Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Éljen a béke és persze a vétó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha jól gondolom, az Index lett a jó hírek hozója, a remény hangja, a pozitív kicsengés, a szemek reménykedő csillogása. Vagy ilyesmi. A portál szerint Nagy Márton jó hírt jelentett be a nyugdíjasoknak. A jó hír szerint akár még 1,5 százalékkal is növekedhet idén a nyugdíjak vásárlóértéke, legalábbis így számol a gazdasági csodagyerek. A nyugdíjasok egészen biztosan egyöntetű örömmámorban és ujjongásban törtek ki a remek hírre, mert lássuk be, az a havi 260 forint plusz sokat számít ám! Már persze csak akkor, ha Nagy Márton a nyugdíj reálértékének növekedését ügyesebben eltalálta, mint ahogy bármi mást el szokott találni a szakmájában. Ha most is csak az átlagot hozza, akkor a nyugdíjasok – és mindenki más is – megszívják idén. Is. De nem baj, csak az unokákat ne operálják át a migránsok, és az ellenzék meg Brüsszel ne sorozza be őket katonának! Vagy hát ezt kellene elhinni nekik, csak aztán ki ne derüljön végül, hogy az idősebb kor nem jelenti azt, hogy hülye is az ember. Aki idős korában ostoba, az az volt fiatalon is, csak azóta meg is öregedett.

Szintén a jó hírek között lelhető fel az is, hogy éljen, győzelem! Az Europe Elects módosította a magyar EP választás eredményének becslését, mégsem annyi mandátumot jósolnak a Fidesznek, mint amennyit utoljára jósoltak, hanem egy mandátummal többet! Hát nem csupa kandiscukor az élet? Elsőre amúgy 9 fideszes és 1 kádéenpés helyet mutatott a kristálygömb, most meg már 10 is lesz a fideszesek száma! Már amennyiben kilenc nap múlva úgy állnak a csillagok, meg főleg a számok. Arról meg nem kell karattyolni, hogy februárban még 15-17 mandátum volt a realitás, mert ugye ahhoz képest ez a plusz egy nem siker, de a mínusz egyhez képest száz százalékos emelkedés. Ügyibogyók ezek nagyon. A vezérük meg valóságos szómágus, mert az egyik szájával azt nyilatkozza egy francia lapnak, hogy az Európai Unió és a NATO erős, ezért Európát nem fenyegeti háború, a másik szájával meg azt hörgi – most éppen Salgótarjánban, hogy:

Békepárti képviselők és békepárti polgármesterek kellenek! Csak együttes erővel tudjuk megvédeni Magyarországot a háborútól. (Facebook/Orbán Viktor)

Nekem már gyanús egy ideje, hogy a fotósa szabotálja a miniszterek elnökét, ez az elgondolásom most sem dőlt meg. Meerthogy:

Facebook/Orbán Viktor

Becsukott szemmel rájuk szavaznék! Nyitott szemmel már nem, mert nem hülyültem meg teljesen. A háttérben szelfiző úrnak üzenem, nekem is mindig akkor sikerülnek a legjobban a fotóim, ha ráteszem az ujjamat a lencsére. A teljes tenyérrel eltakarás még ennél is jobb, de az ujjas megoldás sem rossz. Persze, ha az előlapi kamerát használja, akkor nem szóltam, csak annak az értelmét nem látom, hiszen a nagyember nem látszik a fotón, akkor meg kár volt ott tömörülni, a saját kertjében is lefotózhatta volna magát. A következő kérdésem az, ki rikkantotta el magát, hogy préselődjenek egymáshoz a fotó kedvéért, hogy tömegnek tűnjenek? Mert amúgy simán akár tangózhattak volna olyan kevesen voltak, pedig nem ám egy hatalmas téren, csak valami kis zárt udvarban spontánkodott a háborús uszító.

Tudom, hogy tegnap este volt a közpénztévén az a műsorszám, ami a fideszesek szerint televíziós vita – közben persze erről szó sincsen -, és biztosan nagyon kellene gondolnom erről valamit, de sajnos képtelen vagyok rá. A semmi akkor is csak semmi, ha feltupírozzák. Az egyetlen mondandóm jelenleg az, hogy ha csak Magyar Pétert és Dobrev Klárát engedték volna be, mindenki jobban járt volna.

Az EU elfogadott egy rendeletet, amely szerint az Oroszországból és Fehéroroszországból behozott mezőgazdasági termékeket büntetővámmal sújtják. Egyetlen tagállamként Magyarország nem szavazta meg ezt a döntést, Szijjártó Péter tartózkodott. Mindez egy nappal a külügyminiszter – mezőgazdaságot is érintő – minszki üzleti tárgyalásai után történt. (HVG)

Szép is ez, ahogy az is, hogy Szijjártó már Brüsszelben is csak a pártpropagandával áll szóba, nekik mesélgetett arról, hogy fenn kell tartani a két országgal a kereskedelmi kapcsolatot. Érdekes, főként annak fényében, hogy az ukrán mezőgazdasági termékekkel kapcsolatban habzott a szája a komplett kormánynak, és ki is tiltották az ország területéről ezeket. Hiába, az elvtársi összetartozás és a megbonthatatlan Orbán-Putyin barátság csodákra képes. Alighanem ennek a barátságnak köszönhető az is, hogy a kormányfő és a pártpropaganda úgy kommunikálja a szektatagoknak a szomszédban zajló háborút, mintha Ukrajna lenne az agresszor, Oroszország pedig az elszenvedő fél, Magyarország az áldozat, egyben a béke utolsó szigete. Amely csak úgy óvható meg, ha Viktor-békegalamb ránk teríti tekintélyes ülepét, ahogy tette ezt 14 keserves éven keresztül. Fene tudja, én inkább maradnék uniós polgár, európai, és semennyire nem vágyom Putyin ölelő karjába. Aki igen, az bátran költözzön oda.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.