Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Olvasni nem, az éjszakában bulizni vidáman?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktor Kijevbe látogatott. A háború kitörése óta nem talált erre alkalmat, most azonban igen. Ha jól tippelek, le óhajtja aratni a babérokat, és a béke megteremtőjeként szeretne parádézni. Mármint abban az esetben, ha sikerül mostanában befejezni a háborút, amiért azért olyan nagyon sokat nem tett a békepáva azon kívül, hogy második éve óbégat; legyen végre béke! Most valószínűleg lát esélyt arra, hogy a háborúban álló felek megállapodnak, tehát ott a helye az első sorban. Ha mást nem is, helyezkedni mindig tudott. Azt mondjuk nem tudom, miért kellett titokban mennie. Talán csak a paranoia, nehogy baja essen menet közben. Azt nem tudni, hogy repülővel, vagy mivel ment, de az biztos, hogy a szokásos fekete koporsószállító is ment vele. Vagy előtte, ha repült. Jó nagy cécóval vonult át Kijeven, vagy 14-15 kékvillogós autó kísérte. Remélhetőleg nem attól tartottak, hogy Putyin bosszús talál lenni a látogatás miatt. Én inkább gondolom azt, hogy ő volt a megbízó, mert minden melldöngetés ellenére is tudja, hogy be kellene fejezni a háborút addig, ameddig lehet.  Most még lehetnek feltételei, később ez már távolról sem biztos. Hopp, máris szembejött a megerősítése a babéraratási szándékra vonatkozó gyanúmnak, egyenesen a Megafontól. Eddig sem gondoltam, hogy abban a fiókban tartják a legélesebb késeket, de erre azért nem számítottam még én sem:

👊💪Így kell ezt csinálni, ez az igazi gyomros Brüsszelnek és a baloldalnak: 🇭🇺Orbán Viktor Kijevbe utazott, hogy a békéről tárgyaljon 🇺🇦Zelenszkij ukrán elnökkel. Mindezt a magyar EU soros elnökség első napján. 🇪🇺Brüsszel két éve csak vakarózik, önti a pénzt és a fegyvereket Ukrajnába és csak olyan lépéseket tett, amik a háború folytatását, sőt, eszkalációját hozták magukkal. Magyarország és Orbán Viktor meg átvette az unió elnökségét és az első napon Kijevbe utazott a békéről tárgyalni. Ilyen egy erős, határozott európai politikus és vezető. Orbán Viktor ezzel az egyetlen nappal többet tett a békéért és Európáért, mint Ursuláék, Weberék az elmúlt két évben! Ha Orbán Viktor holnap Moszkvába is elutazik, akkor Brüsszel és a Nyugat olyan sikítófrászt kap, hogy abba bele is hal…

Ha jól emlékszem, a háború kitörése előtt Moszkvába utazott az utcai békegalamb, majd jött a nagy hírrel, hogy nem lesz háború, megdumálta Putyinnal. Aztán napokkal később Putyin megtámadta Ukrajnát. Arra is felhívnám a figyelmet, hogy szinte az összes uniós vezető járt már Kijevben az elmúlt két évben, egyedül csak Orbán Viktor nem. Nem tudom, mekkora a valószínűsége annak, hogy éppen ő fog békét teremteni hirtelen. Mindenesetre a Szarvas Szilveszterek és Deák Dánielek nagy erőkkel hirdetik, hogy most csinálódik a béke. Bárcsak úgy lenne!

Végigdurrogott a neten, pontosabban a független médián a nagy hír, hogy Rogán Antal minisztériuma tavaly is, az idén is 4 millió forinttal támogatott egy rúdtáncos sportegyesületet. Azt mondjuk én semennyire nem értem, ez miért olyan felkapott téma. Szerintem az pont annyira sport, mint mondjuk a pingpong, vagy a foci. Az rendben van, hogy említést érdemel a dolog, de véletlenül sem a rúdtánc miatt, hanem azért, mert az egyesület vezetője fideszes, és együtt dolgozott Rogán Antallal. Da ilyenből millió van, és nagyságrendekkel több pénzt visznek ki a közösből. Úgyhogy nem pontosan értem, miért éppen ez szúrt szemet.

A lakájmédia képtelen elszakadni Magyar Pétertől. Most éppen az Origón láttam egy újabb borzalmas leleplezést, Így ölelget erőszakosan Magyar Péter egy 20 év körüli lányt – videó címmel. A felvételen annyi látszik, hogy Magyar táncol egy lánnyal. Erőszaknak nyomát nem látni, a táncok között előfordul olyan, amikor átölelik egymást az emberek. Gondolom. Ez már érdekesebb:

Magyar dulakodott, vonaglott a táncparketten, és fiatal lányokkal táncolt, alattuk csúszott-mászott. Mindez azért is botrányos, mert az említett szórakozóhelyen zömében fiatalok, köztük kiskorúak is vannak. (Origo)

Konkrétan az lenne nekem a kérdésem, hogy mit keresnek egy éjszakai szórakozóhelyen kiskorúak? Olyanok, akik nem vehetnek akármilyen könyvet a könyvesboltban, sőt, bele sem lapozhatnak, nehogy sérüljön a kicsi lelkük attól, ha megtudják, hogy nem vagyunk egyformák, ők nyugodtan bulizhatnak éjjel kettőkor akár? Alkoholt is fogyaszthatnak netán? Nem kellene esetleg annak a szórakozóhelynek a tulajdonosát kérdőre vonni, razziázni, a kiskorúak szüleit megkeresni, elbeszélgetni velük? Nem tudom, csak kérdem. Nekem is voltak kiskorúak a gyerekeim – ez azóta már elmúlt nekik -, de még akkor is értük mentem, ha sötétedés után ért véget az edzés, vagy különóra. Az meg eszébe sem jutott egyiknek sem, hogy az éjszakában bulizgasson. Pedig ők nem is voltak lányok, és most sem azok. Nem minősül kiskorú veszélyeztetésének az, amire a pártmédia zászlóshajója célozgat? Olyannyira nem, hogy erről nyíltan lehet cikkezni, sőt, hivatkozási alap a kormánysajtóban? Csak kérdem.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete megpróbálta óvatosan figyelmeztetni Orbán Viktort arra, hogy igazából ne nagyon dédelgessen vérmes reményeket Donald Trump esetleges választási győzelmével kapcsolatban, mert az USA mindennek ellenére még működő demokrácia. És egy működő demokráciában nem két kormányfő személyes kapcsolata határozza meg a két ország viszonyrendszerét. Kétségtelen, hogy ennek így kellene lennie, de ezt Orbán Viktor aligha érti meg, hiszen máshogy működik az agya, pontosabban ez nem is feltétlenül van így. Azonban ameddig itthon nincsenek sem fékek, sem korlátok, amit a miniszterelnök akar, az úgy is lesz, így épül fel a rendszer (ezért nevezzük diktatúrának), az USA rendszere merőben más. Ott bizony gátat lehet szabni, ha egy elnök elszabadult hajóágyúként kezd viselkedni. Senki, még Trump sem tehet meg mindent, amit csak szeretne. Jó lenne persze, ha ezt valaki elmagyarázná a csútinak, de alig hiszem, hogy akad olyan ember a környezetében, akire hallgat, aki érti az üzenetet és el is meri mondani neki. Lesz meglepi. Megint.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.