Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Talán jó lenne betiltani a politikusokat, hátha akkor élhetőbb lenne a bolygó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Hétfő lévén még nem tudom, ez a hét minek a jegyében fog eltelni – bár azért gyanítom, mert szombaton lesz a békemenet -, de hogy az éppen csak magunk mögött hagyott hét a sötét, alpári, semmivel nem indokolható tahó bunkóságról szólt, az immár vitathatatlan tény. Valószínűtlen, hogy van ember, aki szokott híreket olvasni, de nem látta azt a videót, melyen Márki-Zay Péter valahogy kicselezte a testőröket, vagy nem tudni, hogy keveredett a csúti közelébe, de oda keveredett. Át akart nyújtani valami nyilatkozatot, kulturáltan köszönt, kezet nyújtott, a főbunkó pedig zavaros szemekkel hömpölygött el mellette, figyelemre sem méltatva a kinyújtott kezet. A mögötte haladó Lázár János vette át a mappát, fogott kezet és köszönte meg Hódmezővásárhely polgármesterének. Nem először, de megint feltűnt, hogy a magyar miniszterek elnöke lehet furfangos, akár okos is (állítólag az, bár az én kényes ízlésem szerint az okossághoz több összetevő szükségeltetik, mint amit ő fel tud mutatni), de hogy hatvan év alatt sem sikerült kivergődnie a tyúkszaros hátsóudvarból, az biztos. Egyszerűen nem tud viselkedni. Ha kultúrnépek között van, és ez tagadhatatlan, rendesen feszeng, ahogy én is feszengenék, ha mondjuk meghívnának a brit királyi családhoz egy teára. Vagy – maradjak itthon – a spanyol királyi családhoz, merthogy itt van király. Szokott is Granadában járni, van egy kedvenc étterme, ott kajál, de nem szokták miatta lezárni sem az egész-, sem a fél várost. De ameddig én feszenghetek, addig egy miniszterelnök minimum tudjon már legalább úgy viselkedni, mint egy random kőműves, sírkőfaragó, postás, agysebész. fizikus. Mert azt azért az európaiságára, magyarságára, kereszténységére és pláne ősi kultúrájára oly erősen büszke tahó is csak tudhatná, hogy ha vendégségben vagyunk valahol – mint ahogy ő vendégségben volt Vásárhelyen -, minimum, hogy a házigazdát üdvözöljük. Ha valaki nem látta az ominózus jelenetet, vagy látta, de nem toszta fel magát megfelelőképpen, az itt megnézheti.

A hősök adósai vagyunk, de ezt az adósságot nem elsősorban emlékművekkel kell megfizetnünk, hanem azzal, hogy megvalósítjuk és megvédjük mindazt, amiért az életüket adták: a szabad és a sorsáról maga döntő Magyarországot – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, az 52-es hősi parcellánál. (MTI)

Jó. A terv teljesült, még nagyjából szabad – ami így persze nem igaz, de az igen, hogy a bátrabbak és erősebbek meg tudták még őrizni a szabadságukat, mert nem lehet börtönbe hurcolni őket egy uniós tagállamban -, és bár nehezített pályán, de még a sorsáról képes dönteni az ország. Ennek kizárólag a Fidesz akar gátat vetni, úgyhogy el lehetne már takarodni tényleg a bús francba kaszinóstul, repülőgyárastul, tiktokozó feleségestül, hatvanpusztástul, pereputtyostul, nerestül. Csoportosan és gyorsan, persze előtte le kell adni a kijáratnál a szajrét.

Kis lazítás után folytassuk a honi politikusok bunkósági versenyének következő indulójával. Gyakorlott versenyzőről van szó, több rajt-cél győzelmet tudhat már magáénak, folyamatosan edzésben van, bár mintha egyre stresszesebbnek tűnne. Talán túlhajtotta magát, ráférne egy kis pihenés:

Ha jól értem az indulattól felszántott orcájú jóembert, akkor az van, hogy aki nem rakja ki a kormány idióta háborúval ijesztgető plakátjait az iskola mellé, vagy áthelyezteti valahová, ahol a gyerekeket nem ijesztgeti, mert a szülők, akik őt polgármesternek választották ezt kérik tőle, az egy gyáva szar, áruló és nincs helye Menczer Tamás soraiban. Általában – egyre sűrűbben – el szoktam gondolkodni azon, hogy amikor vége lesz ennek az őrületnek, vajon ki mihez fog kezdeni. Menczerrel az a bajom, hogy semmiféle szakmában nem tudom elképzelni. Illetve de, egyben. Világítótoronyban őrként, de sajnos se tengerünk, se szigetünk. Máshol pedig elkerülhetetlenül találkoznia kellene emberekkel, és ez szemmel láthatólag hihetetlenül stresszeli, de ez a kisebbik baj, mert szerintem mindenki mást is stresszel az ő látványa. És akkor még meg sem szólalt.

Szerencsére nem csak nekünk jutott ki a szellemileg kihívásokkal küzdő politikusokból, vannak ilyenek máshol is. Angliában élő ismerőseimtől tudom, hogy eléggé tele van az emberek hócipője egy csomó mindennel – például azzal, hogy egy szolgáltató értesítette az ügyfeleit, a vízdíjat 91 százalékkal megemelik -, és úgy általánosságban vannak gondok. A választások a nyakukon, és miután a jelenleg kormányzó konzervatív párt erősen vesztésre áll, azt találták ki, hogy amennyiben maradhatnak, bevezetik a kötelező sorkatonai szolgálatot. Miután egyenjogúság van, ez lányokra is vonatkozna. Mert – a jelenlegi kormánypárt szerint – az úgy összekovácsolja a nemzetet, hogy ihaj. Azt is mondják a kinti ismerőseim, hogy a kormányfő erősen rasszista, ami nem kis teljesítmény, lévén indiai származású. És nem ám a fehéreket utálja, hanem a bevándorlókat. Úgyhogy nem nagyon van mit csodálkozni azon, hogy most a Munkáspárt áll jobban, csak – szintén beépített kémeimtől tudom – azok sem normálisabbak egy centivel sem. Érdekes. Már csak azt lenne jó kideríteni, hogy mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás. Aki politikusnak áll, az az idők során meghibban, vagy eleve azért megy politikusnak, mert meg van hibbanva? Talán jó lenne betiltani a politikusokat, hátha akkor élhetőbb lenne a bolygó.

Jó ébredezést, szép napot, au érintetteknek kellemes békemenetelést kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.