Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Jelentőség nulla, befolyás nulla, tekintély semmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyot ment a felcsúti harci mén Brüsszelben, három nap elteltével is nehéz betelni vele. Ja, nem. Ezzel szemben az igazság az, hogy Júdás, a nagy honvédő úgy eltévedt a csatamezőn, hogy hirtelen nem tudta, merre van az előre. Azt hitte, ő a sherwoodi erdő kapitánya, aki kedvére fosztogathatja a hazája és az Európai Unió kincstárát, és ehhez még majd szövetségeseket is talál. Hát nem, őt úgy hívják, hogy Robin Hood, és azt lehet tudni róla, hogy amit elvett azoktól, akik a népen élősködtek, azt szétosztotta a szegények között. Legalábbis a legenda szerint. Ezzel szemben Orbán maximum a Nottingham hercege címre pályázhatna, bár az legalább nemesi vérből származott, nem úgy mint ez a morális senki. Aki úgy adta elő magát a nagyérdeműnek a választások előtt, hogy ő egy harci pitbull terrier, aki ha felhatalmazást kap, akkor elfoglalja a bűnös belga fővárost, és véget majd a háborúsdinak. Átveszi az irányítást és majd megugatja a Holdat is, ha kell. Mert ha nem ő győz, akkor lehet betonbunkereket építeni, mert jön a harmadik világháborúba oltott atomháború. 

Nagy szerencsénk van, mert győzött, így elmaradt az apokalipszis és világégés, ehelyett csak ő és a 11 főből álló csapata égette magát szénné Európa előtt. Vártam nagyon a focis hasonlatot, hogy a kezdő tizenegy vagy az Aranycsapat legyőzte a brüsszeli válogatottat, de ez érdeklődés hiányában elmaradt. Viszont cserébe úgy hírlik, hogy a reménybeli szélsőjobbos szövetségese, Giorgia Meloni beintett neki, úgyhogy a kezdő tizenegy kénytelen lesz leülni a kispadra. Jelentőségük konkrétan nulla, befolyásuk nulla, tekintélyük semmi.

Mindeközben Júdás akkora nagy stratéga más frontokon is, hogy hirtelen támogatásba kezdett, és most kész támogatni a libernyák Mark Rutte jelölését a NATO-főtitkári posztra, miután a távozó holland miniszterelnök megerősítette, hogy kinevezése esetén támogatni fogja Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai műveleteiből. Nem mintha eddig ez kötelező érvényű lett volna, vagy hogy ebben bármi rendkívüli lenne, maximum a híveknek, akiknek fogalmuk nincs a NATO alapszabályairól és működési elveiről. A külügyminiszteri székben ülő teremfutballista még márciusban imígyen kommentálta a jelölésről szóló híreket:

„Egyet tudok mondani önnek. Mi egészen biztosan nem tudjuk támogatni egy olyan ember megválasztását a NATO-főtitkári pozícióra, aki korábban térdre akarta volna kényszeríteni Magyarországot. Nagyon fura lenne, ha egy ilyen ember jelöltségét a magyar kormány támogatná”.

De van ennél keményebb is. Két nappal a választás előtt a Mandinernek adott exkluzív kampányinterjúban szó szerint ezt mondta az ember, aki még soha nem hazudott:

(…) Rutte úrnál rosszabb hírű ember a nyugati politikusok közül nincs Magyarországon. Volt két olyan mondata, amit a magyarok nem bocsátanak meg neki. Először azt mondta, hogy a magyarokat ki kell zárni az Európai Unióból, aztán pedig azt, hogy Magyarországot le kell térdeltetni. Olyat, hogy mindegy, mit akarnak a magyarok, le kell nyomni valamilyen döntést a torkukon, ha kell, erővel, utoljára a német megszállók és Sztálinék mondtak. Ezzel a mondattal nehéz bekerülni a Magyarország által támogatott jelöltek közé. Ezzel a helyzettel neki kell kezdenie valamit, ő kéri Magyarország bizalmát egy ilyen pozícióhoz, ezért elvárható, hogy álljon elő, és mondjon valamit erről. Magyarország egyenrangú ország, mi ezt elvárjuk tőle. Ahogy a svédek NATO-csatlakozásakor is világossá tettük, több tiszteletet kell adni Magyarországnak.

Aztán mi történt alig egy hét múlva? Azt történt, ami történni szokott. Mintha mi sem történt volna, mintha soha ehhez hasonló se hangzott volna el, homlokegyenest mást csinálna,  mint amit nagy arccal előadnak a híveiknek. Már megint átverték őket. A szabad szemmel is láthatóan becsicskult békeharcostól egyébként megkérdezték, hogy bocsánatot kért tőle Rutte, mire zsebre baszott kézzel azt válaszolta:

„Miért? Hogy megszületett? Senkitől nincs szükségem bocsánatkérésre, nem ilyen csávó vagyok”.

Az biztos, bazdmg. Te egy igazi suttyó tajparaszt vagy, aki a Playstationon is disznóvágósat játszik, és a VW Transporteredben  kolbászos illatosító lóg a visszapillantó tükörről. Aki milliárdokból beszaratta a híveit, előadta az egyedüli megmentőt, majd miután kiderült számára, hogy Meloni is elhajtotta, mint a darazsat, hisztibe verte magát a Facebook-oldalán. Hogy Brüsszelben semmibe veszi az európai választás eredményét, az európai emberek akaratát, csak azért, hogy tovább támogassák a migrációt, hogy még több pénzt és fegyvert küldjenek az orosz-ukrán háborúba, de ő ebbe nem nyugszik bele és egyesíteni fogja az európai jobboldal erőit, küzdeni fog a migráció- és háborúpárti bürokratákkal. Hát hajrá, hajrá! Ne nyugodj bele, ezt teszed 14 éve. De sikerült? Milyen szar lehetett, hogy miután Magyart tárt karokkal várta a Néppárt, ezeknek az egy szem KDNP-s Beriját is ki kellett léptetni a francba.

Hát ja. Ez már az, amikor tényleg senki nem akar vele még mutatkozni sem, amikor annyira vállalhatatlanná válik valaki, hogy a puszta jelenlététől is szemmel láthatóan irtóznak a jelenlévők. Ezt mi sem bizonyította jobban, mint amikor Ursula von der Leyen szívélyesen fogadta az állam- és kormányfőket, a legtöbbjükkel puszival köszöntötték egymást, addig Orbán láttán majdnem elhányta magát a kamerák előtt. Mondhatnám, hogy ez mennyire vicces, de sajnos nem az. Szégyenletes és szánalmas, főleg azok után, amiket itthon összehord évek óta a saját befolyását és megkerülhetetlenségét illetően. Mondjuk lassan átugrani könnyebb, mint megkerülni, de akkor is.

Szóval már megint lelepleződött a nagyon kisember és vele együtt az egész hazugságra és félelemkeltésre épülő feketekampánya is. Sőt, minden más is. Nemcsak az, amit az elmúlt négy hónapban adott elő, hanem minden, amit azóta ad elő, hogy az orosz haverja megtámadta Ukrajnát. Ráadásul ez az Eb sem úgy alakul eddig, hogy azzal el tudja terelni a figyelmet az életveszélyes politikai manővereiről, az Aranycsapat 2.0 már a svájciak elleni első meccsen zakózott. Mert a győzelmi kényszerét ráerőszakolta a focira is, de ahogy nézem, a mi kutyánk kölykei (akik már nem a horvátok, hanem a szerbek) is kikaptak, és hát a régi kutyánk régi kölykei, a horvátok se igazán villognak. De gondolom, hogy az ukrán vereségnek együtt örült Putlerrel, bár talán kissé beárnyékolta a felhőtlen örömöt, hogy a büdöslábú románok győzték le őket, akiket a magyar ultrák, Szijjártó és Kubatov kedvencei hangosan és érthetően románcigányoztak, ameddig el nem jutottak a stadionig. Ahol hármat kaptunk az első fordulóban, tegnap meg még kettőt a németektől. Zengjen a Ria-ria, Hungária, mert ettől van merevedése ennek a despotának. Bár ahogy a NER-lelátós fotókat néztem…

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.