Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor a NER nem tűri a konkurenciát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, rigófüttyös, pálinkás jó reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktornak is, bár ő jobban tenné, ha a pálinkát kihagyná, van így is elég baja szegénynek. A Nagy Egyesítő zajos ökölrázások közepette hirdeti, hogy ő aztán majd most jól egyesíteni fogja Brüsszelben a jobboldalt. Kivételesen nem hazudik, mert sikerült is neki a dolog. Az ECR EP-frakciójában legalábbis már összehozta a pártokat, mert a finnek, belgák, csehek, svédek jelezték, hogy ők aztán nem óhajtanak Orbánnal egy frakcióban ülni, így olasz lapértesülések szerint Giorgina Meloni elutasította a Fidesz tulajdonosának gáláns ajánlatát, hogy csatlakozna ő a csoporthoz. Mondom én, hogy a kocafocista nem tud különbséget tenni a jobboldali politika és aközött, amit ő művel. A legócskább kommunista hagyományokat a szélsőjobbos vadhajtásokkal egybegyúró, az olasz maffiánál is nagyságrendekkel aljasabb módszerekkel dolgozó rezsim még tengernyi jóindulattal sem nevezhető jobboldalinak, értékeket pedig nem őriznek és nem képviselnek, hanem lopnak. Nem mindegy ám.

miután Magyar Pétert a mai napon az EPP-frakció mégis felvette, ezért a KDNP távozik az EPP-ből és annak frakciójából. (Origo)

Mi az, hogy mégis? Annak ellenére, hogy a távozó KDNP – név szerint Hölvényi György – tiltakozott ellene? Gondolom ő volt az a három százalék, aki ellene voksolt. És mivel az elsöprő többsége ellenére sem úgy lett, ahogy (Orbán Viktor) akarta, mondták neki, hogy önként távozni fog a néppárti frakcióból, mert ezt követeli tőle a haza megmentője. Gyanítom, hogy a néppárti képviselők gyásznapot tartottak, megszaggaták a ruhájukat, és mindenféle hamvakat szórtak a fejükre. Ez utóbbi tevékenységhez sajnos igen sok szivart el kellett szívniuk, mert kiderült, hogy Brüsszelben baromira nehéz hamuhoz jutni.

A magyaros sikereket támasztja alá az OLAF legfrissebb jelentése, és közben egy helyes kis rekordot is felállított az Orbán-kormány, bár ezzel még elfelejtettek hencegni. Úgy lopják az uniós forrásokat (is), hogy alig érkezik belőle az országba. És a vámbevételeket is lopják, a közpénzt meg a sajátjuknak tekintették mindig is. Mindeközben Polt Péter őrzi a gazdáját – meg persze saját magát -, esze ágában sincs az OLAF által feltárt esetekben vizsgálatot indítani. Eddig 18 esetből, amit az OLAF vádemelési javaslattal adott át a magyar hatóságoknak, háromban indult egyáltalán vizsgálat, kettőben született vádemelés. Ebből nagyjából ki lehet találni az arányokat. Ha 15 esetben nyomozni sem kellett, az csak azt jelentheti, hogy Polt pontosan tudta, kik és miért lophattak, az a két vádemelésig fajult eset lehetett az, amikor a NER nem tűri a konkurenciát. A nagy marakodás közepette – mert biztosan van már torzsalkodás, hiszen sok az eszkimó, kevés a fóka – az egészségügy folytatja az összeomlást. Oda ugyanis sajnos már nem jut pénz, még a kórházak adósságát sem sikerült – nem is nagyon óhajtják – rendezni. Igaz is, kidobott pénz lenne. Aki beteg, az nem termel hasznot, minek arra költeni? Gyógyuljon meg magától, vagy dögöljön meg. A szülés pedig nem betegség, hanem természetes folyamat, köztudott, hogy régen is szültek a nők, mégpedig a krumpliföldön, kapálás közben, aztán végigdolgozták a napot, majd pedig megfőzték a családnak a vacsorát dalolva, közben még szoptatni is volt idejük. A mostani nők meg el vannak kényelmesedve a kereszténykonzerv-mindentacsaládokért kormány szerint, mert mindenféle extra igényeket támasztanak ahelyett, hogy kitolnák az árok partján azt a kölköt és tennék tovább a dolgukat. Mert az emberi élet érték, legalábbis addig, ameddig haszna van belőle a NER-nek. Nahát!

És el is érkezett az a pillanat, amire oly nagyon vártunk! Győztünk! Vagy hát a kormány és külön a pénzügyi-gazdasági zsenik üde csokra – Nagy Márton, Matolcsy György és Varga Mihály, meg persze az a mindenkinél okosabb szülötte a honnak, aki ezeket bízta meg az ország pénzügyeinek a kezelésével. Tegye fel szépen a kezét az, aki nem érzi, hogy napról napra jobban élünk, nőnek a jövedelmek, elfogadhatóak az árak, a sok befizetés nincs hiába, mert az állam teszi a dolgát, szolgáltat, az utak jók, az oktatás ingyenes és színvonalas, az egészségügy működik, a szociális védőháló megtartja azokat, akik anélkül lezuhannának, az emberek felszabadultan kacarásznak az utcákon, aki akar, az el tudja vinni a családját színházba, koncertre, múzeumba, strandra, étterembe legalább havonta egyszer, falun élni kész mézescsupor, mert a friss levegő és a madárdal mellé van orvos, bolt, posta, bank, tömegközlekedés, minden, amire szükség lehet. No, aki feltette a kezét, az írja szépen ide alám, melyik országban él! Köszi.

Bár változatlanul hidegen hagy a foci (és tudom, én tehetek az összes vereségről, mert nem egyszerűen csak nem szurkoltam megfelelő átéléssel, de még azt sem tudtam, hogy mikor kellene szurkolnom), de jó volt látni, hogy az ország vagyonának többségi tulajdonosai egy emberként röppentek el drukkolni a magyar csapatnak. Bár ahogy elnéztem a fotókat, ők se szurkoltak valami lelkesen, úgy ültek ott, mint akik temetésre érkeztek. Az eredményt tekintve meg is értem a fanyalgást, de a foci nem olyan, mint a házasság? Együtt jóban is, rosszban is? Hát most van az, hogy nem annyira jó. Előfordul, bár amennyi pénzünket beleölte Orbán ebbe a hobbijába, annyiért már megérdemelne a közönség valami teljesítményt is. Ez meg olyan gáz:

Ha jól tudom, a focit gólra szokták játszani. Aki többet lő be, az győz. Miért kell mindig mindent megmagyarázni, miért mindig minket ver a sors? Már a focibírók is összeesküdtek mimagyarok ellen? Biztos azok is libsik. Más nem lehet. Lehet, hogy be kellene vezetni az elméleti testnevelés után az elméleti focit is. Abban tutira győznének a fiúk. Fejben csak úgy lőnék a gólokat.

Na de most kívánok mindenkinek jó ébredezést, szép napot és további jó szurkolást. Akár győz a csapat, akár nem, mi biztosan hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.