biztos, hogy jó ötlet erre a moszkovita kémre bízni az uniós elnökséget, mert ezzel is vissza fog élni. Lehet, hogy túl sok Trónok harcát nézett a Karmelitában, és most úgy érzi, elfoglalta a vastrónt. Reméljük, nincsenek sárkánytojást keltető gépei a kolostorban, mert a végén még az is lehet, hogy tényleg megtámadja egy tűzokádó hüllő hátán a belga fővárost.

Mondjuk ő simán megteszi, miközben bárkit és bármit beáldoz, vagy elárul ha arról van szó, és súlyos tapasztalat, hogy nála általában arról van szó. Még akkor is, ha tényleg semmi nem indokolja, hogy ártson bárkinek is. Neki ilyen a természete, nem szereti, ha nyugalom van. Ő a feszkóban, a megosztásban és megosztottságban, a szarkeverésben, az állandó konfliktusban érzi jól magát, ezért nem is értem, hogy egyáltalán honnan jött neki ez a békegalamb-fétis, hiszen ő maga a háborúskodás és viszálykodás koronázatlan királya. Ő az, aki akkor boldog, ha utálja, gyűlöli egymást a saját népe, ha provokálhat, ha diszkriminálhat, ha üldözhet, ha lophat, csalhat, hazudhat és békétlenséget teremthet. Ez élteti. 

Szóval ő meg a béke, az minden, csak nem egy fogalom. Ő meg a háború mindenki ellen, az igen. Okádék ez az egész, amit összehozott megint magának és nekünk, sok-sok évtized kell majd ahhoz, hogy ezt a gyalázatot lemossuk magunkról. 

Ja, amúgy üdvözletem, Schiffer András! Te aztán hozod a formádat, és jó hegyeset köpsz a levesbe, ha kell. Ha nem, akkor is.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Kattints a www.disztopia2038.hu oldalra, mert fontos, hogy…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.