Június 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Politikában is, szabadlábon is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,504,408 forint, még hiányzik 495,592 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Érdekes jelenségre lettem figyelmes. Olyasmire, amire az elmúlt évek alatt csak nagyon kevés példa akadt; egy politikus beismerte a hibáját, és bocsánatot kért. Magyar Péterről beszélek, és igazából az sem érdekel, hogy nem feltétlenül volt ez a saját ötlete, biztosan dolgozik mögötte-mellette egy stáb, akik ellátják tanácsokkal. Az a nem mindegy, hogy hallgat-e ezekre a tanácsokra. És az sem mellékes, hogy olyanok segítik-e, akik azt is a szemébe mondják, ha hibázott, ha rossz irányba tért le az útról, vagy olyanokkal veszi körül magát, akik nem mernek szólni, kizárólag a büszkeségét legyezgetik. Magyar – remélhetőleg nem csak most, hanem a későbbiekben is – az első kategóriába tartozik. A kormánypárti és sajnos legtöbb ellenzéki politikus pedig a másodikba. Én idejét nem tudom, hogy Orbán Viktor, vagy akár a kormányának bármely tagja elismert volna valaha is egy hibát. Márpedig ők nem csak hibázni szoktak – mégpedig óriásiakat, nem ám csak egy politikus esetében elfogadhatatlan viselkedésről van szó -, hanem tudatosan bűnözni is, de nem nagyon fordult még elő, hogy ne sikerként tálalnák a legnagyobb pofáraesést is, hogy ne jótettnek állítanák be a legocsmányabb rablást. Azt majd meglátjuk, hogy meddig jut el a Tisza Párt, mire lesz elég a lelkesedés, ahhoz mennyi tudás és cselekvés adódik, de hogy ez a beismerés sokak számára szimpatikusabb, mintha döngetné a mellét, hogy ő tíz éve is így viselkedett a buliban, és tíz év múlva is így fog viselkedni, az biztos.

Ameddig Magyar Péter egyelőre a maga módján teszi a dolgát. még bizonytalan céllal és kimenetellel, Hadházy Ákos hosszú évek óta csinálja azt, amit minden egyes politikusnak kutya kötelessége lenne csinálni, de eszük ágában sincs. Sőt, az ellenzéki pártok nem csupán nem álltak mellé, de kimondottan támadni szokták. Hiszen nem tesz különbséget, a baloldali disznóságokról is lerántja a leplet, nem csak a kormánypárti mutyikról. Ezt pedig valami rosszul értelmezett párthűség okán nem viselik jól. Pedig amelyik párt egy kicsit is komolyan veszi magát, esetleg azokat az eszméket, melyeket annak idején a zászlajára tűzött, az nem bújtat a soraiban bűnözőket még akkor sem, ha be kell ismerni, hogy bizony közöttük is vannak gazemberek. Hadházy most történetesen nem erről posztolt, hanem valami olyan szörnyűségről, amit szerintem sokan megtapasztaltunk, majdnem mindenki tud róla, de valamiért csendben tűrünk:

Ez tényleg katasztrófa, és iszonyúan aljas dolog is. Aki benne volt ebben, az tudja, milyen beadni a kérelmet, várni a döntésre és megkapni az elutasítást. Én átéltem, amikor pozitív válasz érkezett, de későn. Túl későn. Amikor szülők könyörögnek a gyerekük életéért, mert lenne kezelés, de külföldön és drága. Ez talán a legborzasztóbb. Mert egy idősebb szerettünket elveszíteni azért, mert itthon nincsen erre terápia – közben tudni, hogy máshol van, de nem tudjuk megfizetni -, az is borzalmas, de egy gyerek, fiatal felnőtt életéről lemondani azért, mert minden másra jobban kell a pénz, az megbocsáthatatlan.

Megy nagyon a szélsőjobbos összefogás Brüsszelben. Éppen most alakulgat a harmadik ilyen frakció, lesz neki egy magyar tagja is. Mármint egy ember. A Fidesz 11 képviselője még mindig várja, hogy a főnökük összehozza a nagy összefogást, csak kicsit nehezen megy. Úgy tűnik, Orbán Viktor nem tudja azt, amit a legtöbb gondolkodni képes ember igen; a szélsőjobb képtelen bárkivel összefogni, előbb harapják át egymást torkát. Ilyenek gyárilat. Tökre olyan a dolog, mint itthon. Csak ameddig az egymással marakodó sok, külön-külön erőtlen ellenzéki párt jól jön a Fidesznek, az unióban a sok, külön-külön erőtlen szélsőjobbos párt nem annyira erősíti a Fidesz pozícióját. Pláne, mert ők egyik pártcsaládba sem fértek be még eddig. Egyedül meg nem tudnak frakciót alakítani, nem engedik a feltételek. Kínos.

Rogán Antal szóba méltóztatott állni a Financial Times-al, és mindjárt el is árulta, hogy:

 Rogán az FT-nek végül azt is elmondta, hogy addig marad politikai pályán, míg Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor. (HVG.hu)

No, ebben magam is biztos vagyok. Annyival egészíteném ki, hogy szerintem nem csak politikai pályán, de szabadlábon is addig lesz. És szívből remélem, hogy el kell majd számolnia azzal a  rengeteg aljas disznósággal, amiben benne volt a keze. Akkor is, ha tagadja. Ilyen – hogy aktuálisak legyünk egy kicsit – a melegek elleni hadjárat, ami már évek óta folyik az országban. Ahogy biztosan abban is szerepe van, hogy a Brüsszelben lassan szalonképtelennek számító Fidesz vezére naponta böfögi bele a közösségi oldalába, hogy Manfred Weber magyarellenes. Én már nem is értem, ezzel mi a fenét akar elérni. Ha csak nem vegytiszta bosszú vezeti, mert ugye a néppárti frakció soraiba fogadta a Tisza Pártot, miközben a Fidesz nem annyira kell sehol. De erről egyetlen ember tehet – és persze az őt lógó nyelvvel szolgáló udvaroncai -, de azt az embert biztosan nem Manfred Webernek nevezik. Segítsek a megfejtésben?

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan itt vagyunk a mai első beszólással. Vagy a másodikkal, ha jobban belegondolok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.