Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A páva utolsó tánca

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Bevallom, az utóbbi években nem volt semmi, ami jobban izgatott volna annál, mint hogy Orbán Viktor hogyan, milyen körülmények között utazott el Kijevbe, mi történt vele az úton, és hogy jutott haza. Fantasztikus kaland lehetett autóval menni – el van ettől szokva a sufnijogász, lassan másfél évtizede áll rendelkezésére a luxusgép és röppen vele óhaja szerint -, még akkor is, ha több tucatnyi ember munkáját igényelte, hogy elszállítsák őcsútiságát Kijevbe. Igazából bármit tesz, vagy nem tesz a nap 24 órájában, az nekünk kerül pénzbe. Akkor is, amikor éppen nem cseni el a kassza tartalmát. De most autóval ment – gondolom félt, hogy Putyin haverja leszedi a gépét egy kóbor rakétával -, és még csak nem is evett Kijevben, csak tárgyalt, és hazafelé az autóban majszolta el a margarinos kenyeret, amit a nagykövetségen csomagoltak neki. Hihetetlen kalandtúra lehetett. Nem is beszélve arról, hogy defektet is kapott az egyik autó egyik kereke – mert természetesen konvojban mentek, nehogy baj érje őfényeségét – ezért félre kellett állni kereket cserélni. Őrület! Lesz miről mesélni az unokáknak. És lehet persze hazudozni, az a vérében van a kormányfőnek éppen úgy, mint a komplett kormánynak és a propagandamédiának. Még az sem szokta zavarba hozni őket, hogy egymásnak is, önmaguknak is ellent mondanak elég rendszeresen és látványosan. Csak ez a semmit nem érő kijevi túra alkalmat adott számtalan hazugságra, és még csak a szemük sem rebben:

Arra a kérdésre, hogy mióta tervezi a magyar és az ukrán államfő a találkozást, meglepő választ adott a magyar miniszterelnök. Roger Köppel szerint azt mondta: „Spontán döntöttünk róla a múlt csütörtöki európai tanácsi látogatása során.” (Index 2024. 07. 05.)

És mit mondott Szijjártó Péter MÁRCIUSBAN?

Már zajlanak Orbán Viktor kijevi látogatásának előkészületei

Szijjártó Péter az interjúban elmondta: Orbán Viktor kapott meghívást Kijevbe, majd hozzátette: jelenleg a technikai részleteket kell tisztázni a látogatás előkészítésével kapcsolatban. Amint azt látják, hogy minden előfeltétel adott, akkor a látogatásra is sor kerülhet. Index 2024. 03. 05.)

Tényleg spontán lehetett. Arról is mesélt a kocafocista, hogy ő nem tárgyalhat az unió nevében senkivel – ebben speciel igaza is van -, ezért lényegében megfenyegette Zelenszkijt:

Orbán Viktor kitért arra is, hogy Zelenszkijnek miért kellene elfogadnia a javaslatait. Mint mondta, „azért, mert bajban van”.

Kormányváltás van kilátásban az Egyesült Államokban, és Trump visszatér, ő viszont már közvetlenül Vlagyimir Putyinnal fog tárgyalni, Zelenszkij és az Európai Unió kihagyásával. Ebben az esetben Zelenszkijnek már nincs mit nyernie, de sokat veszíthet. Ezt világossá kell tennem számára

– fejtette ki Orbán Viktor. (Index)

Ebben legalább nem hazudott, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Valóban nem az Európai Unió érdekében tárgyalt az ukrán kormányfővel. Remélem, ha már elment Moszkvába Putyinhoz, szalámit is kap a szendvicsébe. Jutalomból. Jelenleg még nem a jutifalatnál tartunk, bár amennyiben a provokáció volt a cél, akkor teljes sikerről lehet beszámolni. Nem csak az Európai Unió teljes vezetése bőszült fel, de Ukrajna is.

Miközben Orbán Viktor úgy tudja, hogy momentán ő az Európai Unió elnöke, Kövér László abban a tévhitben él, hogy megkapta ajándékba a Parlamentet. Legalábbis erre utal, hogy bár jelenleg – elméletileg decemberig, bár erre az elmúlt két nap fényében azért nem innék gyufát – Magyarország az EU soros elnöke, de sem az Országházon, sem abban nincsen kitűzve uniós lobogó. Mégpedig azért nincs, mert Kövér László tartja magát az elveihez, ugyanis vannak neki ilyenek. Ez dicséretes dolog, csak éppen magánügy. Az ország nem az ő elvei szerint működik, ha engem például irritál a székely zászló, akkor mi van? Mert neki tetszik, azt kirakja. De ugye a Parlament nem a Kövér család hűbérbirtoka, hanem az ország háza, ennek megfelelően kellene/lehetne döntéseket hozni. Ezt sem a nádfedeles bajuszú portás, sem az ő egyre terjedelmesebb gazdája nem érti az agyával. Pedig nem ártana.

David Pressman elég alaposan kiismerte már a Magyarország Zrt. többségi tulajdonosát. Nem véletlenül utálja őt annyira a kormány, soha nem kedveltek senkit, aki átlát a disznóságaikon.

Ez nem a békéről szól, hanem a haszonról, és ez óriási kárt okoz a magyaroknak és Magyarország szövetségeseihez fűződő kapcsolatainak

Ezt találta mondani Orbán moszkvai útjáról, bár akár mondhatta volna a kijevi túráról is. Sőt, mellé sem foghat vele, mert a pártvezér minden egyes megmozdulása a haszonról szól. Anyagi haszonról, politikai haszonról, hatalomról. Ez élteti a csútit, de megbuktatni is ez fogja. Azóta talán már a kumiszt kortyolja őfényessegge, de ez nem változtat semmit azon, hogy mindenkit maga ellen fordított. És sajnos az ország ellen is, és ez az igazi baj, nem más. Én akkor adtam fel végleg a hitet, hogy talán még maradt egy morzsányi józan esze, amikor arról habogott, hogy úgyis mindjárt jön Trump haverja, és lesöpri Ukrajnát a térképről. Abba még bele sem mertem gondolni, hogy mi lesz akkor, ha Biden helyett egy sokkal potensebb jelöltet indítanak Trump ellen. Egy pillanat alatt mehet füstbe a nagy álom. Ha jól gondolom, nagyjából az utolsó álom. Mire majd sikerül megszabadulni a rezsimtől, itt kő kövön nem marad, az biztos.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Mi pedig jövünk a beszólással, mert szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.