Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Én erősen javasolnék egy hideg borogatást és mostanában nem kellene kimenni a napra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tudtam én, hogy nem véletlenül ragaszkodik annyira Orbán Viktor Pintér Sándorhoz! Egyszerűen zseni az ember, és a minisztériumban dolgozó kollégái is valamennyien lángelmék. Ki másnak jutna eszébe, hogy a heti öt kötelező tornaórát – amit azért vezettek be, mert sok az elhízott gyerek – helyettesítsék elméleti tesiórával ott, ahol nincsen sem tornaterem, sem tornaszoba. Gondolom, úgy kell elképzelni ennek az elméleti tornaórának a hasznát, mint ahogy a dagadt magyar szurkoló is beül a meccsre izgulni, szotyizik, zabál, szürcsöli a cukros üdítőt és a sört, tehát nem mozog, hízik, ám közben nézegeti a pályán futkosó sportolókat és úgy érzi, egészségesen él. Holott lehetne az is, hogy rászabadítanak olyan embereket a témára – nem a focira, hanem az oktatásra -, akik értenek hozzá, vagy legalább már láttak közelről élő gyereket. A heti öt testnevelés plusz a hittan/erkölcstan, honvédelmi nevelés és egyéb idiótaságok helyett kellene biztosítani a gyerekeknek mozgási lehetőséget, sportköröket, kellene valami életvezetési oktatást is tartani, hogy megértsék, a cukros üdítők, egyéb nyálak nem jók, a gyümölcs, zöldség jó, bringázni, fára mászni, de még gyalogolni is menő, nem kell mindig felkúszni valami járműre, ha el akarnak jutni egy kilométerrel odébb. És nem kell ám azzal jönni, hogy de Budapesten nincs fa, amire mászni lehet, merthogy nem a fővárosban él az egész ország, és bizony falun is eléggé sok a dagadt gyerek. A semmire nem jó órák helyett lehetne ám tanítani mondjuk nyelveket, állampolgári ismereteket – mármint normálisan, nem propaganda célból -, pénzügyi ismereteket, hogy ne sétáljanak bele hitelcsapdákba. Lehetne sok mindent, de ugye ahol nincs matek- és kémiatanár sem, ott mit lehetne várni? Marad az elméleti tornaóra és a hazafias lövöldözés, mindjárt isten igéje után.

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással az Európai Uniós tagországok vezetőinek hétfői informális csúcstalálkozójára – közölte a Nézőpont Intézet az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

    Az intézet honlapján is elérhető közleményből kiderül, hogy miközben a magyar kormánypártokat a szavazók 44,82 százaléka támogatta a június 9-i európai parlamenti (EP) választáson, addig az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt ért el. Szintén jelzésértékű az Európai Tanácsban, hogy a nagy tagállamok vezetői közül Pedro Sánchez spanyol kormányfő (30,18 százalék) sem tudta megnyerni hazájában az EP-választást, míg Giorgia Meloni kormánypártja a ciklus közepe felé közeledve is (28,76 százalék) képes volt győzelmet aratni – ismertették.
    Azt írták, az EP-választások után első alkalommal ül össze az Európai Tanács, melynek informális megbeszélésen arról egyeztetnek, hogy kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.
    A döntéseket formálisan nagyjából két hét múlva, „megerősített minősített többséggel” kell meghozni, amelyet 8 tagállam, vagy az európai népesség 35 százalékát képviselő kormány- és államfők akadályozhatnak meg – tették hozzá. (MTI)

Ha rövidre akarom fogni, akkor annyit kérdezek: na és akkor mi van, ha Orbán Viktor kapta a legnagyobb támogatást, ami amúgy helyből nem igaz, mert nem Orbán Viktorra szavaztak az emberek, nem is más kormányfőkre. Ha azonban így számolunk, akkor mondhatjuk azt is, hogy Magyar Péter meg Sanchez után a harmadik legtámogatottabb, az is pont ekkora baromság. Amúgy pedig tökéletesen mindegy, milyen arányban támogatnak kit a tagállamok polgárai, minden tagország minden vezetőjének egyetlen szavazata van. Most meg még annyi sem, mivel a találkozó informális, most nem döntenek semmiről. Azt meg talán csak nem gondolja komolyan a Nézőpont, hogy Orbán Viktor valami vezető posztot fog kapni az Európai Unióban? Ha erre célozgatnak, akkor én erősen javasolnék egy hideg borogatást és mostanában nem kellene kimenni a napra, mert maradandó károsodást okozhat a túlzott hőség.

A pártfőtitkár közben befutott Brüsszelbe és nem győz posztolni mindenkivel egy fotót, aki szóba áll vele. Még focilázban éghet, vagy nem szóltak neki, hogy ez már nem a meccs, mert azzal kezdett, hogy bemelegített ő Giorga Melonival. Ezt abból gondolhatja, hogy mint egy kultúrember, nem köpte le Meloni, amikor meglátta. Én azért óvakodnék erre várat építeni, neki megvannak a saját tervei és céljai, és hogy ezekben Orbán Viktor nem szerepel, abban eléggé biztos vagyok. Aztán jött az, hogy; Jobbról támadunk! Brüsszeli egyeztetés Mateusz Morawieckivel. Ezzel az az aprócska probléma, hogy jelenleg Donald Tusk a kormányfő, nem Morawiecki. Majd pedig mesterhármas felirattal: Janez Jansával bővült a csatársor. Magyar-lengyel-szlovén egyeztetés az EU-csúcs előtt. Itt meg az a bibi, hogy a szlovén miniszterelnököt Robert Golobnak nevezik jelen idő szerint. Végezetül egy megható fotón szorongatja Mark Rutte kezét, közben úgy vigyorog, hogy nézni is fájdalmas. És akkor mg el sem kezdődött az informális csúcs, amin ugye elméletileg Orbán Viktornak valami komoly pozíciót kellene kapnia. Hát mit mondjak, biztosan úgy lesz. Ha mást nem, kezelheti a folyosón a kávégépet. Hajrá!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.