Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mi így élünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Európa erős embere egy játékmackóra vigyorog éppen, de úgy ám, mint egy kétéves, és én meg sem merném tippelni, hogy mit fog fel a külvilágból. A lényeg, hogy  meccsre mehet, és az nála mindent felülír, olyankor nem retteg sem a migránsoktól, sem a terroristáktól, sem a háborútól, csak szotyolázik és tapsikol önfeledten. A hisztériaügyi miniszter közben a Fülöp-szigeteken és Laoszban építi a békét, szorgoskodik és kavarog, mert hiszen teheti, mi fizetjük. A nyúljás pacal koronázatlan királya nem enged Brüsszel zsarolásának és nyomásának, a pénzügyminiszter annak örvendezik, hogy nem minősítette le az országot az egyik hitelminősítő, az egyik pártlap pedig arról ír, hogy Joe Biden úgy hiszi, beszélni tud a holtakkal. És ezen röhögni kell, mert egyértelműen bolond az öreg, hiszen a halottakkal nem lehet beszélni, ezt minden normális ember tudja. Angyalok nyelvén beszélni, és Istennel beszélni persze lehet, aki azt állítja, hogy képes ilyesmire, az nem hülye, hanem tökéletesen normális. Olyan, aki fegyvert kaphat a kezébe, amivel akár embert is lehet ölni, mert ám abban sincsen semmi húha, hogy valaki, aki Jézus menyasszonyának kiáltotta ki magát még nemrégiben, miután Afrikában szembetalálkozott Istennel, akivel azóta is jókat dumcsiznak, aki képes imával és kézrátétellel gyógyítani, a hit és a szeretet mindenek felett való erejét hirdeti, máról holnapra marcona harcos lesz, aki felesküszik arra, hogy öl is, ha szükséges.

Majd pedig ugyanez az angyalokkal csacsogó Jézus-menyasszonyból lett marcona katona felbukkan Csádban és úgy viselkedik, mint aki hirtelen nem tud dönteni, hogy a Maszkból adjon elő részleteket, vagy inkább ő legyen a 007-es ügynök. Mindezt úgy csinálja, mintha Rákay Philip szakértelmét vette volna igénybe. Ez persze mind nem lenne gond, ha mindenki a maga pénzén bohóckodna, de ezek egytől egyig a mi nyakunkon élősködnek. És én nem hiszem, hogy bármelyik átmenne egy komolyabb elmeorvosi vizsgálaton.

És ha már. A kereszténykonzervatívjobboldalipatriótahazafias-koszorús meg lovagkeresztes publicista azt hitte, tényleg annyian vannak a hívek, olyan lelkesek, erősek és mindenre elszántak, hogy elég neki elrikkantani magát, és tódulni fognak tüntetni. Mert hát látta, hogy ez így megy, Magyar Péter is csak szól, hogy holnapután itt találkozunk, aztán ott van tízezer ember. Vagy százezer. Szóval akkor Zsolti vitéz is elrikkantotta magát, kilovagola az EU budapesti képviselete elé, hogy tiltakozzon az Európai Bíróság azon döntése ellen, mely az uniós törvényeket és az Bíróság korábbi, jogerős és kötelező érvényű döntését semmibe vevő magyar kormányt bírság megfizetésére ítélte. Úgy gondolta a nagy nemzethy publicista, hogy az ő bülbül-szavára csődület lesz, és ha úgy vesszük, lett is. Néhány tucat keményvonalas nyugger és legalább annyi fotós megjelent, hogy megörökítse a nagy produkciót. Én nem tudom, valójában hányan lehettek, de ha még a pártlapok szerint is majdnem ezren, akkor azért nem sokan. Kis csalódás, nagy mellény, ha már ott volt, csak elmondta a művész a beszédét, amivel készült. De nem volt ezzel egyedül, társakat is talált a cirkuszhoz. Például Huth Gergelyt, aki emlékeim szerint valamikor régen egészen elfogadhatóan normális fazon volt, de ez mostanra elmúlt neki. Ezt abból gondolom, hogy közösséget vállal Bayer Zsolttal és főleg Bencsik Andrással. Ő szegény már arról szónokolt az összecsődült idősklubnak, hogy azért szabta ki az Európai Bíróság a 200 millió eurós bírságot, és mellé a napi 1 millió euró kényszerítő bírságot, mert az Európai Unió akkora bajban van, hogy ha a magyarok nem küldenek a pénzt, akkor az unió szétesik. És ezt komolyan is gondolta, ezt abból gondolom, hogy egyszer sem röhögte el magát. Még akkor sem, amikor talán nem oly régen volt az a pillanat, amikor a magyar kormány sopánkodott és jajveszékelt, hogy ha Brüsszel nem ad pénzt, ők bizony nem tudják emelni a tanárok fizetését, mert üres a ládafia. Na, ezek után szép csavar azt állítani, hogy mimagyarok tartják el a komplett uniót, akik amúgy meg küldjenek már pénzt, mert már maga alá szart a gazdaság, és ez csak rosszabb lesz.

Ifj. Lomnici Zoltán is beszélt valamit, ami pont annyira nem fontos, mint bármi más, amit beszélni szokott, de legalább nyilatkozott a jelenlévők nevében: Teljes mellszélességgel a nemzeti kormánnyal vagyunk végig, ahogy eddig a küzdelmeik során. Oké, csak akkor nem árt sietni azzal a küzdelemmel, mert lassan elfogynak a fiatal demokraták, aztán azon kapják magukat, hogy nem lesz aki fizesse az urakat. Mármint persze most sem a nyugdíjas fiatal demokraták tartják el az állampártot, az Orbán családot és a propagandistákat, hanem a kéményen dolgozó kisemberek, csak aztán ha már nem marad elég szavazó, és semmiféle módszerrel nem lehet majd összeügyeskedni nemhogy a kétharmadot, de az egyharmadot sem, akkor nem nagyon lesz fizetőképes kereslet a rögtönzött cirkuszi bemutatóra sem.

Addig persze még küzdenek, mint malac a jégen. Az Origo sem adja fel, naponta tör ki a világvége, most éppen Nagy-Britannia jelentette be a világháborút, de a valóságban az van, hogy erősen fogy a levegő, de ami ennél is sokkal nagyobb baj, fogy a pénz lóvéra. Márpedig pénz nélkül nincs propaganda, propaganda nélkül nincs Orbán Viktor, Orbán Viktor nélkül pedig nincsen NER. De nem baj, a macit biztosan megtarthatja a pártfőtitkár elvtárs, azzal játszogathat, és talán még majd tévét is nézhet. Legalább a meccseket. Ha jól viselkedik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.