Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Közeleg a mérkőzés, ami pontosan addig tart, amíg le nem jár a rendes játékidő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kulturált jó reggelt kívánok mindenkinek! A teljesség igényével tényleg mindenkinek. A ceglédi Tóth Bélának is, Gattyán György kamupártja jelöltjének is, meg a famíliáját luxusterepjáróval lángosozni szállító Völner Kenőpénzes Pálnak is, sőtpláne a „finnyás budapesti értelmiségnek” is – hogy ez utóbbiakat illetően Lázár János vidéki földesúrminiszter és minden hájjal megkent arroganciagenerátor szavait idézzem. Éhgyomorra. Aki amellett, hogy hatalmas arccal terjeszti, hogy még az is előfordulhat, hogy Magyar Péter miatt lesz újra Fidesz-kétharmad 2026-ban, és hogy aki nem a Fideszre szavaz, az a haza ellenségeire (!) szavaz, többek között azzal is kampányturnézik mostanában, hogy a kormánya Debrecenbe vinné az új Közlekedési Múzeumot.

Az is fontos kérdés – aminek Vitézy Dávid a megmondhatója, nem én -, hogy a rombolás olyan újabb szintje ez, amire nehéz épeszű magyarázatot találni, ráadásul a ki tudja hányadik Budapestnek küldött hadüzenetként is felfogható, de engem ez a vérlázító suttyókontextus legalább ennyire elborzaszt. Amelyben a közlekedési miniszter a nyíregyházi állatkert látogatottságát helyezi szembe a finnyás budapesti értelmiség rendelkezésére álló múzeumok látogatottságával. De majd ő most már aztán tényleg elviszi a magaskultúrát a végekre. Szerintem a múzeumhurcolás abszurditását simán übereli, hogy a fővárosiak iránti mély megvetés (ami egyértelműen valamilyen súlyos jellemtorzulással összefüggő kórtünet lehet a pedofilbotrányban erkölcsileg megsemmisült nemzetikeresztények soraiban) ilyen módon türemkedik ki a miniszter úr fogai kerítésén. Undorító, még ha nem ez az első, nem is az utolsó hasonló megnyilvánulása annak a pártnak, amelynek első embere azt hazudja magáról – és a szeme nem rebben -, hogy ő az ország első falusi miniszterelnöke.

Egyébként meg nem lehetne inkább az alapoknál kezdeni, és mondjuk viszonylag problémamentesen lehozni egy szürke hétköznapot? Például anélkül, hogy a hivatalosan 15 perces menetidő ne a duplája legyen random vasúti járaton? Vagy megoldani, hogy a Közlekedési Múzeum számára kiszemelt települést ne ugyanannyi idő legyen tömegközlekedéssel megközelíteni, mint 50 évvel ezelőtt? Nem tudom, csak kérdezem, hiszen ha minden igaz, kérdések által megy a világ elébb. Ami persze nem mindenkinek érdeke, Lázár és pártja mindent meg is tesz annak érdekében, hogy konzerválja a múltat, és elvegye a magyarok kedvét attól, hogy előbb kérdezzenek és utána bólogassanak.

Bónuszkérdés, amiről a közlekedési miniszter szerintem nem beszél se Debrecenben, se Nyíregyházán, se Nagykállón ebben a kampányban, se azon kívül: a kizárólag a kínai elvtársaknak hasznot hozó, ezzel szemben mimagyaroknak soha meg nem térülő Budapest-Belgrád kínai vasútvonalra felvett kínai hitelből hány év alatt lehetett volna abszolválni a penetráns állapotban lévő magyar vasúthálózat 21. századdal köszönőviszonyban lévő modernizálását?

Plusz egy bónuszkérdés: mennyire kell ahhoz cinikus, alávaló gazembernek lenni, hogy Magyarország, az EU és a NATO biztonságát egyaránt veszélyeztető, a magyar külügyminisztériumot ért 2021-es brutális orosz hekkertámadást nagy pofával letagadó, az ellen gyakorlatilag semmilyen hatékony válaszlépést foganatosítani, a KKM kompromittálódott informatikai rendszerét helyreállítani képtelen, nálam szakavatottabbak szerint a hazaárulás a hazaárulás büntetőjogi kategóriáját súroló, a hazugságot leleplező sajtót fenyegető Szijjártó Péter műsora után Lázárnak ráférjen az arcára, hogy nem hiszi, hogy Szijjártó hazudna, mert nem olyan embernek ismeri?

Ki a fenét érdekel, hogy Lázár János – aki magyar választópolgárokat zsarolt meg azzal, hogy ha nem jól szavaznak az önkormányzati választáson, megnézhetik magukat, aki most megint arra célozgat villámló tekintettel moralizálva, hogy aki a Fidesszel szemben álló erőkre szavaz, az a haza ellenségeire szavaz – milyen embernek ismeri Szijjártót? Hogy kerülnek hitbéli kérdések az asztalra ennek a védhetetlen lebukásnak a kapcsán? Mihez van köze ennek, mivel függ össze, és hogy jön ide egyáltalán? Tehát a sajtó által alaposan feltárt bizonyítékok szerint a Szijjártó-féle külügy digitális rendszere olyan sérülékeny, hogy mai napig szivároghatnak az adatok Moszkvába, beleértve nemcsak a magyar külügyre vonatkozó, hanem nagyon értékes NATO-t és EU-t érintő információkat, érdemi kármentés nem történik, vagyis ahogy Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője a minap fogalmazott Magyarország a nyugati szövetségi rendszerrel szemben az orosz hibrid hadviselés önkéntes ötödik hadoszlopává vált, Lázár meg azon heherészik, hogy Szijjártó tuti nem hazudott erről az egészről, mert ő nem úgy ismeri, mint aki hazudik?

2024-ben, amikor a háborúpárti Oroszország immár több mint két éve öldökli Ukrajnát, közvetetten fenyegeti Európát, amikor Orbán Viktor a kurva titkos kampánya rohadtul titkos helyszínei között sündörögve rekedtre óbégatja magát arról, hogy legyen béke, és háborúpártisággal vádolja az uniós szövetségeseit, miközben a háborúpárti orosz hekkerektől sem tudja/hajlandó megvédeni Magyarországot, szerintem két működő agysejttől felfele senkit nem érdekel, hogy Lázár szerint Szijjártó milyen ember. Akkor sem, ha azon legalább már csodálkoznunk sem kell, hogy a világ távoli pontjain elszórt/elégetett közpénzek mellett az európai politikusok ellen uszít, és még véletlenül sem Lavrovra és Putyinra borogatja az asztalt, akik már fegyverekkel szórakoznak.

Zárójel: Könyörgöm, a CÖF békemenetért felelős szellemóriásainak, Csizmadia Lászlóinak (ha már Széles Gábort is elő kellett vakarni, akkor sínen vannak a fiatal demokraták) szóljon valaki, hogy nem Párizs, London és Berlin vizionálja az atomháborút, nem Párizs, London és Berlin ellen kell menetelni a békéért, hanem Moszkva ellen, miután Oroszország harcászati atomfegyverekkel kezdett hadgyakorlatozni az ukrán front közelében. Mondok durvábbat legyenbéke jeligére: a brit és az amerikai hírszerzés információi szerint sanszos, hogy a mimagyarokhoz hasonlóan békepárti Kína fegyverekkel segítheti Oroszországot. Igen, az a Kína, amelynek Szijjártó támogatja a béketervét, amelyikkel szemben az Ukrajnáét nem támogatja. Meg az a Kína, amelyiknek kilóra kiárusították az országot Orbánék, és amelytől gigahiteleket vettek fel, amelyeket az onokáink is nyögni fognak. Ha szerencsénk van, a dédunokáink már nem.

Szóval ez a gyalázatos orosz hekkermizéria azért elég sok mindent, majdnem mindent megmagyaráz. Lázár pontosan tudja, mert nem hülye ő, csak egy gátlástalan, dörzsölt, erkölcstelen fideszes, hogy semmi rendkívüli nincs abban, hogy mindenféle titkosszolgálatok ellenérdekelt országok kormányzati szervezeteit támadják. Mindenki tudja, Lázár is tudja, (ha mégse, akkor olvassa gyakrabban Dezső András cikkeit, például ezt), hogy Oroszország, Kína vagy éppen Észak-Korea előszeretettel végez ilyen műveleteket szerte a világban, Magyarország sem kivétel. A kivételes az Magyarországban, hogy miképpen reagál. Egészen pontosan: ahogy nem reagál. Még egyszer: az orosz titkosszolgálatok a magyar nemzetbiztonság szempontjából felbecsülhetetlen értékű adatokat ellopnak a külügy gépeiről, 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver válik totálisan megbízhatatlanná, a berendelőember pedig ahelyett, hogy egyrészt berendelte volna az orosz nagykövetet, orosz diplomatákat utasított volna, orosz IT-cégeket szankcionált volna, hogy jelezze Moszkvának, hogy ellenséges lépésnek tekinti a történteket, átvette Lavrovtól Putyin elvtárs barátságának plecsnijét és belehazudott az ország arcába, még mindig ragaszkodik ehhez  hazugsághoz, miközben a tárcája lényegében semmit nem tett azért, hogy az Ukrajnát gyilkoló háborús agresszor ne lásson már rá az informatikai rendszerünkre. És ezek után nem arról beszél a minisztertársa, hogy Szijjártó mikor mond le, és eddig miért nem mondott le, hanem arról pofázik, hogy Szijjártót milyennek ismerni.

Nem akarok odáig fajulni, hogy felvessem a kérdést, hogy milyen logikai láncolat és esetleges szerves összefüggés van aközött, hogy 2021 második felében Moszkva feltöri a darálásügyi minisztérium digitális rendszerét, hogy decemberben Szijjártó átveszi Putyin plecsnijét, majd a következő év februárjának végén Oroszország lerohanja Ukrajnát úgy, hogy február elején Orbán békemisszió keretében alázkodott meg a teniszpálya méretű hosszú asztal mellett ülve a háborús agresszor előtt. Nem vetem fel, de éppenséggel fel is lehetne vetni. Szerintem Szijjártót legkésőbb az adriai luxusjachtos nyaralás idején kellett volna eltakarítani a közéletből, amikor azt hazudta, hogy dolgozik, miközben egy Szíjj nevű NER-oligarcha jachtján fotózták le, ahol keresnivalója nem lehetett volna. Már régen késő volt, de még mindig lett volna mód az eltávolítására a járványügyi korrupciós nagybevásárlás miatt, amikor ép ésszel felfoghatatlan üzleteket bonyolítottak egy szörnyű tragédiát, élet és halál kérdését meglovagolva. Ez az ügy viszont menthetetlen. Én nem vagyok ellene, hogy az ellenzéki pártok Magyar Péterrel, vagy Sulyok Tamás állítólagos köztörvényes bűneivel foglalkozzanak, tök jó, de ennél a hazaárulási ügynél van jelenleg súlyosabb? Annál, hogy Szijjártó Péter még mindig a helyén lehet, Sulyok Tamás bűnei –  ha valóban vannak neki – alighanem eltörpülnek. Félreértés ne essék, a bűn, az bűn, de a haza ellenséges hatalmaknak való teljes kiszolgáltatásánál lejjebb nincs semmi.

Jó, hát költőinek szánom, mert dokumentált, következmények nélkül maradt bűnök láncolata az elmúlt 14 év, a gyermekvédelmi rendszertől az egészségügy szétveréséig, a propagandagyár finanszírozásáig, a permanens választási csalásgyanús választásokon át a közoktatás fölbe döngöléséig. Amelyek fölött, a legnagyobb nyomorúságban, ül Európa szegényházának leghírhedtebb kocafutballistája, és mint valami egészen szélsőséges tragikomédiában, „a felcsúti labdarúgás százéves történetét” (?!?) megéneklő, hivatalosan Mészáros Lőrinc által finanszírozott (valójában az adófizetők által finanszírozott) Szerelemfoci című kiadványt dedikálja Felcsúton (nem ő írta, de azért dedikálja, kampány van), és olyan lábszagú dakota bölcsességeket puffogtat, mint hogy „múlt nélkül nincs jövője a magyar futballnak”, meg hogy „ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét”. Nem az, hogy már csak az egyre hülyébbek mennek tanárnak, nem az, hogy kínai gyarmat lett az ország, a kiművelt emberfők pedig menekülnek, hanem hogy ha nincs foci, nincs jövő. Az állam nem tudja ellátni a feladatait, ez meg a felcsúti futball százéves történetével kampányol. De hogy… Úgy, hogy Lölőt, aki valójában a góré Felcsúton szándékosan levágták az összes fotóról, amit a gazdája megosztott az oldalán. Az MTI-nek elfelejtettek szólni:

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Ezzel szemben az Orbán közösségi oldalán közzétett fotókon sehol nincs Lölő:

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Mondjuk ha az én nevemre íratott volna egy közel ezer milliárdos vagyont, én se sértődnék meg, hogy lemaradtam a fotókról. De legalább tudjuk, hogy az ember, aki szerint minden mérkőzés addig tart, ameddig meg nem nyeri, tisztában van azzal, hogy a félhülye strómanjával együtt vállalhatatlanok, úgyhogy már a sajátjai előtt is dugdossa. Helyes. Közeleg a mérkőzés, ami pontosan addig tart, amíg le nem jár a rendes játékidő. Töretlenül bízom benne. Ámen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.