Szeptember 23,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Azért hazudik, mert csak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,878,330 forint, még hiányzik 1,121,670 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Szorgos napja volt tegnap Szijjártó Péternek, de legalább elégedetten zárhatta a hetet, miután ügyesen megvétózta az Európa Tanács határozatát, mert abba Zelenszkij béketerve került volna bele, nem mindenki másé. Hogy a mindenki más pontosan kicsoda, azt én nem tudom, azt viszont igen, hogy a háború Oroszország és Ukrajna között dúl, Oroszország támadta meg Ukrajnát, és nem fordítva történt. Egy tárgyalás mindig legalább kétoldalú, ez nem kérdés, de az érdekes elképzelés lenne, ha az agresszor szabná a feltételeket. Ahogy az is, ha harmadik országok tennék ezt. A béketerv nem döntés, hanem terv, amiből kiindulva lehet tárgyalás útján eljutni a megállapodáshoz. Amihez Putyin is kell, mert ha ő ebben nem partner, akkor a háború addig folytatódik, ameddig valamelyik fél nem kapitulál. Ezen Szijjártó sem, és a vétózgatása sem fog változtatni. Azt pedig nem hiszem, hogy a magyar kormánynak feladata – vagy joga, felhatalmazása – lenne Putyin érdekeit képviselni a mi rovásunkra.

Jaj, vajon ki lesz a szerencsés? Novák Katalint nem tartom valószínű indulónak, Varga Judit talán szóba jöhetne, de a közelmúlt eseményei tükrében nem biztos, hogy szerencsés ötlet lenne. Melyik minisztert kell kimenteni vajon? Úgy izgulok! Legkésőbb a választások után biztosan választ kapunk erre az égető kérdésre. Addig is megint kavarog a fekália, mert kiderült, hogy Szijjártó és a komplett kormány belehazudott az országnak az ő orcájába, amikor tagadták, hogy az oroszok már a külügyminisztérium spájzában vannak, vagy legalábbis voltak. Még a kegyelmi botrányon sem vagyunk túl – hiába próbál úgy tenni a kormány, mintha -, erre itt az újabb lebukás. Máskor sem, de most különösen nem lennék a nertársak helyében. Orbán Viktor, ahogy az egy bátor utcai nindzsától elvárható, helyből eltolta magától az orosz kémbotrányt – legalábbis gondolom, lehet kémkedésnek nevezni, ha orosz kibertámadások keretében feltörték a külügy rendszereit és onnan minden információt letölthettek, amit csak akartak – mondván, ő ezzel nem foglalkozik, mert csak a kampány érdekli. Lassan komolyabb listát lehetne összedobni azokból a kérdésekből, melyekkel népünk bölcs vezére nem foglalkozik, pedig kellene. Nőügyekkel, családi gazdagodással, kegyelmi botránnyal, pedofil ügyekkel, nemzetbiztonsági kérdésekkel. Vagy azért nem foglalkozik ezekkel, mert csak, vagy mert most jön a templomból, vagy mert húsvét van, esetleg kampány zajlik.

A kampány pedig zajlik, mégpedig meglehetősen különös kampány. Én legalábbis még nem láttam olyat, hogy titokban, szigorúan zártkörű kampányt folytat valaki, de ha Orbán Viktorról van szó, ez is előfordulhat. És persze elő is fordul. A 24.hu valahogy értesült arról, hogy Sopronban fog felbukkanni korunk álruhás Mátyás királya, odacsődült a stáb, és helyből nem engedték őket be a kampányrendezvényre. Majd jött a valódi csoda, a miniszterelnök sajtóirodája mégis beengedte őket. Ezek szerint eléggé szarul állhatnak a számok, mert nem mertek megkockáztatni egy újabb botrányt. Helyes. Alighanem személyesen a főni adott engedélyt az újságírók beengedésére, mert az első mondata az volt, úgy tudja, vannak ott baloldali újságírók is. A baloldali az ő szájából nyilván annyit jelent, hogy nem Rogán irányítja és nem közpénzből fizetett, mindenben a pártérdekeket szolgáló média. Kérdést végül nem sikerült feltenni, a testőrök és Havasi Bertalan önnön testével akadályozta meg, hogy az újságíró kérdésekkel provokálja a csútit, annyi derült ki a szónoklatából, hogy a baloldalon minden pofon jó helyre megy, nekik azonban nem kell a baloldallal foglalkozniuk, nem kell senkit semmiről meggyőzniük. Bőven elég a saját híveikhez beszélni (ezt a kifejezést használta), mert ha azok a hívek elmennek szavazni, az bőven elég az elsöprő győzelemhez. Hát majd meglátjuk. Mármint azok látják meg, akik látnak, a többiek elhiszik a győzelmet akkor is, ha sokkal kevesebb EP képviselőt sikerül Brüsszelbe zsuppolnia a Fidesznek, mint amennyiben reménykedhettek – okkal – még januárban is.

Jelen állás szerint akár még Szijjártó Péter is lehet a megmentésre szoruló káder, mert kezd erősen bűzleni ez az orosz hackertámadás-sztori. Olyannyira, hogy még egyeztetni sem sikerült, hogy mit hazudjanak. Szijjártó szerint hírlapi kacsa, plusz amikor választások vannak, az ellenzék mindig hackertámadást kiált, Menczer Tamás pedig azt mondta a szájával, hogy volt ilyen, de nem beszéltek róla nemzetbiztonsági érdekből. Vagy nem volt, és arról nem beszéltek nemzetbiztonsági érdekből. Vagy ilyesmi. Legalább azt eldönthetné Rogán, mi az egységes álláspont ebben a kérdésben. Szentkirályi Alexandra legalább rendesen el lett igazítva. Ő nem Karácsony Gergelytől akarja elnyerni a főpolgármesteri posztot, hanem Gyurcsány Ferenctől, aki nem főpolgármester. Sőt, nem is jelölt, de ettől még a honvédelmi miniszter ezertehetségű felesége vitázni szeretne vele, bár kezet nem fogna. Így szokták ezt a kultúremberek csinálni. Mármint a neren belül ez lehet az a szint, ami náluk már kultúrembernek számít.

Nem árulja el a kormányzat, miért terjeszt Orbán direkt álhíreket Fico merénylőjéről, írja a hvg.hu. Szerintem nem különösebben bonyolult a dolog, azért hazudik, mert gátlástalan. Fel akarja használni a kampányban a merényletet, hogy hasznot húzzon belőle, de a magyar ellenzéket csak úgy tudja támadni, ha a merénylő baloldali volt. Nem volt az, sőt, szélsőjobbos, mint Orbán, de ezt nem lehet mondani a birkáknak, a hazugságot meg úgyis benyelik rágás nélkül. És ha már a hazudozásnál tartunk, visszavonta a miniszterek elnöke a 444.hu ellen indított keresetét – amiről én például még most sem tudom, miért ő indította, és nem Tiborcz István -, miután az előző pereket ugyanebben a témában sorra elbukta. Milyen kár, hogy Polt Péternek itt sincsen megfelelő hatásköre, akkor zavartalanabbul működne a rendszer. Végezetül kérdésem van a kedves és kedvetlen olvasókhoz. Tényleg kezd szétcsúszni a fővezér, vagy csak én látom különösnek a véreres szemeit?

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.