Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehát nem az van, hogy a büdös életbe is, ébredjünk már, emberek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 536,317 forint, még hiányzik 2,463,683 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán cselédségének külön is, szükségük lesz az erejükre és kitartásukra, ha már egyszer az a feladat, hogy bebizonyítsák, a gazdájuk győzött. Vagy legalábbis győzni fog mindjárt, mert már tőle retteg Európa. Bizony. Így ni:

Magyar Nemzet

Mégpediglen azért rettegnek a túlsúlyos sufnijogásztól a Magyar Nemzet szerint, mert ő egyedül annyira bölcs és bátor, hogy nem akar pénzt adni Ukrajnának. Hogy ez miért lenne ok a rettegésre, azt én nem tudom. Olyan nagyon nem tudja meggátolni a dolgot az utcai harcos békegalamb, legfeljebb kissé megnehezítheti, de csak annyit ér el, hogy őt – és persze Magyarországot, mert soha ne feledkezzünk meg róla, hogy bár egymaga dönt a csúti, a szégyen mindig közös – kihagyják a dologból. Marad neki a büszke tudat, hogy teljesítette Putyin elvárását. Ez különösen hasznos, már csak azért is, mert egyre több uniós tagállam hócipője kezd megtelni az állandó kekeckedéssel. Ennek eredménye az is, hogy némi ellenállás szerveződik, amit természetesen a honi propagandamédiának kezelnie kell valahogy. Például így:

A négy és tizenkétévesek körében népszerű technikával próbálná meg Petri Sarvamaa finn kereszténydemokrata EP-képviselő ellehetleníteni Orbán Viktort Brüsszelben. Ez pedig nem más mint a kiközösítés. A képviselő ugyanis aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy a magyar miniszterelnök ne szavazhasson az egyébként hazánkat is jócskán érintő kérdésekben az EU-ban. Bele sem merünk gondolni mi lesz, ha nem tud összegyűjteni elég aláírást… Meghúzza Orbán Viktor haját a következő találkozón? (Pesti Srácok)

Szóval ez dedós módszer? Értem. Akkor tessék már nekem elmagyarázni, hogy mi a helyzet a nemzeti konzultációkkal? Az mondjuk igaz, hogy Orbán Viktor nem húzza meg a hajunkat, amikor – tehát kivétel nélkül mindig – bármihez képest is kevés válasz érkezik a hülyécske kérdéseire, hanem kihirdeti, hogy már megint győzött, mert ha csak hárman válaszolnak, de abból ketten az elvárt feleletet adják, máris kétharmad támogatja. Remek példa erre a jelenlegi inzultáció. Hét hete tolják az arcunkba a reklámokat, hogy töltsük már ki, ennyi idő alatt – ha igaz ez a szám – 1,22 millió válasz érkezett. Ha jól számolom, még a fideszes szavazók felét sem érdekelte a dolog. Erre mit lép egy magára valamit is adó kormány? Meghosszabbítják a határidőt. Ha az sem használ, akkor jön a hajhúzás? Pedig a cél teljesült, erre is elköltöttek legalább 10 milliárd forintot, a portálokon ott virítanak a hirdetések, tehát a propagandamédia nem hal éhen. Most sem.

Remek hír az év elején, hogy az Orvosi Kamara elnöke szerint az állami egészségügyi ellátás nem annyira működik, ezért mindenki jól teszi, ha takarékoskodik, hogy ki tudja fizetni a magánellátást, amennyiben meg talál betegedni. Hát ez valami csodás! Tehát nem az van, hogy a büdös életbe is, ébredjünk már, emberek! Nem. Hanem az van, hogy ugyan fizetjük a nem kevés TB-t, de igazából azért cserébe semmi nem jár, tehát felejtsük el azt, amiért amúgy kötelezően fizetünk, ami a garantált bérminimum esetében 60 310 forint havonta. Ez azért nem annyira kevés pénz, mert ha ezt elrakhatná az ember minden hónapban, bőven futná akár a magánellátásra is. De persze nem rakhatja el, mert elveszik, mielőtt megkapná, aztán hogy mi történik a pénzzel, az nem világos, de hogy működő állami egészségügy nem lesz belőle, az egyszer biztos. Ha erre az a megoldás, hogy akkor vegyük már le ezt a terhet is az állam válláról, szorítsuk össze a fogunkat, húzzuk meg a nadrágszíjat és vegyük tudomásul, hogy ez van, irány a magánellátás, akkor meg is érdemeljük a sorsunkat. Az elnök szerint az állam – annak dacára, hogy mikor mit hazudoznak – kivonul az egészségügyi ellátásból. Jó, akkor én meg szeretnék kivonulni az állam finanszírozásából. Mert az azért úgy nem megy, hogy a semmiért kell fizetni. Az különösen tetszik, hogy a MOK elnöke nehezményezi, amiért az egészségügyben dolgozókat nem tájékoztatják a kormány szándékairól. Az a helyzet, hogy minket sem tájékoztatnak, és ez a nagyobb baj. Az egészségügyben dolgozók ugyanis fizetést kapnak az államtól, mi azonban befizetünk, tehát úgy vélem, lenne némi jogunk arra, hogy mi is tudjuk, mik a tervek. Rosszul gondolom?

Hosszas, üdítő kihagyás után rápillantottam Novák Katalinra. Speciel nem tudtam eldönteni, hogy túl sok volt a karácsonyi bejgli, vagy a lehető legelőnytelenebb ruhát sikerült ráhúzni, ami mindegy is lenne, ha ő lenne a sarki zöldséges felesége. De történetesen nem az, ráadásul aligha a Hádából öltözik, úgyhogy lehet róla véleményem. Van is amúgy, de semmi ahhoz képest, hogy volt kedves őnagysága kitüntetni Schmitt Pált, a nagy elődöt, a kétszeres olimpiai tartalékost, aki nem csupán lopott, hanem hazudott is, de képtelenség megszabadulni tőle. Azóta is mi tartjuk el, mert az jár neki. Meg nekünk is, ha már a szánk nem tud. Szemben mondjuk annak a buszsofőrnek a szájával, aki helyből felszállva leugatta az utast és kísérőjét, amiért őt fárasztották az utazással, és nem voltak hajlandóak megvárni a következő járatot. Nem tudom, a munkáltatójának mik a tervei, de az ilyen embertől villámsebesen meg kell szabadulni, de még az olyan munkától is el kell tiltani, ahol emberekkel kerülhet közvetlen kapcsolatba. És mindegy, hogy mekkora a munkaerőhiány, így ember emberrel nem viselkedhet. Soha, semmiféle indokkal. Senkit nem érdekel, ha túlterhelt, stresszes, kialvatlan, gondok vannak otthon, még az sem, ha éppen akkor szerzett tudomást egy családi tragédiáról. Erre nincs, nem lehet elfogadható indok, egy dologra van megalapozott indok: a kirúgására. Szerintem.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Lehetőleg senki ne fagyjon meg, hogy holnap is találkozhasson mindenki a szeretteivel, barátaival, ismerőseivel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.