Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Remélem, hogy időben lebetonoztak mindent

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Miután a Fidesz és a DK és Magyar Péter nagy bánatára még mindig nem szűnt meg a független média Magyarországon – pedig ugye tegnap ülhetett fel Európa trónjára a trójai faló, ami önmagában világszenzáció szerintem -, a Népszava arról cikkezett, hogy a Szerencsejáték Zrt. a szétosztott támogatások 61 százalékát Fideszhez köthető személyekhez juttatta. Szerintem nem ennyire rossz a helyzet, nem ilyen hanyag a NER. Tuti van az 91 százalék is, legfeljebb még a kapcsolatot nem sikerült feltárni.

Az a hír járja, hogy a frissen felálló uniós szervek azon dolgoznak, hogy korlátok közé szorítsák nemzeti büszkeségünket, mert szeretnék, ha a legkevesebb kárt okozná az uniónak. Mi itthon hasonlóan vagyunk, csak sajnos nincsen lehetőségünk korlátozni a korlátolt gátlástalanok pusztítását, ameddig létre nem jön egy működőképes, erős ellenzék. A koleszterin túlságosan lassú ahhoz, hogy kivárjuk, ameddig kormányt vált. Jut is eszembe, véletlenül Varga Mihály közösségi oldalán kószáltam. Tényleg véletlenül, nem szokásom amúgy, mert csak időpazarlás lenne ugyanazokat a szólamokat többször elolvasni, melyek a Rogán-féle műhelyben gyártódnak, de most meglepi volt. Ugyanis Varga Mihály a karcagi birkafőző fesztivál díszvendége volt, így a zsíros lében rotyogó pörkölt fölött szavalta el, hogy akkor lesz megvédve a keresztény gyökér, a család és a heteroszexualitás, ha megvédik a birkafőző fesztivált. Ameddig hallgattam a csodás gondolatokat, ahogy gyöngyként potyogtak ki a miniszter szájából, néztem a fesztivál résztvevőit. Az jutott eszembe, hogy talán nem ártana valahogy hagyománnyá tenni az egészséges életmódot a birkapörkölt mellett – amúgy semmi kifogásom az étel ellen, kedvelem -, mert nem csak a kormányt, az országot is a koleszterin fogja leváltani. Nem számoltam meg, pontos statisztikával nem fogok előállni, de ránézésre a felvételeken felbukkanó emberek – zenészek, néptáncosok, érdeklődők, idősebbek, fiatalabbak, felnőttek, gyerekek – nagyon túlnyomó része konkrétan dagadt volt. Az pedig nem létezik, hogy ilyen arányban lenne egészségügyi oka a túlsúlynak – van ilyen is, de most nem róluk beszélek -, sokkal inkább a zabálás lehet a dolog hátterében. A magam részéről nem nagyon hiszek a divatos diétákban, soha nem érdekelt, hogy éppen melyik élelmiszert találták halálos méregnek, majd néhány évvel később univerzális csodaszernek. Szerintem egyszerűen túlságosan sokat eszik a legtöbb ember. Otthon élve ez nem tűnik fel, de ha az ember eltölt valamennyi időt egy olyan országban, ahol nem ennyire jellemző az elhízás, máris szemet szúr, hogy mennyire nagy a baj. Zárójel bezárva.

Az Index közben átment jósdába:

Teljesülhet Orbán Viktor álma: összejöhet az egyik legerősebb EP-frakció

Több párt is jelezheti csatlakozási szándékát a Patrióták Európáért csoporthoz.

Bizony, teljesülhet is, jelezhetik is, meg még a villám is beléjük csaphat, ha éppen úgy alakul. És még:

Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez; a portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Kettő darab portugál képviselő indult meg, azt azért nehéz lenne még tömegnek tekinteni. Én változatlanul bízom Orbán Viktorban, szerintem nem tagadja meg magát. Ott is kavarni fogja a szart, mert az lételeme, azt viszont nem viseli jól, ha ellentmondanak neki. A V4-ek sem véletlenül esett szét. Miután ez általában jellemző a diktátor-hajlamú szélsőjobbos vezetőkre, olyan baromira nagy esélyt nem látok arra, hogy stabil, erős és hosszabb távon is működőképes egységet hozzanak létre. Szóval én túlságosan nem aggódom, mármint miattuk nem. Ahová a mi dicső hadurunk beteszi a lábát, ott igen gyorsan kitör az ellenségeskedés. Itt még nem tartunk, ott igen, hogy diadalmasan bejelentette a csúti, hogy a mai napon átvették az elnökséget a belga miniszterelnöktől. Gondolom, ez leginkább királyi többes, a pávatáncos nem egy kimondott csapatjátékos. Sok sikert kívánok, de főként remélem, hogy időben lebetonoztak mindent arrafelé.

A fényezés – ahogy az várható is volt – máris megkezdődött:

Orbán Viktor miniszterelnök a soros uniós magyar elnökség előtt az Európai Unió legnagyobb és legbefolyásosabb országainak vezetőivel egyeztetett. (Origo)

Gondolom, a tagállamok szuverenitása jegyében volt fontos csak a nagyokkal és befolyásosokkal tárgyalni, a kicsik le vannak sajnálva. Hiszen ugye mostantól Magyarország (Orbán Viktor) is igen nagy, és reményei szerint befolyásos. Is. A Pesti Srácok rátett egy lapáttal:

Indul a magyar uniós elnökség – Átvette az irányítást Orbán Viktor az EU-ban

Ez meglehetősen barokkos túlzás, Orbán Viktor nem fogja irányítani az EU-t, ahogy előtte nem irányította egyetlen egy soros ország kormányfője sem. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az Európai Unió nem Magyarország, kár abban reménykedni, hogy ott is elég lesz kiadni a parancsot, és mindenki rohan teljesíteni a vezér utasítását. Ha nagyon hányja-veti magát a csúti, megérheti, hogy nem csak kávézni küldik ki, hanem bezárják a vécébe. De fenntartom, hogy szerintem érdekes hat hónapunk lesz. Nem csak nekünk, a brüsszeli bürokratáknak is. Hátha végre valóban, és teljes mértékben megértik végre, hogy mivel próbálunk megküzdeni csaknem másfél évtizede. És ha már idáig eljutnak, mindjárt eltöprenghetnek azon is, hogy mennyi ebben az ő felelősségük. Mert hogy lehet persze szidni a hülye magyar szavazópolgárokat – kell is -, de azért azt sem árt tudomásul venni, hogy a számolatlanul öntött milliárdok, a félrenézés, a legyintgetés, a homokba dugott fejek nélkül ez soha a büdös életben nem jöhetett volna létre, de főként nem szilárdulhatott volna betonná.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd jövünk vissza hamarosan az első beszólással. Mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.