Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amnéziás pletykafészkek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy mindig aktuális dakota közmondás szerint jó munkához idő kell, a rosszhoz még több, akinek pedig az egyik lába rövidebb a másik hosszabb. Ez utóbbi nem kapcsolódik ide semmilyen módon, de ahány ház, annyi baj legyen. És nem mintha szólnának komoly érvek amellett, hogy amihez Polt Péter, papíron már nem Fidesz-tag ősfideszes mindörökké legfőbb ügyésznek köze van, annak egyébként bármi köze lenne az elfogulatlan és független, társadalmilag hasznos és tisztességes munkához (és ezzel egyáltalán nem azt állítom, hogy nincsenek becsületes, tisztességes ügyészek, ahogyan természetesen vannak becsületes és tisztességes NAV-nyomozók is, legfeljebb félreállítják, elhallgattatják, leveszik a kínos ügyről őket), DE! Még ebben a Rogán Antallal megvert országban is szélsőséges az, ahogyan tegnap a vádhatóság szóvivőjének társaságában Fürcht Pál főügyész egy kórtörténeti sajtótájékoztató keretében volt szíves közölni, hogy ez itt nem az ötvenes évek, egyszerűen csak nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni Magyar Péter március végén nyilvánosságra hozott hangfelvétele ügyében. Röviden: Polt és hivatala mindent rendben talált saját magával, Rogánnal és a kormánnyal kapcsolatban. Rosszindulatú félremagyarázás: kiderült sokadszorra is, hogy az Orbán-rezsimet szolgáló ügyészség az Orbán-rezsimet szolgálja.

Tehát. Miután az elmúlt három hónapban átfogóan (!), alaposan (!) és minden részletre kiterjedően (!) vizsgálódott a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, nem volt mit tenni, meg kellett szüntetni a Varga Judit exminiszter volt férjével folytatott MAGÁNbeszélgetését tartalmazó felvétellel kapcsolatos nyomozást. A Varga, Rogán, Gulyás és mások kihallgatásáig terjedő vizsgálódás teljes feleslegességét csak most lehetett bejelenteni, a június 9-i kettős választás előtt csak összezavarta volna a híveket, hiszen már ők is szinte elfelejtették, hogy a szeretve imádott influenszer-miniszterük olyasmiket beszélt a szájával, amikbe máshol egy órán belül belebukott volna a kormány. Hogy például a korrupció kormánya belenyúlt a végrehajtói maffia és a kormány összefonódásának szobrot állító Schadl-Völner-ügybe, meg hogy az egészből azért lett egyáltalán ügy, mert a fideszes Polt Péter „nem ura a helyzetnek”, vagy hogy a korrupció kormánya figyelmeztette Varga helyettesét, hogy óvatosan, baszki, mert eljárás folyik ellened.

Fürcht Pál egészen döbbenetes visszakérdezésekkel és teljesen értelmetlen állításokkal tarkított expozéja (aminek a lényegét a hvg.hu plasztikusan úgy foglalt össze, hogy nem is mondta komolyan, nem sikerült bizonyítani, amúgy sem valószínű, de ha mégis, akkor is mindegy, vagy már nem számít) világossá tette, hogy az ügyészségnek három hónapba telt megállapítani, hogy a szóban forgó ügy iratait nem manipulálták, Varga Judit mindössze „pletykákat osztott meg a férjével”. De hogy Tóninak, Barbarának és Ádámnak bűncselekményhez köze lenne? Ugyan már. Hogy bármelyik kormánytag elmulasztotta jelezni a hatóságok felé, hogy korrupciós bűncselekményről tud? Ugyan már. Hát bementek az ügyészségre és azt mondták, hogy szó nincs ilyesmiről. Tagadtak mindent, tehát nincs ügy és csak nem képzeljük, hogy 17 000 oldalnyi nyomozati anyagba csak úgy bele lehet pancsolni, hogy Rogán vagy az emberei tudták volna, hogy pontosan hol keressék a kihúznivalót? Mi pedig nem képzeljük, hogy a valamilyen Dani meg a Detti meg a Rogán bementek volna az ügyészségre, hiszen Fürcht és bandája megnézték a kockás füzetben, megkérdezték a biztonsági őröket, akik időtlen idők óta ott dolgoznak, és egyikük sem látta soha őket.

Elképesztő? Szerintem egészen elképesztő mondatok hagyták el Fürcht Pál főügyész száját, amelyekre tök fölösleges volt ráaludni is, mert ugyanolyan aberrált sci-fi-nek tűnik, mint tegnap tűnt. Polt Péter embere ilyeneket mondott: Önök is tudják, hogy ez tulajdonképpen egy magánbeszélgetés volt, amit egy házaspár folytatott le. Tehát ha az amnéziás igazságügyi miniszter egy MAGÁNBESZÉLGETÉS során beismeri, hogy ő valójában tolvaj, akkor Polt Péter sikálásügyi hivatala mondhatja azt, hogy semmi közünk hozzá, mert ez egy magánbeszélgetés volt. És ha az amnéziás igazságügyi miniszter, aki a férjének egy magánbeszélgetés során azt mondta, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy nyomozási irataiból, az állítólagos kihallgatása során azt mondja, hogy fogalma nincs, hogy mit akart ezzel mondani, mert a férje ezeket neki MINDIG felolvasta, ő pedig kérdezz-felelek formában ráhagyta, hát hiszen irányított beszélgetést művelt a férje, pletykákat, hallomásokat próbált felolvasni, előolvasni neki, akkor az ügyészség természetesen elhiszi neki, mert ez életszerű. Ellentétben azzal, hogy Rogánnak bármi érdeke fűződött volna ahhoz, hogy ne bukjon Schadl Györggyel és Völner Pállal együtt ebben az ügyben. Már csak azért is elhisszük, mert mi is kivétel olyan párkapcsolatokban és házasságokban élünk, ahol a párunkkal papírból felolvasva beszélgetünk egymással. (Igen, tudom: hát milyen ember az, egyáltalán ember az, aki rögzíti a feleségével folytatott beszélgetést?)

Nem akarok elveszni a részletekben, de hogy mennyire gáz ez a Poltot és Rogánt egyidejűleg mosdató, Vargát mint valami idióta nőcskét ábrázoló műsor, hogy milyen rossz fényt vet az egész ügyészségre és annak lelkiismeretes, tisztességes tagjaira, hogy mennyire hiteltelen a sztori, amit hajánál fogva rángatva kihoztak belőle azok, akik velünk, hülyíthető barmokkal ellentétben ismerik a 17 ezer oldalas nyomozati anyagot, egy egyszerű példával szemléltetném.

Azt állítja az elsikáló hivatal, hogy „a beszélgetés során a tényszerű kijelentések többsége Magyar Pétertől származik, illetve több esetben ő fejezi be Varga Judit mondatait.”

Azt állítja Varga Judit a tanúvallomásában, hogy a volt férje felolvasott neki pletykákat, hallomásokat, amiket ő ráhagyott, hát hiszen irányított beszélgetést művelt a férje.

Ehhez képest itt egy részlet a hangfelvételről:

Magyar: De az (az ügyészség – szerk.) egy, tehát az egy katonai szervezet.
Varga: Nem.
Magyar: Olyan, mint a rendőrség.
Varga: Nem. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek.

Hát nem tudom, egészen sajátosan hagyta rá a dolgokat a bántalmazó férjére a bukott miniszterasszony. Csak ebben a rövid passzusban kétszer is ellentmond az urának, holott állítólag szabadulni akart tőle, nem? Legalábbis ha én rá akarom hagyni valakire az állításait, akkor nem kezdek el magyarázatokat fűzni hozzájuk, kifejteni, pláne ellentmondani, hogy az nem is úgy van, hanem amúgy. Mondhatnám, hogy amennyi energiát abba belefeccöltek, hogy ne kelljen nyomozniuk, és abba, hogy elmagyarázzák, hogy miért nem kell/nincs mit nyomozniuk, akár nyomozhattak volna is. De valójában minek is nyomoztak volna? Pontosan tudják, hogy mi történt, ráadásul ők az egyedüliek, akik tudják, hogy mi történt, nem arról van szó, hogy egy független grémium folytatta volna le ezt a vizsgálatot Polt Péter távollétében. Ez egy nagyon rossz ízű történet, nagyon rossz fényt vet a vádhatóságra, bár a Polt-féle ügyészség eddig sem arról volt híres, hogy különösebb tekintélye és hitelessége lett volna. De ez a cirkusz minden kritikán alul van.

Sok minden mást is fel lehetne itt hozni, de azt mindenképpen (miután éppen nemrég derült ki egy volt NAV-nyomozó vallomásából, hogy a legfelsőbb politikai szintekről nyúlnak bele akár 20 milliárdos adócsalások elsikálásában is), hogy tök felesleges volt három hónapig húzni az időt nyomozás címszó alatt, hogy kiderítsék, a volt igazságügyi miniszter egy amnéziás pletykafészek. Akinek fogalma sincs, hogy mit beszél a szájával nagyon komoly korrupciót, igazságszolgáltatást érintő ügyekről. Pedig sejthettük volna, hiszen már igazságügyi miniszterként sem volt fogalma arról, hogy micsoda a jogállamiság. Akkor hogyan emlékezhetne, hogy miről halandzsázott ügyészségi iratok kormányzati manipulációjáról a férjének, végső soron ő csak az igazságügyi miniszter volt, ez meg egy banális semmiség. Az vesse rá az első követ, aki nem PLETYKÁLT ilyen fajsúlyú ügyekről otthon, a konyhában a pörkölt kavargatása közben. Remek: ilyen alapon akkor bármilyen tanúvallomás mehet a kukába, ha a kihallgatott előadja, hogy fogalma sincs, mit mondott, amikor kormányzati pozícióban lévő emberekről állított súlyos bűncselekményre utaló dolgokat. Nincs mit kezdeni a legsúlyosabb vádakkal se, ha az illetékesek benyögik, hogy nem tudják, mit miért mondtak, hogy miképpen jöttek a szájukra olyan szavak, nevek, összefüggések, amelyeknek semmi közük a valósághoz. Ha jól értem, ez a pletykás nőszemély akkor minden mással kapcsolatban is ugyanilyen fogalmatlan. Tehát elképzelhető, hogy nadrágszíj meg az övcsat is csak pletyka volt? Hát ja. Ezek a nők, különösen a Fidesz környékén, egyszerűen imádnak pletykálni. És hát különösen életszerű, hogy pletykálnak, hiszen mindenki pletykálni szokott, aki a családon belüli terror árnyékában él hosszú, keserves évek óta.

Rogán pedig? Rogán azt se tudja, hol van az ügyészség, most már tényleg ideje oszlásnak indulni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.