Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Remény, de nem úgy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem új hír senkinek (mert tegnap is ezzel volt tele minden), hogy két nappal a választások előtt a Fidesz visszaléptette az egyik jelöltjét a másik javára. Mindenki el tudja dönteni, hogy mi történt itt, és mindenkinek egy szavazata van, amit a legjobb meggyőződése szerint ad majd arra, akire akar. Szerintem arra kell szavazni, aki a választópolgár véleménye szerint a legjobban tudja szolgálni a fővárosi emberek érdekeit. És persze arra, aki nem hazudozott össze meg vissza, tehát sikerült megőriznie az arcát. Igazából nem volt meglepő a kaszinósné visszalépése, az első pillanattól erre számított minden gondolkodni képes ember. Azt hiszem, a legnagyobbat itt és most az LMP bukta. Ennek a bukásnak az arca nem más, mint Ungár Péter, aki valahogy eljutott arra a pontra, hogy elég szépen meredni bele a vakvilágba, a cukiság-faktort ki tudja váltani a lilahajú nénikből, és ez elég is a boldogsághoz. Szerintem meglehetősen kínos ez az egész történet, de hát mit lehet tenni, ha Schiffernek nem sikerült teljesen prostituálnia a pártját? Mostanra szerintem teljes a siker. Azóta az Indexen sorjáznak a cikkek, elemzések é vélemények, hogy miért teljesen biztos Vitézy Dávid győzelme.

Közben Orbán Viktornak egy szava sincs Szentkirályi visszalépéséről – gondolom, nem volt véletlen az sem, hogy akkor jelentette be Szentkirályi a visszalépését, amikor már fel sem merülhetett a kérdés, miért nem beszél erről a csúti a rádiós igehirdetésen -, ellenben tovább dúl a fejében a háború, de már a NATO-val is hadba lépett. Merthogy szerinte az nem lehet, hogy a NATO főparancsnoka mondja meg, mimagyarok mit csináljanak, mert akkor oda a szuverenitás. Azért én úgy elképzelek egy olyan NATO-t, ahol minden ország külön-külön küldözgeti a saját haderejét ide meg oda, kinek mi a szimpatikus. Mert ha nem így van, akkor el van véve a szuverenitás. Aztán ezt persze lehet tovább osztani, például ne ám a hadsereg főparancsnoka mondja meg a miheztartást országonként, hanem a különféle katonai egységek alacsonyabb beosztású vezetői, akik igazából ne is mondják meg, mert a katonák majd egyenként eldöntik, mit akarnak csinálni, hol és mikor. Ez a tökéletes szuverenitás, drága úri véreim!

Tegnap délután az volt műsoron, hogy a Magyar Péterrel készült interjú élesítése után úgy dőlt össze a 24.hu, mint ahogy mi is szoktunk szebb napjainkon. Már persze amennyiben a portált nem ugyanaz működteti, aki a határátkelők és a reptér informatikai rendszerét, mert amennyiben igen, akkor indokolt az összedőlés. Azért örülnék, ha megtudnám, ezek a rendszerek – nem a 24.hu, nyilván az csak irónia volt. Vagy inkább cinizmus? – melyik nemzeti kézben futnak össze. Mert gyanítom, hogy valamelyik fontos nemzeti, keresztény, konzervatív jobbkéz benne van ebben is. Ha nem így lenne, akkor működne. És még csak most vették meg a repteret, azt még nem tudták szétbarmolni ennyi idő alatt. De ami késik, az ugye csak később lesz.

Délutánra sikerült azért megszerelni a 24.hu-t, így el tudtam olvasni az interjút. Úgy tűnik – ha feltételezem, hogy mindenben igazat állít Magyar Péter, hogy menet közben megvilágosodott. Először is rájött, hogy sokkal nagyobb a baj az országban, főként vidéken, mint amit ő a kiváltságos helyzetéből eddig látott, vagy el tudott képzelni. Remélem, valóban így történt, mert ha igen, az nagyban meg tudja változtatni az ember látásmódját. Pontosan ezért kellett volna járni a vidéket a politikusoknak – az ellenzéknek is, és nem megrendezett, művházas haknik keretében, hanem tényleg figyelve, meghallgatva az emberek gondjait -, mert hogy 1,5-3 milliós fizetés mögül nem látszik ám a valóság. Állítólag azt is felismerte, hogy nincsen Orbán nélküli Fidesz, nem lehet a pártot megjavítani, mert nincs mit megjavítani, villámgyorsan szét fog esni, a rendszer kiszolgálói egymást tépik darabokra. Ezt mondjuk bárki megmondhatta volna már régen, sőt mondtuk is sokan, de így sem rossz, ha magától jött rá. És még valamit felismert, ami eléggé fontos szerintem:

A Fideszt a propaganda tartja életben. Ahogy megszűnik a közmédiának álcázott propaganda, zuhanni kezd majd  a népszerűségük, ha a köztévé valódi híreket ad, ha közpénz híján megszűnik a propagandamédia, a Megafon, akkor két hónap alatt 20 százalékot csökken a népszerűségük, és nem lesz olyan népszerű fideszes kinevezettnek lenni. (24.hu)

És még:

Ha elindulnak olyan rendőrségi nyomozások, amik eddig nem indultak el, és nem lehet őket megállítani, mint ahogy nagyon sok ügyész is alig várja a változást, hogy rendesen végezhesse a munkáját. Ha ez elindul, akkor a dominók dőlni kezdenek.

Ezek jól hangzó dolgok, majd meglátjuk, mennyire kell és lehet komolyan venni. Én szeretném nagyon, de ahogy a többségnek, vannak fenntartásaim. Ami nem jelenti, hogy ne adnék szívem szerint egy esélyt annak, aki többet tett, mint a most oly hangosan sopánkodók többsége. Reményt adott, ám ez a remény nem a belé vetett hit, hanem – legalábbis én így vagyok vele – reményt arra, hogy igenis akarnak az emberek változást, és tenni is hajlandóak érte. A magam részéről nem Magyar Péterben hiszek, hanem abban a tömegben, amelyik felkelt végre és hallatja a hangját. Ez a valódi remény.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy máskor is szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.