Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Most meg már minek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Köszönést cseréltünk a kollégával, nehogy unalmassá váljunk. Úgy tűnik, Magyar Péter jól elszórakoztatja a médiát, ezen belül is főként a pártmédia csapott le a világraszóló, soha nem látott, egetverő botrányra. Mármint arra, hogy Magyar egy éjszakai szórakozóhelyen olyan helyzetbe került, amit politikusként egészen biztosan nem engedhet meg magának akkor sem, ha civilekkel ilyesmi naponta előfordul. Egyértelműen hiba volt úgy tenni, mintha átlagos civil lenne, akinél belefér egy átmulatott éjszaka, akár egy botrány is, mert ő már nem átlagos civil, ráadásul akiknek ártott a felbukkanásával – és ilyenek vannak bőséggel, hiszen nem csak a kormánypártnak vágott alá, hanem az ellenzéki pártoknak is – azok éberen lesik minden mozdulatát, és minden hibába tíz körömmel kapaszkodnak. Nem áll szándékomban még csak véleményt mondani sem az eseményről, miután mindenki mást állít, én meg nem voltam ott, tehát nem tudom, de azért van itt valami, ami mellett nem feltétlenül akarok szó nélkül elsuhanni. Az egy dolog, hogy a propagandalapok micsoda őrült felhajtást rendeznek a dolog körül, mert hát ezért fizetik őket (a mi pénzünkből), de amit egyes portálok művelnek, az azért már az én ingerküszöbömön is keresztülzuhan.

Az Origo most részletesen megnézte, milyen árak vannak abban a klubban, ahol a dúsgazdag baloldali politikus botrányt csinált. A legdrágább whiskeyből egy üveg (hét deci) 275 ezer forintba kerül, tehát egy feles nagyjából 20 ezer forint körül van. A szórakozóhelyen 150-250 ezer forintért lehet egy üveg pezsgőt vásárolni. Magyar Péter szemtanúk szerint a sör mellett ezekből is fogyaszthatott.

A klubban 75 és 100 ezer forintért is lehet egy üveg vodkát venni, míg egy üveg tequila 220 ezer forintba kerül. 

Mindezek alapján jól látszik, hogy ezen a belvárosi szórakozóhelyen dúsgazdag emberek fordulnak meg, akik egy-egy este alatt szinte egy vagyont költhetnek el. A baloldali politikus Magyar Péter egy ilyen helyen érzi jól magát, mivel ő megteheti, hogy milliókat költsön el italokra. (Origo)

Oké. Nem tudom, mennyire dúsgazdag Magyar Péter. Hozzám képest egészen biztosan az, de miután nem én vagyok a mérce semmiben, az tűnt fel, hogy az Origo soha a büdös életben nem volt szociálisan ilyen érzékeny akkor, amikor fideszes politikusok rázzák a rongyot, mégpedig közpénzből. Nem zavarja őket sem Szijjártó röpködése, sem Novák Katalin világkörüli túrái, nem horgadtak fel, amikor Orbánék a szomszédba különrepülővel és nagyszámú delegációval érkeztek, lefoglaltak egy fél luxusszállodát, mert a kétórás autóútra lévő helyszínen hosszasabban óhajtottak tartózkodni. Nem feszegette a pártmédia a naponta elherdált milliárdokat, de a NER-elit megállíthatatlan rongyrázásáról sem ejtenek soha szót az alternatív valóság ezen szegletében. Pedig én szívesen olvasnék arról, hogy mibe kerül nekünk mondjuk Orbán Viktor meccsnézése, mit és mennyiért zabál őfőméltósága ilyen alkalmakkor, hol és mennyiért szállnak meg nagyuramék. Mert azt – ellentétben Magyar Péter sörével, pezsgőjével – mi fizettük, fizetjük és fogjuk fizetni mindaddig, ameddig meg nem szabadulunk a piócahadtól. És akkor még egy szót sem ejtettem sem Hatvanpusztáról, sem az Orbán lánykák óráiról, ruháiról, cipőiről, táskáiról, de még csak a Matolcsy sarj luxus iránti különös és irritáló vonzalmáról.

Az Európai Néppártot vezető Manfred Weber magyarellenes. Onnan semmi jóra nem számíthatunk! (Facebook/Orbán Viktor)

Értjük, pártfőtitkár elvtárs! Tehát esély sincs rendezni a dolgokat az Európai Unióval, mert 26 ország képes együttműködni, de a Fidesz persze erre képtelen, mármint Orbán Viktor képtelen rá. Így most meg kell valahogy magyarázni a szektának, hogy miközben üvöltve ünnepelték magukat, hogy már megint ők győztek az uniós választásokon (is), mégis miért nem lett jobb semmivel a birkák élete. Másé sem lett jobb, csak más ugye számított is arra, hogy megint hazudozik a csúti, ahogy mindig, tehát esély sincs a javulásra. Most éppen Manfred Weber lett Soros György, a migránsok és a háború egyben. Már csak azt kellene elmagyarázni, miféle jóra számíthatott volna Webertől az ország, merthogy ő a néppárt vezetője, amelyik pártcsaládban a Fidesz nincs benne – igaz, más pártcsaládban sem, mert eddig még senki nem kért belőlük -, sok közük tehát nincs hozzá. Aztán meg azt kellene elmesélni, hogy mi a bánatért lenne magyarellenes Weber? Úgy látom, megint keveri Orbán a szezont a fas…fazonnal, aki őt és bandáját utálja, az nem magyarellenes, hanem csak őt és a bandáját utálja. Én is utálom, miközben annyira nem vagyok magyarellenes, hogy magyar vagyok. Öreg hiba rendszeresen azt gondolni, hogy Orbán Viktor, a Fidesz s a NER azonos az országgal.

Polt Péterre mindig lehet számítani a bajban, meg persze a DK-ra is. Vadai Ágnes kérdést intézett a legfőbb ügyészhez, aki a kérdést feljelentésként értékelte, és továbbadta a Készenléti Rendőrségnek elbírálásra. Hogy mit bírál el a Készenléti Rendőrség, azt én nem tudom, azt azonban igen, hogy a Direkt36 nem a múlt héten, hanem két évvel ezelőtt tárta fel az ügyet, ami nem ám akkor történt, hanem már évek óta járkáltak az oroszok ki-be a külügy rendszereibe. Szóval hogy az lenne a kérdésem nekem, hogy két évvel ezelőtt – mármint legkésőbb akkor, ha már a parlamenti képviselők nem élnek a lehetőségekkel, hogy előbb és jobban hozzáférhetnek adatokhoz, mint a sajtó, hanem inkább megvárják, hogy az alulfizetett újságírók kaparják ki a gesztenyét, ameddig ők jól elvannak a milliós képviselői díjazásukkal és pártértekezleteket tartanak érdemi munka helyett – miért is nem jutott eszébe senkinek feltenni ezt a kérdést Polt Péternek? Mi a jó francra vártak ennyi ideig? Most, hogy szar van a palacsintában, hirtelen fontos lett az, ami két éven át nem volt az? Miért? Jut is eszembe, lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre. Itt meg az lenne a kérdésem, hogy most már minek? Az MSZP-nek annyi, mondjuk nem most lett annyi, de mostanra tényleg eljutottak odáig, ahonnan már nincs tovább. Remélem, a parlamenti választásokig hátralévő időt hasznosan töltik, és keresnek valami normális munkát, amiből majd meg tudnak élni. Alighanem szükség lesz rá.

Nekem viszont még egy kávéra lesz most szükségem, úgyhogy jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig… kussoljak, ez már nem az én szövegem. Ez meg vicces:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.