Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És még csak egy hét telt el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Az élet hétfőn sem állt meg, megy minden tovább a maga útján. Orbán Viktor tovább röpköd, és rombolja a már amúgy is romokban lévő imázsát, a pártsajtó pedig vért izzadva igyekszik bizonygatni, hogy egy valóságos Gandhi ő, aki egymaga békét hoz nem csupán a kontinensre, de az egész bolygóra. Magyar Péterről naponta tizenhét új botrányos információ derül ki, legalábbis minden áldott nap írnak valami megrázót a diszkós incidensről. Én mondjuk nem szoktam elolvasni, de biztos vagyok abban, hogy nagyon megrázó minden sztori. Marine Le Pennek megint nem sikerült megragadni a hatalmat Franciaországban. A francia emberek már sokadszor adták tudtára a szélsőjobbnak, hogy bárkivel hajlandók összefogni ellenük. Ez persze nem szegi kedvét Le Pennek, kapaszkodik tíz körömmel. Mindeközben a mi kis dicső nagy hadvezérünk röpköd virágról-virágra. Kár, hogy nem úgy teszi, mint a lepke, hanem katonai-nemkormány-luxusgéppel, ráadásul ahogy nézem, ő és a toporzékolófenomén külön-külön szálldosnak ugyanoda, mi pedig lassan a gatyánkat is ráfizetjük a missziójukra. Mert az van nekik, missziójuk. Hogy jobb legyen, a forint megint elkezdett negatív irányba erősödni, mert mi azt szeretjük. Meg a kánikulát, valamint a pacalpörköltet. Ettől a kettőtől mondjuk erősen tartózkodnia kellene Kövér Lászlónak, akkor talán nem beszélne ilyen fergeteges hülyeségeket:

Vannak olyan nemzeti érdekek, amelyek egyenesen megkövetelik az ideológiai megosztottságokon való felülemelkedést és azt, hogy együtt védjük a szuverenitásunkat az európai embereket eláruló brüsszeli bürokrácia arroganciájával szemben – közölte Kövér László a Sieci című lengyel hetilapnak adott interjúban. (MTI)

Én nem tudom, ki hatalmazta fel a portást, hogy mindenki nevében nyilatkozzon, de én biztosan nem voltam közöttük.

 Az Országgyűlés elnöke rámutatott: ez ma már nem pusztán Közép-Európában evidens, hanem az Ibériai félszigettől a Baltikumig egyre világosabban mutatkozik meg.
    Kövér László felidézte a Visegrádi Együttműködés közelmúltját, amikor az ECR-hez tartozó PiS, a szociáldemokratákhoz tartozó szlovák Smer, a liberális cseh Ano és a néppárti Fidesz miniszterelnökeinek együttműködése mutatta fel a V4 eddigi legproduktívabb időszakát.

Jaja. Aztán a kötélbarátja addig kavarta a szart, míg végül sikerült szétvernie a V4-eket. Vérszemet kapott, most az Európai Unió lebontását tűzte ki célul. Ehhez persze meg kellett volna erősödni a szélsőjobbnak annyira, hogy magukhoz ragadhassák a hatalmat, de ennek még csak a közelébe sem sikerült kerülniük. Mindannyiunk nagy szerencséjére. Most aztán rohangál szövetségesek után, mert ragaszkodik a szemétdombjához erősen, és mindegy az is, mi lesz az ára. Úgysem ő fizeti meg, hanem mi.

 Kövér László a lengyel PiS választási vereségéről azt mondta: hibát követne el, ha kívülről ő akarná levonni a tanulságokat, de megítélése szerint a PiS nem azért veszítette el a választásokat, mert hibákat követett el, „minden kormány hibázik, beleértve a miénket is”. Sokkal inkább a lengyelországi médiahelyzetről és arról a képről van szó, amelyet a balliberális média alakított ki – vélte. Megjegyezte: amikor 2002-ben elvesztette a Fidesz a választásokat, azt javasolták, hogy a különböző politikai irányzatok is kapják meg a részüket a közmédiában. Az akkori szocialista miniszterelnök azt válaszolta: aki médiát akar, az vegyen magának. Megfogadták a tanácsát és a nemzeti érzelmű tőkével együttműködve létrehoztak egy jobboldali televíziót, amely fontos szerepet játszott például a szocialista-liberális koalíció 2006 utáni piszkos politikájának leleplezésében. Többek között ennek köszönhető, hogy csúnyán kikaptak 2010-ben, és a mai napig nem heverték ezt ki – jegyezte meg.

Helyben is vagyunk. A média tehet mindenről. Mármint az a média, amit nem a kormány irányít, pedig azt nem médiának nevezzük ám, amit ők irányítanak, hanem propagandának. Nerék abban látják a választások kudarcát – mert azt be kell látni, hogy bizony ez kudarc volt nekik, hiszen sokkal kevesebb mandátumot kaptak, mint amit reméltek, vagy mint amennyi addig volt, elveszítettek jelentős településeket, meggyengültek a falvakban és még a fővárost sem sikerült megkaparintani -, hogy még mindig nem sikerült kiirtani a független médiát. Úgyhogy most erről pampognak, ezen dolgoznak. Rászabadítják a teljes hatalmi gépezetet a független sajtóra, azt remélvén, akkor majd csak az ő hazugságaik jutnak el az emberekhez. Még mindig nem sikerült felfogniuk, hogy az emberek többsége nem hülye – aki igen, az amúgy is rájuk szavaz -, nem vak, és nem süket.

  Kifejtette: nálunk még mindig a Fidesznek van a legnagyobb szavazói aránya a fiatal szavazók körében

Nagy öröm az, amikor a házelnök nem csupán eszelős baromságokat beszél, de hazudik is, mint a vízfolyás. Gondolom vasárnaponként meggyónja, aztán el van rendezve a dolog. Lassan az Index vezérkara is kezdhet gyónni, esetleg keresniük kellene egy képzett ördögűzőt, mert egészen érdekes dolgokat produkálnak. Az egy dolog, hogy egy intelligensebb Origóként igyekeznek életben tartani a brandet, de nem ártana némi visszafogottság, mert ugyan a lónak négy lába van, mégis legalább hat lóláb lóg ki a zsákból. Háttérbeszélgettek ők egy Ódor Bálint nevű emberrel, aki Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, és ilyen érdekes dolgokat mondott:

Magyarország soros elnökként a Tanács álláspontját fogja képviselni. Az elnökség 450 millió ember nevében tárgyal, ez nagy feladat (Index

Éppen ettől féltem, hogy Orbán agya eldurran és komolyan elhiszi, hogy őt valaki felhatalmazta arra, hogy az összes uniós polgár nevében azt csináljon, amit csak akar. Pedig a helyzet nem változott, a kb. kétmillió hívét képviselheti, senki mást. Már ha vannak még annyian. Az egyre érdekesebb kérdés, hogy az unió kihúzza-e ezt a fél évet, vagy idő előtt leállítják az elszabadult hajóágyút. Hiszen még csak egyetlen hét telt el. Hajrá!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.