Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


A haza árulásának módozatai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vajon Görgey Artúr hazaáruló volt-e vagy realista? Vajon Gyurcsány Ferenc hazaáruló? Ha igen, akkor ez azt is jelenti, hogy Orbán Viktor nem az? Ha Orbán Viktor hazaáruló, akkor az azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc nem az? Az nem merülhet fel, hogy mind a ketten azok, vagy egyikük sem? Az viszont biztos, hogy mindketten pocsék miniszterelnökök, és sokat ártottak az országnak. Ez már önmagában hazaárulás. Vagy nem?

Ezzel az átkozott dialektikával mindig könnyen csőbe lehet húzni az emberek nagy részét. Számtalan alkalommal próbáltam meggyőzni embereket arról, hogy a dialektika nem használható érvként bizonyos helyzetekben. Ha van két vetélytárs, ellenlábas, ellenség, és kiderül az egyikről, hogy éjjel-nappal hazudott, az nem jelenti azt, hogy a másik mindig igazat mond. Sőt, politikai rivalizálás esetén inkább feltételezhető, hogy mind a kettő folyamatosan hazudik. Ha az egyik rossz döntéseket hoz, nem jelenti azt, hogy a másik jó döntéseket fog hozni. A gyerekeimnek már egész kiskorukban igyekeztem megtanítani azt, hogy ha valaki egy eldöntendő kérdést intéz hozzájuk, pl. fekete vagy fehér, háború vagy béke, abból csak annyi következik, hogy le akarják korlátozni a világukat, le akarják szűkíteni a választási lehetőségeiket.

A hazaárulásnak vajon vannak fokozatai? A kérdés még sok évvel ezelőtt merült fel bennem, egészen pontosan akkor, amikor találkoztam Schiffer András azon véleményével, miszerint az euró bevezetése nettó hazaárulás. Nem tudom, hogy a ’nettó’ szó használata ebben a szövegkörnyezetben Schiffer nyelvi leleménye-e, vagy mások is használták már, mindenesetre ebből az következik, hogy létezni kell bruttó hazaárulásnak is. Ha netán a rubelt akarnánk bevezetni az is nettó hazaárulás vagy az már bruttó? És akkor most melyik a durvább? És ha már itt tartunk, vajon az, hogy a Matolcsy-féle jegybank szándékosan gerjesztette az inflációt az minek minősül? Még el is dicsekedtek vele, hogy mekkora profitot értek el abban az évben. Ez a profit ugyebár abból eredt, hogy a mi zsebünkben lévő pénzt értéktelenítették el. Ebből lett aztán luxusingatlan New Yorkban és Londonban, és jól megérdemelt luxus életvitel a Matolcsy gyerekeknek. Mi viszont megtudhattuk, hogyan veszítheti el a közpénz a közpénz jellegét. Tényleg sokkal súlyosabb bűn azon gondolkodni, hogy esetleg bevezessük-e az eurót. 

Emlékszem pár éve arra az esetre, amikor a Jobbik egyik politikusáról kiderült, hogy az oroszoknak kémkedett. Az, hogy ő mekkora hazaárulást követ el vajon azon múlik, hogy mennyire titkos vagy érzékeny információt adott át? Ha csak jelentéktelen infót adott át, akkor csak kicsit hazaáruló, vagy ez a bruttónak számít vagy már nettónak?  

Mielőtt ráfordulok az oroszokra, azt is megkérdezem, hogy, amikor lenyúlták az emberek magánnyugdíj megtakarításait, és azt ígérték, hogy név szerint kerül nyilvántartásra, aztán mégse, az csak átverés és lopás, vagy a magyar emberek elárulása is? Az, hogy az uniós támogatások nagy részét lenyúlták az csak korrupció és lopás, vagy netán az is árulás-e, hiszen emiatt nem valósult meg sok olyan projekt, ami az ország hasznára vált volna. Az, hogy egymás ellen uszítanak társadalmi csoportokat, azaz magyart magyar ellen, az se számít hazaárulásnak? Ezt a sort is folytatni lehetne akár a végtelenségig, most még csak azt emelném ide, hogy amikor kormányunk a családbarátság jegyében futni hagy egy Kaletát, és megkegyelmez egy K. Endrének az vajon nem számít a magyar családok és gyerekek elárulásának? 

Intermezzo: esetleg valaki meg tudná mondani, hogy ha nem kapok rendesen levegőt, akkor hol igényelhetek egy felhasználatlanul heverő, senkinek sem kellő lélegeztetőgépet? Végül is, azokat is nekünk vették a mi pénzünkből, nem? 

Mire véljük azonban azt a helyzetet, amikor a kormány beengedi az országba az orosz kémbanknak nevezett intézményt, vagy amikor kétes, illetve kémgyanús elemeknek ad magyar állampolgárságot letelepedési kötvényért cserébe, ráadásul úgy, hogy ezekkel az üzletekkel a magyar államot károsították meg, mivel a profitot Rogán és haverjai nyelték el különböző off-shore cégek segítségével. Nyilván a kampányhazugságnak indult orosz hacker-ügy se számít hazaárulásnak, hiszen megtudhattuk, hogy ilyen betörési kísérlet nap, mint nap előfordul, szinte bagatell, és ha sikerült is betörniük a külügybe, biztos nem vittek el semmi fontosat. Biztos… Az már sokkal aggasztóbb, hogy vajon hogyan került egy erről szóló levél független újságírókhoz. Na ez már biztosan hazaárulás! Vajon Ukrajna megtámadása előtt az oroszok szerezhettek-e olyan infót a külügy rendszereiből, ami esetleg segíthetett nekik felmérni az unió, esetleg a NATO várható reakcióját a tervezett támadásra? Ebben csak azért kételkedek, mert ehhez nem volt szükség hacker-támadásra, hiszen látjuk, hogy Szijjártó szinte havi gyakorisággal utazik Moszkvába jelenteni, és a fejlemények tükrében nyugodtan kijelenthetjük, bármilyen infót önként és örömmel ad át Putyinnak, és ha ez nem lenne elég teljes mellszélességgel terjesztjük az orosz dezinformációit, nem csak itthon, hanem az unióban is, és megteszünk mindent annak érdekében, hogy Putyin érdekeit képviseljük a saját szövetségeseinkkel szemben. Azt hiszem ez már túl van nettón-bruttón, lehetne mondjuk ultra-hazaárulás. A szövetségeseink elárulásáról nem is beszélve.

A hazaárulásnak persze létezik egy orbáni definíciója is, azaz mindenki hazaáruló, aki nem a Fideszre szavaz, és nem ért egyet Orbánnal. Nem vesződtek vele túl sokat jogászék. Azt is régóta tudjuk, hogy a hazaáruló ellenzék egyfolytában árulja a hazát Brüsszelben. Ezek szerint arrafelé nagy piaca van ennek. Azért némi kételyem van azzal kapcsolatban, hogy ezen ellenzékieknek vajon mennyi ráhatása van arra, hogy az unió blokkolja a nekünk járó pénzeket, de ez az uniós blokk legalább arra jó lehet, hogy amikor az Orbán kormány bukik, akkor feltehetően könnyen hozzáférhetővé válnak ezek a pénzek, amivel majd egy új kormány el tud indulni.

Mindeközben kormányunk „keleti nyitás” jeligére kiárulta az országot a kommunista Kínának. Soha meg nem térülő beruházásokra vettünk fel ki tudja hány milliárd forintnyi kölcsönt, ki tudja milyen feltételekkel, ami persze teljesen rendben van, hiszen a kínai kommunisták rendkívül kedvesek, és csakis a legjobbat akarják nekünk, és soha nem élnének vissza a magyarok jóindulatával. Távoli rokonainkkal, az ujgurokkal is milyen jól bánnak. Az viszont egyértelmű hazaárulás, amikor a 2008-as gazdasági válság nyomán Gyurcsányék jól átlátható és nyilvános feltételrendszer mentén, a létező legolcsóbb hitelt vették fel a gonosz IMF-től.

Az én szememben már az is hazaárulásnak tűnik, hogy az állampárt egyre nagyobb mértékben igyekszik megfélemlíteni az ország lakosságát, atomháborúval riogat, azt az érzést kelti, mintha lenne bármilyen ráhatása minderre. S mindennek a tetejébe, a párt új kommunikációs igazgatója meg van döbbenve, és simán lehazaárulózza már a sajátjait is, mert jelezni merték, hogy szülők kifogásolták a háborús uszító plakátjaikat az iskola szomszédságában. Ha így haladunk tovább a hazaárulók száma exponenciálisan fog növekedni, és a végére már csak Orbán és legközelebbi rokonai, párt- és elvtársai maradnak tisztességes magyarok az országban.

A sok hazaárulás ellenére abban reménykedek, hogy egyszer még hálás lehetek Gulyás Gergelynek… az még nem derült ki, hogy miért, de legyünk pozitívak! 

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.