Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Legalább heti három alkalommal korrepetálhatná a szélkakast

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt talán megkérdezni sem érdemes, de azért költői indíttatásból mégis megkérdezem, hogy és vajon a béketeremtő mimagyarok miniszterelnöke kinek a pénzén tolja az úgynevezett békemisszióját a világ körül, és vajon az egyszer már csúnyán megbukott, de az Egyesült Államok élére annál nagyobb erőkkel és még annál is nagyobb ambíciók által vezérelve visszatérni igyekvő Donald Trump floridai rezidenciájára milyen minőségében és milyen halaszthatatlan okból utazott el a washingtoni NATO-csúcs után? Mármint ha nem az a válasz, hogy olcsó közvetítőként működik Donald és Vlagyimir között, ami újabb súlyos kérdéseket vet föl. És ha ez így van, akkor elvárható, hogy legalább a kerozinszámlát Moszkva vagy Mar-a-lago állja, ne a magyar adót fizetők? Vagy doktorminiszterelnök elvtárs még fizet is azért, hogy szóbaálljanak vele?

Attól, hogy az Európai Unió legcsóróbb országának polgárai ennyire ilyenek, amilyenek, vagyis akár több évtizeden keresztül is hülyét lehet csinálni belőlük csak azért, mert a miniszterelnökük a görnyedt hátukon lépdelve akar a világpolitika színpadára felkapaszkodva csak azért is valaki lenni; attól, hogy nem zavarja őket, hogy a miniszterelnökük felcsúti konvektorpucoló-gázszerelőből lett Forbes-listás milliárdos haverja a hozzá, a Lölő-jelenséghez hasonlóan pallérozott szellemű testvére is megmilliárdosodott, ameddig a miniszterelnökük törte kifele a világbékét; vagy attól, hogy még az olajszőkített nyugdíjas rendőrminiszter összes lánya is és a Tiborcz- és Szíjj-dinasztia, meg az összes többi felsorolhatatlan NER-kompatibilis klán is az ő keservesen megkeresett adóforintjaikból áll a saját lábán; attól, hogy a büszke és erős magyar nép belefáradt a saját kirablásának, szolgasorba taposásának valóságshow-jába; attól, hogy miképpen Lengyel Tamás művész úr fogalmazott, ilyenek vagyunk… ilyenek, vagyis részvétlen, cinkos, gyáva szarok vagyunk, és eltűrjük, hogy a bántalmazóink játsszák el a mártírt a kizsigerelt életünk fölött… szóval mindezért, és mindennek ellenére, akár unjuk, akár leszarjuk, akár elegünk van, akár félrefordítjuk a fejünket, se a fel nem tett kérdések, se az el nem hangzott válaszok nem tűnnek el.

Látva a békemisszionárius-pózba rándult kisformátumú önjelölt nagyember – bemindenezett macskákkal versenyt futó, táncos pávákat megszégyenítő – szárnycsapkodásait (miután nem bírt/nem hagyták beletörődni abba, hogy az EP-választási ígéreteiből nem sok minden vált valóra, Európa szélsőjobboldali fordulata és Európa putyinistáinak hatalomátvétele elmaradt), más fontos kérdések is kínoznak azon kívül, hogy vajon mekkora nagyságrendű közpénzt zabált fel a július elseje óta tartó, világpolitikai dimenzióba emelt önmegvalósítási turnéja. Nem függetlenül attól, hogy csilliárdos megszorítások sújtják a populációt, amelyeket természetesen nem szabad megszorításoknak nevezni, mert a nemzetikeresztény horda arra soha nem vetemedne.

Az egyik fontos kérdés szerintem az, hogy ha Orbán Viktor, aki korábban visszatérően, mániásan azzal zsibbasztotta legfőképpen a híveit úgy, hogy lehetőleg az európai szélsőségesek is meghallják, hogy az Egyesült Államoknak lenne lehetősége békét teremteni Ukrajnában – hát hiszen mindenki tudja, hogy ha az amerikaiak akarnák, akkor holnap reggel béke lenne, és ugye Orbán Viktort semmi más nem érdekli, csak az, hogy mielőbb legyenpéke –, akkor miért nem ragadta meg a soha vissza nem térő lehetőséget, hogy az Egyesült Államok JELENLEG HIVATALBAN LEVŐ elnökének ezt belemondja az arcába? Különös tekintettel arra, hogy már tavaly sem kapott választ a NATO-csúcson arra az egyébként hamis, hazug kérdésére, hogy miért nem akarnak az amerikaiak békét.

Szijjártó cseléd, aki természetesen bokázva-nyáladzva kíséri a nem kicsit kínos világkörüli útján a gazdáját és visszhangozza az orbáni külpolitika demagóg, legtöbbször kontextus nélküli, rohadtul közveszélyes, de jól hangzó aranyköpeteit, éppen Washingtonból okosított ki nem először mimagyarokat arról, hogy mi többek között a Moszkvához való dörgölőzés szükséges és elégséges alapja, vagyis arról, hogy mi a diplomácia. Az nem derült ki, hogy mi a diplomácia, de az igen, hogy mi nem. A diplomácia nem az, hogy az ember csak azokkal tárgyal, akikkel mindenben egyetért. Nos, ha ez így van, illetve ha állítólag az se hazugság, hogy Szijjártó és Orbán szíve közösen szakad meg az ukrajnai háború rengeteg áldozata láttán (a gyerekekért különösen, bár annyira azért nem, hogy elítéljék Oroszország aljas támadását egy gyerekkórház ellen), ezért a szövetségeseikkel szembemenve, őket semmiről nem tájékoztatva intézkednek diktátortól diktátorig és toppantgatnak a világbéke kitöréséért, akkor miért nem tárgyaltak Bidennel? Akivel nyilván semmiben nem értenek egyet, de ugye a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani azokkal is, akiket utálunk, mint a büdös szart?

Nem kínos, hogy Orbán Viktor szívesen tárgyal (bár senki nem kérte erre) az orosz-ukrán békéről a háborús agresszorral, de Joe Bidennel, aki Donald Trumppal ellentétben az USA hivatalban lévő elnöke – és novemberig, tehát az idén ez nem is nagyon fog változni -, meg sem próbálkozik szóba állni? Nem egy szemforgató hamis útonálló az, aki arra hivatkozva lódult meg július elsején az úgynevezett békemissziójára titokban és szőnyeg alatt, mert borzasztó, hogy naponta emberek halnak meg, de amikor lehetősége lenne, kétoldalúan találkozni annak az országnak az elnökével, amelyik máról holnap reggelre el tudná hozni a békét, és lehetősége lenne belemondani az arcába, hogy hülye, mint a segg, és nem így kéne csinálni, inkább elfut Floridába a megbízhatatlan bohócpojácához, aki rosszabb napjain azt se tudja, hogy Orbán Viktor melyik országnak a kicsodája.

Meg még az is egy legitim kérdés, hogy az Európai Unió alapszerződéseit Putyin legnagyobb örömére meghágó Orbán Viktor az európai emberek legsötétebb reflexeire apellálva minden megszólalásával az Ukrajnának nyújtandó támogatás ellen hergel, aki kávézni ment, amikor tavaly télen a többi 26 tagállam vezetője Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szavazott, hogyan írhatta alá azt a NATO-nyilatkozatot, amely VISSZAFORDÍTHATATLANNAK nevezi Ukrajna NATO-csatlakozását? Egyiket se tudta megakadályozni, mindkettőt aláírta. Miért? Hogy fordulhatott elő ez a gyalázat? Ha Orbán szerint a NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kell megnyernie, akkor mit írt alá Orbán Viktor? Legalább heti három alkalommal korrepetálhatná a szélkakast ez a magát hatalmas formátumúnak gondoló szerencsétlen hasznos idiótája Putyinnak, aki persze hülyét csinál a nyugati szövetségeseiből, és ez borzasztó, de akiből a legnagyobb hülyét maguk az oroszok csinálják. Miután jégtörő békemisszióban volt Moszkvában 2022. február elsején, bő három hét múlva Moszkva lerohanta Kijevet, elkezdődött a mai napig tartó háború. Miután az akkori jégtörés meghosszabbításaként szemforgató békemissziója második állomásaként Moszkvába látogatott, Vlagyimirovics hadserege lebombázott egy kijevi gyerekkórházat. Alig hozakodott elő a tűzszüneti ajánlatával Zelenszkijnek és Vlagyimirovicsnak és a többi diktátornak, Dimitrij Medvegyev orosz exelnök-exminiszterelnök, a nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője sietett utánakiabálni, hogy az oroszok akkor is elfoglalják végül Ukrajnát, ha előbb tűzszünet lesz. Ki bízik meg egy ilyen emberben? Azok se, akiket elárul és azok se, akiknek a kedvéért, az egészen ijesztő jellemtorzulása okán árulóvá vált. De hogy mimagyarok szívni fogunk, az nem kérdés. Elnézve ezt a világkörüli illiberális békecirkuszt, egyre többre tartom Magyar Péter ukrajnai látogatását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.