Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És még csak most kapcsolnak ötösbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minél több fényt, világosságot, civilizált, kulturált jó reggelt kívánok mindenkinek! Jó, tudom. Orbán sokadik eljövetelének túl sokadik, nem választási, tehát viszonylagos békés éveiben is legtöbbször megugorhatatlan feladat abszolválni a civilizált, kulturált emberi együttélés minimumát, úgyhogy mit akarok én ebben a háborús, már megint az állampárt bőrére menő, ezért a valaha volt legfontosabb voksolással (nekik mindig a soros választás a valaha volt legfontosabb) duplán sújtott évben, de azért próbáljuk meg. Nem könnyű, a jó hír viszont az, hogy már csak tíz napot kell valahogy kibírni ebből az olykor az elmegyógyintézetet idéző, pszichotikus, eszelős mélységekben dagonyázó, ordas hazugságokban és undorító mocskolódásokban bővelkedő, gyomrot forgató feketekampányból.

Különben mindegyik választás ilyen, amelyiken a Fidesz elindul és a hazát maga előtt tolva a lopott szajrét és a megszerzett hatalmat védi, ennek nincs hírértéke. Bár ha már annak is van hírértéke, hogy az apjáról hazudó, zsebszerződésekkel, illetve a magyar anyaföld külföldieknek való átjátszásával kapcsolatba hozott Sulyok Tamás ügyvéd és alkotmánybírósági elnökből lett független államelnök borsófőzeléket ebédelt, akkor jobb lesz óvatosnak lennem az effajta felelőtlen megállapításokkal. Annak azonban biztosan lesz némi hírértéke – bármi is lesz az eredmény és akárhogy is állnak a számok június 10-ére virradóra vagy már 9-én este – , hogy ha más nem is, de a kertek alatt óvatosan közelgő foci Eb miatt, a futballmániás miniszterelnök és korrupt udvartartása Rogánnal az élen egy kicsit felfüggeszti ezt a semmihez nem hasonlítható, háborúval, világháborúval, atomháborúval fenyegető társadalmi kísérletet.

Ami szerintem nemcsak a gyerekekben kelt félelmet, bizonytalanságot és nyomorítja meg őket lelkileg, hanem az egészséges, az ép eszük egy részét még el nem vesztett, ivarérett, szavazókorú embereket is. Önmagában az, hogy az Európai Unió legkorruptabb és második legszegényebb országának tizennégy éve kormányzati pozícióban lévő pártja (beleértve az ordibáló, nettó hazugságokat terjesztő, lejárató, a közbeszédet naponta amortizáló propagandakülönítménye) költi messze a legtöbb pénzt a Google-ön meg Facebookon kampányra és feketekampányra; hogy Orbán egyetlen reklámra egy hónap alatt 60 000 eurót (!) költött a Google szerint; hogy végső soron a Megafon és a Fidesz több pénzért hirdet, mint sok országban az összes politikai hirdető együttvéve, miközben ott tart a rendeleti korrupció kormánya, hogy a költségvetés átláthatósága tekintetében már a háború sújtotta Ukrajnát is sikerült alulmúlniuk, ennek a beteg, alantas kampánynak a ragacsos, mocskos tartalmától függetlenül is nagyon durva.

Pontosan olyan durva, mint az orosz hekkerbotrányra semmilyen magyarázattal szolgálni, pláne a pozíciójáról lemondani nem hajlandó Szijjártó Péter minszki turnéja. Hát micsoda alávaló dolog már ez? Miután megsértődik, hogy őt az orosz érdekek kiszolgálójának nevezik, amiért az általa vezetett minisztérium informatikai rendszerébe beköltözött a putyinista titkosszolgálat, ő meg bizonyíthatóan semmit nem tett ez ellen, majd másnap, hogy mindenkinek világos legyen, hogy ő nem orosz ügynök, elhúz a Moszkva-csatlós Fehéroroszországba egy raklapnyi magyar cég képviselőjével, és miről pofázik? Hogy Magyarországra és Belaruszra is „rávetül a háború árnyéka” már két és fél éve, hiszen mindkét ország szomszédos Ukrajnával. És nem omlik rá a plafon abban az országban, amely nem egyszerűen szomszédos Ukrajnával, de részben ennek az országnak a területéről indította Ukrajna elleni invázióját az orosz hadsereg. Ez az erkölcsi bokasüllyedés meg ezeket, Vlagyimir háborús csendestársait kéri arra, hogy tegyenek meg mindent, hogy véget érjen a háború és a szenvedés Ukrajnában. Őszintén szólva nehéz ezt ép elmével kibírni, pedig arról a rezzenéstelen pofájú hazugságáról Szijjártónak nem is szóltam egy szót se most, amit a rémhírtévé és a migráns1 kamerájába mondott bele pár napja, amikor előadta, hogy az EU-ban előkerült a kötelező sorkatonaság őrült ötlete, hogy be akarják sorozni az európai fiatalokat a háborúba, és azon belül is először a magyar fiatalokat akarják az orosz-ukrán háború frontvonalába küldeni, el a kezekkel a magyar fiataloktól, itt nem lesz sorozás!

Ezt nem azért rakom ide, mert az egyetlen ember, aki az európai sorkatonaság visszaállításáról ábrándozott néhány kétharmaddal ezelőtt, az Kövér László, a vércinikus, alufóliasisakos, rögeszmékkel megvert örökös fideszes házelnök, aki péntek este 8 órára volt képes összehívni az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülést (amit Szijjártó orosz hekkerbotránya és Sulyok Tamás zugügyvéd földbotránya ügyében tartanak), és amelyen a Fidesz valószínűleg nem azért nem vesz részt, mert a vezérük, uruk és parancsolójuk születésnapja alkalmából merevrészegen fetrengenek majd valami puccos helyen. Ezt azért rakom ide, mert állítólag ez minden idők legnagyobb EP-kampánya, és még csak most kapcsolnak ötösbe. Egyetértek ezzel. Olyan szempontból ez a kampány mindenképpen vízválasztó, hogy az olyan súlyos, nagy horderejű, egészen példátlan hazugságok, amelyekkel az elmúlt hetekben vezető pozícióban lévő fideszes fejek, miniszterelnökök és miniszterek házaltak, eddig mindig ki voltak szervezve a cselédségnek: Bayertől a Megafonig, az Origótól a Magyar Nemzet névtelen költőinek hosszú soráig. Ez a kampány annyiban valóban példátlan, hogy a legsúlyosabb rémhíreket és álhíreket már nem szervezik ki, az Orbánok és Szijjártók veszik a nevükre, akár a Fico-merényletről, akár az atomháborúról, akár a senki által bevezetni nem akart kötelező európai sorkatonaságról van szó. Már nem elég a Bohárok, Deákok, Gajdicsok, Bencsikek és Lomnicik szájába adni az otromba hazugságokat, a frontemberek hazudnak bele a magyarok arcába, és már nem is kell semmilyen valóságalapja se lennie a mondanivalójuknak.

És még csak most kapcsolnak ötösbe. Ezt kivételesen elhiszem a beteglelkű Menczer Tamás kommunikációs igazgatónak, akinek a talpnyalás és az alászolgálat olyan mértékben torzította a jellemét – elnézést kérek, hogy ismétlem magunkat, de ezt nem bírtam feldolgozni -, hogy képes volt belegyalogolni a saját elvtársába, gyávának nevezni és verbálisan lehányni azért, mert az illető még foltokban emlékszik arra, hogy azért választották meg, hogy azoknak az érdekeit képviselje, akik megválasztották. Akik szülőként nem akarják az iskola tövében a háborúval riogató fideszes gyászplakátokat látni. Jó, hát egy pedofil bűnsegédeknek megkegyelmező párt kommunikációs igazgatójától azért ez nem olyan nagyon meglepő.

Nem kétlem, hogy lesz pénz lóvéra, hogy Orbán mozgósító levelét is milliókhoz eljuttassák. Ha már őt magát nem tudják, mert bujdokol, sunnyog, zárt udvarokon, magtárakban és erdő közepében szónokol a hívekhez. De sebaj, lesz pénz lóvéra, a Kubatov-lista bevetésére is és maximális politikai haszon kisajtolására. Miután az országot leküzdötték a demokráciát hírből nem ismerő arab országok átlagos szintjére, meg a háborúban álló Ukrajna szintje alá a rendeletileg kihirdetett költségvetésük átláthatósága tekintetében (aminek a hiánya a csillagos eget rugdossa), és ezzel a vizsgált 125 ország rangsorában Magyarország a gyalázatos 100. helyre került, és miután semmit nem tudnak felmutatni azon kívül, hogy ki mindenki a hibás azért, mert beleállt az ország a földbe, és a Tisza Párt nyomulása is elég komolynak tűnik, kénytelenek lemenni kutyába. A jóérzés, a morál eddig se számított körömfeketényit se, de majd most ötösbe kapcsolnak. Nem nyomulhatnak az elmúlt 35 év legnagyobb ingatlanmutyijával, Tiborcz száz milliárdjával, a Lölő-jelenség 990 milliárdjával, a Moszkváig meghosszabbított kórházi várólistákkal, a bűnös kormányzás miatt visszaeső életszínvonallal, Orbán Ráhel sok tízmilliós ruházati cikkeivel és kiegészítőivel, az elfüstölt uniós támogatásokkal, úgyhogy a legalját kell megcélozni, még a saját táborukat is semmibe venni. Pénz az mindig van, amire nekik kell, de igény már rég nincs a normális, felnőtt üzenetekre, már csak a legprimitívebb híveikhez beszélnek: ha csakafideszre szavazol boldog leszel, Orbán elvtárs kitöri neked a világbékét, ha bárki másra szavazol, a háborúra szavazol és megdöglesz. Nem bonyolult, de legalább alávaló, mint a pártállam maga: tokától bokáig.

Amúgy ma este a közpénztévén úgynevezett vita lesz, ami természetesen minden lesz, vita a legkevésbé sem. Jelentősége nincs, de számítok némi szórakozásra, ha másért nem, Brutinak köszönhetően, meg azért, hogy hátha a feketeöves cselédek, a kabaréműsort levezénylő propagandisták gyógyszere elgurul, valakit kizárnak, vagy megpróbálják az egészet káoszba fullasztani, esetleg Deutsch Tamás tér ki a hitéből. Ennél egy kicsivel érdekesebb lesz, hogy mennyien lesznek a NER-bazárnál, hogy kivetítőn nézzék a hírhamisítógyári produkciót. Az persze érdekes, hogy egyáltalán ilyen helyzetbe hozta magát a 130 milliárdos közszolgálatiból pártszolgálativá züllött MTVA, az biztos, hogy közvéleménykutató legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy mi lesz június 9-én. Hogy mindenféleképpen valami olyasmi, ami még pár hónapja elképzelhetetlen volt, az viszont biztos. Látva az ötösbe kapcsoló csaholást, nem tehetek mást, mint Marika néni Peti miniszternek címzett leveléből idézni, miszerint mindez nem vigasztal, de reménnyel tölt el.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.