Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Tényleg megérdemlik azt a kis jutalmat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Úgy fest, új taktikát dolgoztak ki a hatalmi központban. Miután lassan másfél évtizedig nem álltak szóba senkivel az önjelölt hűbérurak, a miniszterek elnökét és a fontosabb udvaroncait verőemberek óvták a gaz újságíróktól, mostanság talán még a térfigyelő kamerának is adnak interjút. Orbán Viktor is haknizik – jó, azt nem állítom, hogy kilépne a komfortzónájából és a biztonságos pártmédia hatósugarából, de már az is valami, hogy a szokásos rádiós monológon kívül felbukkan máshol, újdonság -, most az Indexnek adott kockázatmentes interjút. Ami mindjárt így kezdődik:

Tizenhét éve nem adott hosszabb interjút az Indexnek, most mégis igent mondott a felkérésre. Miért tett ezúttal kivételt?

Önök túlélték az elmúlt tizenhét évet, amihez ezúton is gratulálok. Izgalmas és fontos választáson vagyunk túl. Ezért. (Index)

Jó is az, amikor a pártmédia a pártfőtitkár elvtárssal karöltve néz hülyének mindenkit. Én mondjuk nem annyira kedvelem, ha idiótának állítanak be, de sokan vannak, akiket ez olyannyira nem zavar, hogy még sorba is állnak érte. Nem csak az a változás van, hogy kegyeskednek interjúkat adni, hanem az is, hogy talán vége a háborús pánikkeltésnek. Erről valószínűleg elfelejtették értesíteni a pártlapok szalagmunkásait, bár az is lehet, hogy nehéz nekik átállni más témára, meg különben sem akarják elpocsékolni a legyártott anyagokat, úgyhogy még kiokádják magukból a hülyeséget, de az biztos, hogy a hangadók – tehát akiket politikusként tisztelnek azok, akik tisztelik őket – már leálltak a visítással. Sőt, azt mondta az ország leggazdagabb emberének legjobb barátja, hogy:

 Ezzel a választással az volt a célunk, hogy a háború felé robogó európai vonatot lelassítsuk, aztán meg is állítsuk. Ez sikerült is. Nemcsak Magyarországon, de Európában is megerősödtek ugyanis a békepárti erők. 

Szóval győzött Orbán Viktor, de ezt el is várjuk tőle, hiszen mindig győzni szokott ő. Akkor is, ha utolsóként ér célba és akkor is, amikor már a rajtnál ellenkező irányba indul, mint a többi versenyző. Egyszóval nem lesz világháború, nem kell atomvillanástól sem tartanunk, meg lehet nyugodni, meg vagyunk védve. Hurrá! Már csak Donald Trumpnak kell megnyerni a választást, aztán úgy kitör a világbéke, hogy majd csak lesünk kábultan magunk elé. Addig is, ameddig kiheverjük a sokkot, hogy majdnem belesodródtunk a háborúba, kit érdekel, hogy a fideszes parlament megszavazta a fideszes Lázár János óhaját, így ezután a nertársak az állami tulajdonban lévő kastélyokat is szétdobhatják maguk között? Senkit, hát az csak természetes! Ne legyünk már pitiáner szarrágók, amikor az urak az életüket kockáztatták értünk! Tényleg megérdemlik azt a kis jutalmat.

Remek hír, hogy a mi csúti tornádónk nem pihen. Miután kirúgatta a pártját az Európai Néppártból, és gyakorlatilag az unió összes tagállamát sikerült Magyarország ellen hangolnia, nem pihen, hanem azon dolgozik szorgosan, hogy a NATO-ból is kifelé álljon a szekerünk rúdja. Újsütetű köztársasági elnökünk, vagyis hát annak a köztársasági elnöke, aki igényt tart rá, nem méltóztatott elmenni a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozójára. A B9 a NATO keleti tagállamaiból áll, hazánk is tagja, ám mostanság az Orbán Viktor által odaküldött aktuális báb azzal volt elfoglalva, hogy keresztbe feküdjön minden közös döntésnek. Így aztán a csoport már ott tart, hogy talán ideje kitenni a kerékkötőt. Ezek után csak természetes, hogy Sulyok Tamás nem megy el, nehogy már neki kelljen szembesülnie azzal, hogy ajtót mutatnak a gazdájának. Hirtelen nem is tudom, honnan nem vágták még ki a kocafocistát, vagy mit nem tett még tönkre maga körül. A V4-eknek annyi, az uniónak tele vele a hócipője, borult az Erasmus, elveszett a Norvég Civil Alapok pénze, a néppártból kivágták, az unióból szeretnék kivágni, a B9-nek elege van belőle, még talán a NATO-t kell ellenünk fordítania, aztán majd itt állunk csupasz seggel, kisemmizve, védtelenül, és vonyíthatunk, hogy szar az élet, és minket mindenki üldöz és bánt. Tényleg nem nyugszik ez a gazember, ameddig szét nem veri az egész országot. Talán úgy akar bekerülni a történelemkönyvekbe, hogy sikerült neki az, ami sem a tatároknak, sem a törököknek, sem a náciknak, sem az oroszoknak nem. Elpusztítani az országot.

De előtte még természetesen mindent ki kell szippantani belőle, amit csak lehet. Ezt nem is tudom, miért mondtam, biztosan még nem aludtam ki magam a választási virrasztás után. Nem erről, csak úgy jut eszembe Szijjártó Péter, aki erőnek erejével támogatni akart egy Magyarországra települő brit céget, ám az aljas brüsszeli bürokraták megakadályozták. Merthogy a cég nem is kérte azt a rongyos 16 milliárd forintot és nem is függött össze a beruházással, akkor is ide építik az üzemüket, ha nem kapnak pénzt a közösből. Felmerül persze a kérdés, hogy vajon mi a cafrangos francfenéért akar erőnek erejével pénzt tukmálni a magyar kormány egy külföldi multinak, de szerintem mindenki tudja a választ. Aki nem, annak további jó rajongást kívánok, és ne felejtsék el cserélni a virágot az Orbán Viktoros házioltáron, mert a fonnyadt gyom csúful fest a sugárzóan ifjú és vonzó orcája mellett.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.