Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Tényleg mindjárt utolérjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Túl vagyunk az EP jelölti vitának nevezett produkción, amiről igazából a kollégához hasonlóan különösebb mondandóm nekem sincs, sokatmondóbb volt magánál a műsornál azt azt elemző fideszes különítmény teljesítménye. Mráz Ágoston Sámuel és a Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője szakértették meg a kérdést, amely szakértést aztán az MTI olyan relevánsnak talált, hogy hírt faragott belőle. Ebből egyenesen következik, hogy mára ennyi maradt Rogán tudományából, egy centivel sem több. Egy kósza ötlet, még csak egy átsuhanó gondolat sem nehezíti az életüket, mint a nyomtató ló, mennek a kitaposott mélyedésben vakon, süketen, automatikusan. Igazából a szemünk előtt hullik szét a hatalomgyár, de a szemünk előtt hullik szét a miniszterek elnöke is. Már nem egy céltudatos, vezetésre alkalmas, erős ember benyomását kelti – nem bennem, mert az eddig sem sikerült -, hanem egy erősen beszűkült tudatú, kétségbeesett, széthullóban lévő vénembert (ami nem az évei számával függ össze) látunk, aki még egy széken sem tud úgy megállni, hogy ne akarna leesni róla. Így múlik el a világ dicsősége. Ezért aztán a világon semmi meglepő nincsen abban sem, hogy szemrebbenés nélkül tolta fel a cselédség az eddig leírtakat tökéletesen összefoglaló videót Orbán Viktor közösségi oldalára. Aki akarja, nézze meg. Aki nem nézi, annak elmesélem.

Ül a bátor utcai nindzsagalamb egy széken – úgy legalább nem esik le róla -, és hihetetlen hősiességgel felhív egy embert, akit előre felkészítettek erre. Hiszen azért mutasson nekem bárki olyat, hogy a polgár felveszi a telefont, beleszól a vonal másik végén egy hang, hogy halló, Orbán Viktor vagyok, és ezt elsőre, kérdés, kételkedés nélkül nem egyszerűen elhiszi, hanem természetesnek is veszi. Majd pedig közli, hogy természetesen megy szavazni, és természetesen csakafidesz. És a telefonos zaklató még el is henceg vele, hogy azokat hívja ő, akikről tudja, hogy számíthat rájuk. Hát azokat meg minek? Talán csak nem azért, mert nem csupán ellenzéki politikusokkal nem vitázik, nem csak független újságíróktól fosik, nem csak az utca emberétől retteg, de még telefonon sem tud/mer kockázatot vállalni, hogy esetleg elküldi a hívott fél a bánatba? Mi lenne, ha megtörténne egy ilyen istencsapása? Kikelne magából? Összeomlana a nyílt színen? Ó, de igen nagy kár lenne. De tényleg.

Donald Trumpot mind a 34 vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék – például iratok meghamisításában, adócsalásban, kampányfinanszírozási szabályok megsértésében és választás befolyásolásában mondta ki bűnösnek a bíróság -, erre a mi kis helyi igazmondó-tisztánlátó-békegalambunk mit tudott mondani? Hát azt, hogy ő becsületes embernek ismerte meg Donald Trumpot. Én ezen őszintén szólva nem is tudok csodálkozni. Az ember értelemszerűen önmagához képest határoz meg másokat. Orbán Viktor erkölcsi értékrendjében a vádpontok egyike sem bűncselekmény, hanem a hatalomtechnika elemei. Jó esetben, mert nem annyira jó esetben a mindennapi élet természetes velejárói abban az értelemben, hogy megteheti, tehát meg is teszi. Ahogy Lánczi András is megmondta: „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. Amit Amerikában az esküdtek és a bíróság bűncselekményként ítél meg, az Orbán Viktor szerint teljesen rendbenlévő dolog. Ami nem is lenne ügy egy gyakorló szociopata bűnöző esetében, de egy ország kormányfőjétől igen erősen megkérdőjelezhető hozzáállás. Lenne, ha nem Orbánról lenne szó. De róla van, úgyhogy nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni szép csöndesen. Vagy pedig lehet tenni ellene.

Deutsch Tamás megsemmisítette, keményen helyretette Gyurcsány feleségét és Magyar Pétert. Ezt nem én mondom, az Origo írta. Meg is kérdeztem a kollégát, aki szorgosan végigizgulta a vitát, hogy tényleg történt-e ilyesmi, mert a magam részéről Dobrev Klárát az egyik legjobb és legokosabb politikusnak tartom – ez semennyire nem függ össze azzal, hogy mit gondolok a DK-ról -, és Magyar Péter szellemi képességeit is kimagaslónak tartom, legalábbis a vele készült interjúk alapján ez a kép alakult ki bennem, Deutsch Tamásról viszont konkrétan tudom, hogy már ifjú korában sem az eszével hívta fel megára a figyelmet, azóta pedig sokat öregedett és mindent megtett az indulókészlet leamortizálásáért. És talán ez volt az életében az egyetlen valóban sikeres projekt. A kollégát idézem: igen, a propaganda párhuzamos univerzumában ez volt. Amit én néztem, abban nem annyira. Na most. Azt még csak értem – vagy csak érteni vélem -, hogy azokról az eseményekről, melyekről eleve nincs hiteles forrása azoknak, akik a közpénzmédiából tájékozódnak, lehet simán hazudni, sőt, a fideszes propagandistáknak és politikusoknak munkaköri kötelesség is. Mindent el lehet hitetni a szektásokkal, akár a valóság ellentétét is. Na de ezt a műsort elméletileg látták a fideszes nézők is. Komolyan jobban hisznek a propagandának, mint a saját szemüknek? Mert ez már elég súlyos állapot.

Lengyelországban kibertámadás érte a Lengyel Sajtóügynökséget – valamiért a lengyelek az oroszokra gyanakszanak -, két álhír is megjelent arról, hogy 200 ezer embert behívnak katonának, és Ukrajnába küldik őket. A lengyel hatóságok keresik az elkövetőt. Én pedig azon töprengek, hogy eléggé kétségbe lehet esve Putyin, ha ilyen könnyedén cáfolható baromságra adott engedélyt, és még az is eszembe jutott, hogy mennyire más a helyzet Magyarországon. Itt aztán semmit nem kell feltörni a hekkereknek – már csak azért sem, mert valószínűleg évek óta velünk vannak az elvtársak, legalábbis Szijjártó bárgyú hisztijéből ezt valószínűsítem -, mert egyenesen a magyar kormány gyártja és terjeszti a tömegpánikra okot adó álhíreket. Hiába, ennyire fejlett ország vagyunk. Tényleg mindjárt utolérjük Észak-Koreát Ausztriát. Addig is még vár ránk egy békemenet és egy választás, ami már nem is arról szól, hogy békepárti és háborúpárti politikusok közül kell választanunk, hanem arról, hogy Orbán Viktor, vagy a harmadik világháború. Itt tart az agyával a főni. És még mindig van nyolc nap a végéig.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.