Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A kutyának sem kell már Orbán és pártja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz soha nem nyújtott be kérelmet a frakcióhoz való csatlakozásra

– így kommentálta a Népszavának Nicola Procaccini, az Európai Parlament (EP) Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) társelnöke Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének egy nappal korábban tett nyilatkozatát.

Tehát arról van szó, hogy Kocsis Máté és vele együtt a teljes Fidesz-vezetés – tulajdonképpen hazudott, hiszen pontosan tudták, hogy még a többek között szélsőjobboldali európai pártokat is a soraiban tudó ECR soha nem fogadta volna el a Fidesz kérelmét a felvételre. Giorgia Meloni pártja és a Lengyelországot korábban sokáig vezető PiS képezi a pártcsalád két meghatározó erejét a maguk 20, illetve 24 tagjával, de jól láthatóan még ezek a korábban barátoknak tekinthető pártok is inkább ódzkodtak attól, hogy a 11 EP-mandátumot szerzett Fideszt bevegyék maguk közé. Még a szintén szélsőjobboldali és a Fidesz igazi barátjának nevezhető spanyol VOX is helyet kap ebben a pártcsaládban, de Orbán Viktor és pártja még nekik is túl sok lett volna.

Ezzel a Fidesz lényegében teljesen magára maradt az EP-ben, ahol esetleg a KDNP-vel közösködhetnek, noha ezzel a vékonyan egy tucatnyi parlamenti hellyel olyan sokra nem mennek. Orbán Viktor utóbbi 14 évben tett kijelentései és viselkedése egyszerűen elfogadhatatlanná vált az európai pártok többségének, ami már csak azért is igen ciki, mert tényleg olyan pártokról beszélünk itt többek között, amelyek úgyszintén nem túl európai nézeteikről híresek. Orbán Viktor 14 év alatt elérte azt, hogy ember nem akar már vele közösködni és azon túl, hogy sikerült a vidéki Magyarországot teljes mértékben leuralnia, Európa porondján a szamárpadba szorult. Európa meghódítása, Brüsszel elfoglalása, Orbán Viktor álma tehát hivatalosan is elérhetetlenné vált, amelyet csak és kizárólag saját magának köszönhet. Nem volt ugyanis sok olyan politikai formáció vagy nyugat-európai vezető politikus, akinek ne esett volna neki akár nyíltan is, de még most is tudja fokozni, ahogyan a péntek reggeli közrádiós interjújában is tette.

Szerinte a pártot vezető Manfred Webernek belzebubi szerepe van a brüsszeli politika lerontásában, és vezetésével olyan programban állapodtak meg, amely nem jó Magyarországnak. „Tehát háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre az Európai Unióban” – összegzett valamivel később Orbán, majd hozzátette, hogy Weber Magyarország ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

Ilyen kijelentések mellett mégis min lehet csodálkozni? Tényleg nem nagyon volt még olyan politikus, akivel egyet tudott volna érteni; Donald Trump ilyen formán nem számít, mivel egyrészről egy volt amerikai elnökről van szó, másrészről pedig jelenleg az a legnagyobb kérdés a személye kapcsán, hogy egyáltalán indulhat-e az elnökválasztáson, vagy inkább a börtönbe vonulását kell megszerveznie. Azért az elég sokat elmond Orbán Viktor súlyáról, hogy keleti diktátorokhoz – újabban már afrikai diktátorokhoz is – jár megbeszélésekre, és szinte nyíltan az oroszok oldalán áll egy olyan háborúban, amelyet épeszű ember vitán felül az oroszok felelősségének tart és nem kérdés számára, hogy az áldozat szorul támogatásra és szolidaritásra, nem az agresszor. Egy olyan Vlagyimir Putyinnal találkozgat, aki éppen Észak-Koreából, a világ jelenlegi talán legbrutálisabb diktatúrájából érkezett vissza, ahol többek között a két ország közötti fegyverkereskedelemről döntött.

Egy ilyen ember egyszerűen nem lehet a partnere egy magát demokratikusnak nevező országnak, mégis erről van szó. Nem véletlen az, hogy már a kutya sem akar szövetséget kötni az Orbán-kormánnyal, már ha nem gazdaságilag kedvező üzletekről van szó. Mert bármennyire is utálják a német politikusok Orbán Viktort, azért ha számukra megfelelő üzleti szerződésről van szó, arra nem mondanak nemet. De ez is olyan, mint hogy bármennyire nem értenek egyet a nyugati országok Oroszországgal, azért különböző módszerekkel, de végülis orosz gázt vásárolnak, hiszen a mai napig az a legolcsóbb a világpiacon. Külön kell tehát választani a gazdasági érdekeket és azt, hogy mivel ért egyet nyíltan egy ország vezetése. Orbán lényegében már csak diktátorokkal tárgyal, illetve természetesen olyan balkáni politikusokkal is, akik akár még az ottani igen törékeny békét is veszélyeztethetik. Ez azért elég sokat elárul róla, hiszen képtelen olyan országok vezetőivel partneri viszonyt fenntartani, pláne Magyarország számára kedvező megállapodásokat tető alá hozni, akik valódi európai értékeket képviselnek és céljuk nem a jelenlegi helyzet rontása.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.