Szeptember 22,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Halálközeli élmény után, államcsőd előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Először is, szeretném a választópolgároknak megköszönni azt, hogy többségében felelősen szavaztak, vagyis (múlt) hétfő reggel új életre ébredhettünk. Egy halálközeli élmény után az ember máshogy érzékeli a környezetét, a levegő frissebbnek tűnik, az ég kékebbnek, mint szokott, a nap is szebben süt. Még az emberek is barátságosabbnak tűntek, azt ugyan nem merném leírni, hogy mindenki mosolygott, de mégis valami megkönnyebbülés, valami különös életörömöt érzékeltem. Nem véletlenül, hiszen múlt vasárnap sikerült úgy lebonyolítani ezt a választást, hogy végül csak sikerült elkerülnünk a háborút és az atomcsapást. Pedig Vlagyimir elvtárs keze már a piros gomb felett lebeghetett. Nyomjam? Ne nyomjam? Na jó, megvárom kire szavaznak a magyar tagköztársaságomban.

Talán még a drága jó miniszterelnök úr arca is kicsit kisimult hétfőre. Az hagyján, hogy a kampány eléggé meggyötörte, legalábbis ez látszott rajta, de felteszem még jobban megviselte a vasárnap, amikor is bizonyára egész nap rimánkodott Vlagyimirnek a külügy rendszerein keresztül, hogy várja ki a végét, bízzon benne, és semmiképp se indítsa el azokat a rakétákat. Köszönjük Viktor, köszönjük Vlagyimir! Persze ez csak az egyik oldala a veszélyeknek, ám Viktorunk nem volt rest, minden fáradtsága és megviseltsége ellenére gyorsan lerendezte a másik oldalt is, nevezetesen megállapodott a NATO főtitkárával, hogy nem kell magyar katonákat küldenie Ukrajnába, (amit ugyan nem is várt, nem is kért, sőt nem is kényszeríthetett volna ránk senki), cserébe megígérte, hogy nem fog vétózni. Ez ám az újabb nagy győzelem, a la Viktor. Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy megállapodott az Atyaúristennel, hogy mimagyarok ezentúl ingyen vehessünk levegőt.

Egyszer láttam valami buta amerikai paródiát, ahol a vészhelyzeti teremben volt két nagy piros gomb egymás mellett, az egyik alá az volt írva, hogy kávé, a másik alá az, hogy atombomba. Igen, én is valahogy így képzelem el, és közben az a gondolatom támadt, hogy milyen szerencse, hogy Brüsszelben nincsenek atombombák. Tudják arra gondolok, amikor a Viktort kiküldték a kávéautomatához a szavazás előtt. Amilyen idegállapotban van mostanság, simán összekeverhette volna a kettőt. Most lenne ideje gyorsan elmenni Grazba egy kicsit regenerálódni az idegosztályon, mert aztán el kell foglalnia a soros uniós elnöki pozíciót, és kezdődhet egy újabb stresszes időszak számára. Remélem, legalább az megnyugtatja, hogy most másfél évre lekerülhet az asztalról az atomháború. Persze nem biztos, hiszen a nagy Brüsszel-foglalás nem igazán jött össze, és még az sem biztos, hogy beengedik őt a két szélsőjobbos pártcsalád valamelyikébe. Igaz, még ott van a szintén egyedül maradt AfD. Velük csak azért lesz nehéz együttműködni, mert 4 mandátummal többet szereztek, mint a Fidesz, és Viktor nem szereti, ha mások dirigálnak neki, elvégre ő a Nagy Szuverém. Kivéve persze Putyin elvtársat. Meg Hszi Csin királyt… meg a török szultánt, meg a Türk Tanácsot.

A lényeg az, hogy megúsztuk az atomvillanást, úgyhogy hétfőtől ismét mehettünk dolgozni, már akinek van munkája, ismét elküldhettük a gyerekeinket iskolába, már csak egy pár tanárt kellene még találni, de ahogy hallom, majd a leszerelt katonákat állítják be tanárnak, szóval minden szuper lesz, újra feliratkozhattunk mindenféle várólistára, és most már nyugodtan tudunk akár hónapokat, éveket (az már nem annyira biztos) is várakozni egy diagnosztikára vagy egy műtétre, és továbbra is fizethetjük a méregdrága rezsit, és újra megvehetünk mindenféle élelmiszert 60 százalékkal drágábban, gyógyszert inkább 100 százalékkal drágábban, mint másfél éve, már ha van rá pénzünk. De legalább élünk. 

Mégsem ugyanolyan minden, mint a választások előtt. Én itt nyugodtan élvezem, hogy nem bombáztak halálra, közben meg észre se vettem micsoda felfordulás lett már hétfőtől kezdve. Számolhatták újra a főpolgármester-jelöltekre leadott szavazatokat, ezúttal csak 41 szavazatkülönbség jött ki Karácsony javára, akiről menet közben valaki titkos hangfelvételeket szivárogtatott ki, amikből megtudhattuk, hogy Gergőke nem is annyira jó fiú, annál inkább egy számító, hazug és manipulatív politikus, de legalább vagány. Legalábbis szerinte. Amúgy az eszem megáll ettől a magyarázkodástól. Tulajdonképpen már most le is mondhatna. Az ATV nekiment Magyar Péternek, merthogy ők igenis számtalanszor meghívták sms-ben, és mivel vérig vannak sértődve a nyíltan hitgyülis munkatársak és a Tv tulajdonosa (egyben Hitgyülekezet-tulajdonos és milliárdos), amiért Magyar lehitgyülisezte őket. Azzal nyilván nem is kellene foglalkozniuk, hogy a TISZA 30 százalékos párt lett, amivel totálisan felborította az eddig jól beállt politikai struktúrát, és amivel gyakorlatilag megvalósította az ellenzékváltást, és egyben komoly kihívójává vált az Orbán rendszernek. 

A törpepárttá degradálódott DK és annak szatellitpártjai mindezek után úgy döntöttek, ők is kijönnek a fényre, ezért feloszlatták a rendkívül sikeres árnyékkormányukat. Csak nehogy napszúrást kapjanak! Ez Orbánéknak is komoly veszteséget jelent, hiszen ezek után nem lesz túl meggyőző, hogy mindenki mögött Gyurcsány áll, hacsak nem derül ki, hogy még Orbán mögött is Gyurcsány áll. Már régóta mondom, hogy a Momentum már rég elvesztette a momentumát, most gyakorlatilag fel is oszlathatják magukat. A Vona féle Második Reformkor akár jó próbálkozás is lehetett volna, de őket is elsodorta a TISZA. Ugyan Róna Péter nagyon szimpatikus, de mögötte már nem is látszik a Jobbik. Mi Hazánk nem panaszkodhat, sikerült egy uniós helyet is szerezniük, bár nem hiszem, hogy növelni tudták a bázisukat. A kutyapárt behúzta a 12. kerületet és sikerült pár helyet szerezniük a Budapesti, közgyűlésben, ami szép eredmény, de azt hiszem még őket is elsodorta az áradás. Én legalábbis arra számítottam, hogy ők is megcsípnek egy uniós helyet. Arra viszont nem sikerült rájönnöm, hogy a listavezetőjük az a nő vagy a kutya volt a plakátról.

Azt is hallottam, hogy jó kormányunk felemelte a pártok támogatását, amit persze könnyedén megléptek, hiszen a pénzek nagy részét maguknak fogják kiutalni. Az viszont meglephette őket, hogy a TISZA-nak is egész sok pénzt kell adniuk, úgyhogy arra számítok, hogy előbb-utóbb beindul az ÁSZ, és szétbüntet minden pártot. Főleg, hogy amúgy is üres a kassza. Magyar Péter helyében nem várnám meg ezt. Be kellene támadnia az ÁSZ-t is, igaz, hogy ez megint csak pikáns lenne, hiszen megtudhattuk, hogy Juditka most már az ÁSZ vezetőjével kavar. 

És ha már az üres kasszánál tartunk, Matolcsy még a múlt héten közzétette, hogy az MNB ismét rekord összegű hiányt hozott össze. Hát igen, az unortodox pénzügyi politika… Persze Matolcsytól megtudhattuk, hogy ez teljesen normális, egy covid-válság, illetve egy ilyen infláció után sok más országban is negatív tartományba került a jegybankok saját tőkéje, de majd a középtávú nyereségekből simán visszahozza. Ugyan, konkrét országot vagy jegybankot nem említett, de az szerinte biztos, hogy a korábbi jegybankelnökök tök hülyék. Gondolom, azok, mivel az ő idejükben egész jól mentek a jegybank dolgai. Még az a szerencse, hogy az a nagyjából 2000 milliárd forint, ami hiányzik, valójában meg van, azt is tudjuk hol: 1000 milliárd van Mészárosnál, a többi pedig Tiborcznál, Orbán Győzőnél, Rogánnál és Habonynál, Pintérnél, a Matolcsy klánnál, a többi oligarchánál és az udvaroncoknál. Sőt, van ott több is. Ok, ez nem az a pénz, ami konkrétan az MNB-ből hiányzik, ez inkább az a pénz, amit a költségvetésből és az uniós forrásokból loptak ki az elmúlt 14 év alatt. Erre a helyzetre tesz még rá az Unió azzal, hogy jól megbüntetett minket 200 millió euróra, plusz napi egy millióra ha nem akarnánk kifizetni. Jó kormányunk részéről már be is mondták, hogy a magyar államnak erre nincs pénze. Bezzeg ha repülőtér vagy Vodafone lenne. Nos igen, az élet nem teljesen habos torta Orbán elvtárs, de sebaj, hiszen fel tudunk venni még egy csomó hitelt a kínaiaktól. Nem tudom, hogy a miniszterelnök úr mennyire emlékszik arra, hogy a magyar emberek nem szeretnek hitelt felvenni, ellenben szeretnek megdolgozni a pénzükért. Ha valaki ezt kétségbe vonja kérdezze meg nyugodtan magát a miniszterelnököt, esetleg a vejét vagy Mészárost vagy akár a Völner-Schadlt.

De tudják, hogy megy ez: mi örüljünk annak, hogy még élünk, és ha elég bátorak leszünk és keményen dolgozunk – mondjuk egy futószalag mellett, – akkor mi is milliárdosok lehetünk. Roppant bölcs nemzetvezetőnk meg csak ki fogja találni, hogyan ússza meg az államcsődöt. Ami azt illeti, ilyen helyzetben szoktak lemondani vagy legalábbis előrehozott választásokat tartani. 

CHF.Scarface

Ui.: Biztos a sok békepárti nyomulás hatására jutott az eszembe a régi klasszikus: „A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke …”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.