Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nettó befizetők

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eredetileg az volt a tervem, hogy a budapesti főpolgármester-választás fideszes manipulációjáról, bazári, ócska trükkjéről és annak következményeiről írok bővebben, mert azért annak mégiscsak van egy nem túl diszkrét bűze, hogy Vitézy Dávid mindenkitől független, politikai szekértáborokon és csatározásokon felül álló szakpolitikus és civil jelölt Schmidt Mária és Ungár Péter anyagi támogatásával, a választási jogorvoslattal az ajakán olyan derék budapesti szavazópolgárok érvénytelen szavazataira hivatkozva kért és kapott újraszámolást, akiknek valójában tökmindegy volt, hogy ki lesz a főpolgármester: a Fidesz B-jelöltje, a Megafon propagandistáit megszégyenítő színvonaltan trollkampányt folytató Szentkirályi, vagy az A jelöltnek bizonyult közlekedéspolitikus, akinek már az óvodában is villamos volt a jele, és aki még Karácsonynál is zöldebb állásponton van, ha az autós közlekedésről van szó. Úgy kínos ez az egész, ahogy van, de Gulyás miniszter tegnapi kormányinfón a témában elhangzott ki-, be- és elszólásai után még annál is kínosabb.

Nem a két jelölt szakmai kvalitásairól, alkalmasságáról szól ez az egész, hanem egy újabb alávaló fideszes merényletről a jogállam ellen, a saját polgáraik ellen. Akármi is lesz a vége az újraszámolásnak, akárki lesz végül Budapest főpolgármestere a következő öt évben, az influenszer nagysága visszaléptetése a választás előtt 48 órával – vagyis a választók egészen pofátlan és csúnya átverése, amit csak súlyosbít a döbbenetes mennyiségű elégetett pénz és közpénz – az enélkül is haláltusáját vívó magyar jogállamban is párját ritkító alávalóságnak számít. Ha nem tudják az érvényes szabályok szerint visszafoglalni Budapestet, a fiókpártjukkal módosíttatják a törvényt, de mert ez se elég, lepaktálnak a saját emberükkel, aki függetlennek állítja be magát, és saját magukat szemen köpve, a saját emberüket léptetik vissza a – gulyásul – „kisebbik rossz” javára. Ezek után már szinte mindegy is, hogy pontosan mi áll az Orbán-Ungár paktumban, egy percig sem gondoltuk, hogy köze lenne az altruizmushoz.

És akkor az eredeti tervemtől eltérve egy laza átkötéssel térjek a lényegre: a Szentkirályi- és Vitézy-kampányokban összesen a töredékét nem égették el annak a pénznek, amit a magyar adófizetőknek kell majd kifizetniük azért, mert az Orbán-kormány szarik a szabályokra, a közös uniós szabályokra is, nem csupán a saját maga által hozott törvényekre, és mindent a saját politikai érdekeinek rendel alá. Akárhogy is arcoskodott ma reggel a közfideszes rádióban a korrupt hadvezér; ez kizárólag mimagyaroknak fog fájni. Pontosan tudták, hogy rohadt sok pénzbe fog kerülni az, hogy megsértik az uniós menekültügyi jogot, miután az Európai Unió Bírósága 2020 decemberében ítéletet mondott erről. Az ítéletet késlekedés nélkül végre kellett volna hajtani, amit a magyarországi hatóságok nagyrészt elmulasztottak. Ezért az Európai Unió Bírósága összesen 200 millió euróra (forintban: 80 milliárdos nagyságrend) büntetést szabott ki, ami naponta egymillió euróval tovább emelkedik; az összeg így jóval magasabb, mint az eredeti javaslat alsó határa. A testület indoklása szerint „e kötelezettségszegés, amely egy uniós közös politika egésze alkalmazásának a szándékos kijátszásában áll, az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül”.

Azt én nem tudom megmondani, mit változtatott volna a tényeken és Gulyás meg a gazdája sivalkodásán, ha az EUB a választási kampány közepén hirdeti ki az ítéletet, és nem várja meg, hogy a Fidesz két mandátumot bukjon az EP-választáson, de ez a gerincműtött miniszter sivalkodásából sem derült ki. Az kiderült viszont, hogy Gulyás fel van háborodva, lényegében nem normális bíróságnak nevezte az EU legfelsőbb igazságszolgáltatási szervét, amiért szerinte az Európai Bizottság keresetén túlterjeszkedve sokkal nagyobb bírságot állapított meg Magyarországra, amelynek kormánya nem hajlandó JOGERŐS bírósági ítéleteket végrehajtani. Oda is el kellett jutni, hogy az Ursula von der Leyen-féle Európai Bizottság legyen a hivatkozási alap az uniós bírósággal szemben, amely olyan súlyosnak találta a jogsértést, hogy 70-szeres büntetést állapított meg arra az időszakra, ami a legutóbbi és a mostani ítélet között eltelt. Ez Gulyás Gergelyt a kommunista rémuralomra és a Rákosi-rendszerre emlékezteti, miszerint „börtönt kért a bizottság és halált szabtak ki”.

Tehát 2024-ben az Európai Unióban egy jogerős bírósági ítélet kapcsán, amit nincs kedvünk végrehajtani, mert nem nekünk kedvez, elég azt mondani, hogy kommunista, rákosista politikai bíróság, rohadjon meg. Mert majd a hülye magyarok kifizetik, hogy a kormányuknak esze ágában nincs úgy viselkedni az Európai Unióban, mintha a szabályok nem pusztán mindenki másra, hanem rá is vonatkoznának. Erre elég annyit mondani, hogy megzsaroltak minket pénzügyileg, de mi nem hagyjuk.

Tudom, hogy minden idők legsúlyosabb hazugságkampánya után még egy hazugság nem oszt, nem szoroz, de azért mégiscsak napi 400 millió forintról, súlyos csilliárdokról van szó, hadd ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy semmi köze nincs az illegális migránsokhoz és a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásához annak, hogy az Orbán-kormány pontosan ugyanolyan hülyének nézi Brüsszelt is, mint a budapestieket. Tehát megszületett 2020-ban egy JOGERŐS ítélet, Orbánéknak lett volna lehetősége (ahogy Lattmann Tamás nemzetközi jogász is rámutatott) ennek nyomán lobbizni, érvelni, befolyásolni az uniós döntéshozatalt, de nem ezt tették. Bevezettek egy új jogszabályt, amivel szintén megpróbálták megkerülni az ÉRVÉNYES UNIÓS SZABÁLYOKAT, a bírósági ítéletet nem hajtották végre, de legalább folyamatosan azt kommunikálták, hogy mindezt szándékosan teszik. Nem politikai nyomásgyakorlásról beszélünk, hanem érvényes jogszabályokról, amelyeket nem Magyarországra oktrojáltak kizárólag, hanem amelyekhez minden tagországnak kötelessége tartani magát. Kivéve Magyarországnak és az Orbán-kormánynak, amelynek gerincműtött minisztere azt is mondta tegnap, hogy a magyar államnak nincs pénze kifizetni az európai bíróság büntetését, mert a magyar államnál csak az adófizetők pénze van ott (!), és hát egyelőre nincs döntés arról, hogy a kormány fizetni fog-e az Európai Bíróság döntése miatt, persze „valakinek ezt ki kell fizetni”, majd „meglátjuk”, hogy ki lesz az, aki fizet.

Messzire vezet, ha egy bírósági ítéletre azt lehet mondani, hogy leszarjuk, és visítunk, hogy így az uniós jog, úgy a magyar jog, amúgy a hiányzó összhang, nem is olvastuk az ítéletet, de nem fogunk fizetni, mert fel vagyunk háborodva és külön a felháborodásában tüntikéző Bayer Zsolt. Az a helyzet, hogy az uniós jogot semmibe vevő Orbán-kormány megint súlyos milliárdokkal károsította meg a magyarokat, pontosan tudva, hogy ha nem fizetnek, akkor a bírságot úgyis levonják az országnak járó uniós támogatásból. Nem voltak hajlandóak összehangolni a magyar jogalkotást az uniós joggal, miután a saját belpolitikai érdekeik miatt

  • nem biztosították a határon a menedékjog iránti kérelem benyújtását,
  • az akkor még létező tranzitzónákban jogellenesen tartották fogva a menedékkérőket,
  • nem tették lehetővé, hogy a jogorvoslati időtartam alatt a kérelmező Magyarországon tartózkodjon, hanem szintén jogsértő módon kitoloncolták őket.

Hangsúlyozom: tudták, hogy mi lesz a vége annak, hogy tagadják az uniós jogot, hogy semmibe veszik az Európai Bíróság ítéletét, amelyhez hasonló ítéleteket azért szoktak tiszteletben tartani a tagországok, mert európai közmegegyezés van arról, hogy ez egy jogállamisági minimum. Szóval ennek ismeretében megy most a vinnyogás és az aggodalom az adófizetői pénzekkel kapcsolatban, amelyek miatt rohadtul nem aggódtak soha egy percre se az elmúlt 14 évben, amikor propagandára égették el ezermilliárdos nagyságrendben. És akkor az ország első embere, aki a kormányával együtt sáros ebben az ügyben, benyomja ezt a kocsmai színvonalú hőbörgést arról, hogy ő nem enged a zsarolásnak. Teszi ezt úgy, hogy ha nem hajlandó fizetni, akkor majd levonják az egyébként is drámaian nehezen érkező uniós támogatásokból, amelyek szintén miatta és a kormánya miatt nem érkeznek. Orbánnak és Gulyásnak és a kormánynak egyetlen feladata és kutyakötelessége van, miután bocsánatot kértek a magyar adófizetőktől, ha már lemondani nem fognak: minimalizálni a büntetést a jogsértés megszüntetésével. Végrehajtani a jogerős bírósági ítéletet. Példát mutatni abból, hogy ez itt még mindig Európa, még pislákol a demokrácia és a jogállam, a bíróság jogerős ítélete mindenkire vonatkozik, és senki, még Orbán Viktor és Gulyás Gergely sem áll fölötte (főleg nem a magyarok bőrére), mert az rohadt rossz precedenst teremt. Az szerintem veszélyes lenne, ha a magyarok tömegesen elkezdenének nem engedni a zsarolásnak olyankor, amikor a rájuk mindenféle okokból kiszabott, egyébként JOGOS büntetésüket ki kell fizetniük. Nagyon durva és veszélyes azt üzenni a magyaroknak, hogy menő kijátszani a jogszabályokat, akár súlyosan jogot sérteni, majd figyelmen kívül hagyni bíróságok jogerős ítéleteit.

Az a rossz hír, hogy Orbán korrupt illiberális különutasságát beárazták, ő meg már nem is akar úgy tenni, mintha Magyarország szerződést kötött volna az EU-val, amiben nem csak az áll, hogy az uniós források járnak nekünk, hanem az is, hogy be kell tartani az uniós szabályokat. Vagy ha nem tetszik, akkor fizetni kell, ha meg fizetni nem hajlandó, akkor még többet kell fizetni, vagy ha nem, akkor nem muszáj a klubtagságot fenntartani. Ha nem lenne katasztrofális állapotban az állami költségvetés, ha évek óta nem élne rosszabbul a magyar, mint korábban, akkor is hatalmas bűn lenne, amit ebben az ügyben műveltek. És nem ez az egyetlen, jön a következő. És nem azért, mert Európa legkorruptabb kormánya nem engedi be az illegális migránsokat (más se engedi be, szó nincs erről), hanem mert nem hajlandó betartani azokat a szabályokat, amiket mindenki más. Magyarország valóban nettó befizető lesz lassan, de nem azért és nem úgy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.