Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Negatív siker

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem született volna meg 178 ezer gyerek 2011 óta, ha nincs a családtámogatási rendszer.

A családbarát intézkedések nélkül nem lenne például családi adókedvezmény és otthonteremtési támogatás sem. Minden gyermek érték! Ettől vagyunk családbarát ország! A magyar családok továbbra is számíthatnak ránk! – mondta legújabb videójában Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. 

Az tény, hogy az Orbán-kormány számtalan olyan döntést hozott, amely miatt egyes családok plusz pénzhez jutottak, de az elemzések szerint a szerencsések inkább azok voltak, akiknek erre nem lett volna feltétlenül szükségük. Értem én, hogy a kormány javítani akar a gyermekszületési-rátán, de végső soron adófizetők pénzét osztogatta ki ingyen azért, mert úgy vélték, hogy ez majd segít a gyermekszületéseken. Nos, lehet, hogy születtek is gyermekek, de annyian hagyták el az országot és haltak meg, hogy továbbra is népességfogyásról beszélhetünk. Arról nem is beszélve, hogy fiatalok tízezrei hagyták el az országot az elmúlt 10 évben, hogy aztán külföldön szülessen már meg a gyermekük. Ha lenne esze a kormányban ülőknek, akkor első körben a kivándorlással kezdene valamit, hiszen bármit is tesznek, a népességfogyás másként nem állítható meg.

Az uniós országok közül hétben regisztráltak népességcsökkenést 2023. január 1. és 2024. január 1. között: a legnagyobb csökkenést 40,2 milliós Lengyelországban (132 800 fő, a lakosság 0,33 százaléka), 10,3 milliós Görögországban (16 800, a lakosság 0,16 százaléka) és Magyarországon (15 100, a lakosság 0,16 százaléka) regisztrálták. 

Egyetlen év alatt közel 17 ezer emberrel élnek kevesebben Magyarországon, amely egy kisváros teljes lakossága. Született ugyan 178 ezer gyerek 13 év alatt, de ennél sokkal többen haltak meg, vagy hagyták el az országot. Akkor mégis miként nevezhető sikeresnek a kormány családpolitikája? Mert nem csak azok a családok számítanak, akik éppen gyermeket kívánnak vállalni, hanem azok is, akik már gyermekeket nevelnek, vagy már felnevelték őket. Velük mi lesz? Ők ugyanis igen nagy számban hagyják itt Magyarországot, mivel az ő befizetéseiket a frissen gyermeket vállalóknak adják oda. Mert senki se higgye, hogy a kormánynak van bármennyi pénze is, az a pénz, amivel ezek gazdálkodnak, mindannyiunk befizetéseiből adódnak össze, tehát az adómentességért és más, fiatal szülőknek járó kedvezményért végső soron minden gyermektelen, vagy már a gyermekeit felnevelt ember fizet meg.

Pedig ha megteremtenék az előfeltételeit annak, hogy a magyarok idehaza akarjanak gyermeket vállalni, akkor nem kellene mindenféle „ajándékokkal” elhalmozni őket, hiszen pontosan tudnák, hogy a legjobb az, ha itthon vállalnak gyermeket. De hát a számokat látva ez nagyon nincs így, mivel ezek az ajándékok kellettek ahhoz is, hogy egyáltalán nagyobb számban vállaljanak gyermeket a magyarok. Ez tehát azt jelenti, hogy nem tartják megfelelőnek az ország helyzetét arra, hogy gyermeket vállaljanak, de ha megdobják őket egy kvázi ingyen lakással, autóval és adómentességgel, akkor talán mégis megéri a gyermekvállalás. Kérdés viszont, hogy ez mennyire normális módja a népességszám növelésének? Pláne úgy, hogy mint azt látni lehet, ez sem sikerült nekik, mivel soha nem látott ütemben csökken a magyar lakosság.

Inkább a külföldön élő párokat kellene visszacsábítani kiváló egészségügyi és szociális rendszerrel. Esetleg kiváló egyetemekkel, a közbiztonság javításával, vagy a gyermekvédelem javításával. Nos, ezek közül egyikben sem jeleskedik Magyarország, utóbbiban pedig nem hogy nem jeleskedik, hanem elképesztően rossz állapotban van. A számtalan pedofil-ügy, zaklatás és családon belüli erőszak is azt bizonyítja, hogy a gyermekvédelem egy ma idehaza alig létező fogalom. Apukák mészárolják le a gyermekeiket, vagy feleségüket, mivel a rendszer nem működik megfelelően. Esetleg a rendszer hiányosságai miatt éveken, évtizedeken keresztül tudnak gyermekeket molesztálni iskolaigazgatók, papok, vagy segítők. Ilyen környezetbe mégis ki a franc akarná hazahozni a gyermekeit? Ameddig nincs remény arra, hogy a helyzet megváltozzon, addig véleményem szerint teljesen mindegy, hogy mennyi pénzt szórnak szét a fiatal családok között, hiszen még ha több gyermek is születik, mint korábban, nem lesz egyensúlyban azzal,  amennyien elhagyják Magyarországot. Egy élhetőbb országot kellene létrehozni, nem pedig „ingyen” pénzzel lefizetni a fiatal házasokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.