Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Harc az ismeretlen ellenséggel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A hétfő esti uniós munkavacsorán sajnos még nem választották meg Orbán Viktort egyik uniós csúcsszerv élére sem, arra majd jövő héten kerül sor, hogy sehová ne válasszák meg. Őszintén szólva én azért úgy hittem, annyi józan esze van még a kocafocistának, hogy tisztában van az erőviszonyokkal és a saját lehetőségeivel, de óriásit tévedtem. Tegnap éjjel sikerült egy posztban megerősíteni azt, hogy több léc lazult ki a padláson, mint amiről eddig tudhattunk:

Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát.
Az európai választás eredménye egyértelmű: a jobboldali pártok megerősödtek, a baloldal és a liberálisok teret vesztettek. A Néppárt viszont ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal: a mai napon alkut kötöttek és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Fittyet hánynak a valóságra, fittyet hánynak az európai választás eredményére, és fittyet hánynak az európai emberek akaratára. Ne legyünk naivak: tovább fogják támogatni a migrációt, és még több pénzt és fegyvert küldenek az orosz-ukrán háborúba.
Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal. (Facebook/Orbán Viktor)

Szóval a mi kis hadvezérünknek megint nem jött össze a szélsőjobbos fordulat Brüsszelben, de ahelyett, hogy erősen lapítana – ahogy más esetekben szokása – és igyekezne úgy tenni, mint aki soha nem ígérgetett olyat, hogy majd most ő megy és győz az óriási felhatalmazással, amit a Margit-szigetre kicipelt agg rajongók adtak neki, helyette inkább hangosan és érthetően elsikoltozza, hogy már megint nem az van, amit ő akart. Szerintem rosszul látja – ez mostanság nem ritkán előfordul -, nem erősödtek meg a jobboldali pártok, pláne azok nem, akiket ő jobboldalinak nevez, de valójában szélsőjobboldaliak. Az pedig úgy szokott lenni, hogy a többség osztja el a pozíciókat. Vagy itthon nem ez van? Van egyetlen egy nem kormánypárti miniszter, államtitkár, helyettes államtitkár, bármilyen állami szervnél egyetlen egy ellenzéki pártból érkező vezető? Ha nincs – márpedig nincs -, akkor miért is sopánkodik őcsútisága? Brüsszelben még így is nagyságrendekkel demokratikusabbak a viszonyok, és a hibái ellenére is sokkalta normálisabban működik minden, mint a mi kis diktatúránkban. Abban pedig nem csupán nincs semmi abnormális, hogy különféle világnézetű pártok együtt dolgoznak, elfogadják egymást és egymás másféleségét, hiszen az uniós polgárok is sokfélék, mindenkinek joga van ahhoz, hogy őt is képviselje valaki, hanem az a természetes. Hogy ez nem így van, azt csak a fideszes szektások hiszik el, senki más.

Nem lennék az Európai Néppárt helyében. Az egy dolog, hogy a Fidesz következetesen baloldalinak nevezi őket, de az számomra újdonság, hogy a DK-politikusok és hívek elkezdték jobboldalizni. Azt hiszem, komoly gond van itthon. És nem ám csak a szektatagok fejében – bármelyik oldalon -, hanem úgy általánosságban is teljesen megzavarodott már mindenki, annyiféle hülyeséget lapátolnak a politikából élők a fejünkre. A néppárti frakcióban mindenféle politikai irányultság képviselteti magát, csak a szélsőségesek nem férnek be, amilyen például a Fidesz. Nem jobboldali, nem baloldali, azt pedig még véltelenül sem értem, hogy akik komoly munkát fektetnek abba, hogy ilyennek, vagy olyannak állítsák be, azok mit remélnek tőle. Most éppen Gréczy Zsolt bölcsességét osztogatják nagy erőkkel, miszerint; az a Tisza-szavazó, aki amúgy baloldali és/vagy liberális, akarta-e, hogy a pártja az európai jobboldali frakcióba üljön? Egyrészt szerintem a Tisza Pártnak elég sok jobboldali szavazója is van, másrészt pedig sokan nem szeretik így beskatulyázni magukat, mert itt is, ott is találnak nekik tetsző, és nekik nem tetsző dolgokat is. Ez a szigorú oldalmeghatározás talán csak azoknak nagyon fontos, akik politikából élnek. A DK helyében lassan kitalálnám, hogy ki is az ellenség. A Tisza, vagy a Fidesz? Mintha nem tudnának dönteni. Vagy csak arról van szó, hogy semmi mást nem akarnak ők, mint megmaradni a tuti posztokon, aztán meg mindegy is, hogy mi történik az országgal? Eddig ugye az volt, hogy ők a legnagyobb ellenzéki párt, ebből a helyzetből ügyesen felfalhatják a kicsiket, aztán vasárnapról hétfőre arra ébredtek, hogy egyáltalán nem ők a legnagyobbak, és még az is lehet, hogy a parlamenti küszöbért is erősen kapaszkodni kell. Azóta mást sem tesznek, mint küzdenek. Magyar Péter ellen. Ha Orbán leváltásába fele ennyi energiát fektettek volna, már régen nem ő lenne hatalmon.

Amúgy nyilván nem csak a DK-nak csikar most, a Fidesz is eléggé zokon veszi, hogy miközben nekik távozniuk kellett, a Tisza Pártot 97 százalékos támogatottsággal felvették a néppárti frakcióba. Akárhonnan nézem, az az unió legerősebb pártcsaládja, nem olyan nagy baj az, hogy az ország második legerősebb pártja – milyen fura ezt leírni úgy, hogy fél évvel ezelőtt még csak eszébe sem jutott volna senkinek, hogy kinőhet a semmiből egy ütőképes ellenzéki párt – ott tudja képviselni az országot. Így – politikai tekintetben – Magyar Péternek igazából komolyabb súlya van, mint Orbán Viktornak. Fura az élet. Közben a nagy nindzsa éppen egyesíteni készül a jobboldal erőit. Csak nehogy onnan is kiszoruljon végül, mert már minden volt, csak tulipános láda nem, így aztán kénytelen lesz kitalálni valami olyan politikai formációt, ami eddig még nem létezett. Engem mondjuk már az sem lepne meg igazán.

Most azonban jó ébredezést és szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.