Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hazug bizonyítvány előre menekülő magyarázása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, mikor fog legközelebb beütni annak az emelkedett pillanata, amikor maximálisan egyet fogok érteni egy olyan lények a kijelentésével, akivel tíz kérdésből tizenegyben soha nem tudnék egyetérteni, és aki sokan másokkal nagy versenyben biztosan benne van a legkártékonyabb, legtoxikusabb állampárti politikus még el nem készült, de bármikor elkészíthető toplistáján. Pedig. Kocsis Mátéról, a Fidesz deklaráltan heteroszexuális frakcióvezetőjéről beszélek, akit tegnap bezavartak az egykori közszolgálati rádió helyén működő pártmédiába magyarázkodni. Miközben a főnöke egész pályás letámadást hirdetett az Európai Unióval szemben, Kocsis nertárs, a Fidesz Szoboszlai Dominikja egyebek mellett azt mondta tegnap a Kossuth rádióban – szerintem jegyezzék meg jól azok, akik ezek után még mindig úgy gondolják és ígérik a választóiknak, hogy most már aztán tényleg leváltják a Fideszt, csak még egy kis időre van szükségük -, hogy

ha úgy jut valaki közhatalomhoz, hogy közben valakinek a markában van, azzal az ország szuverenitását veszélyezteti.

Hát sőt. Ezzel olyannyira egyetértek, hogy egyenesen borzasztónak találom, hogy egyszer majd kiderülhet (szerintem ki fog derülni), Kocsis Máté pártja úgy uralkodott több kétharmados cikluson keresztül, úgy gyakorolta a megszerzett jogosítványaival visszaélve a közhatalmat, hogy az államvezetés valakinek a markában volt. Mivel tudom, hogy ezt az aljas vádat Kocsis Máté és az ő pártja aljas vádnak és rágalomnak tartja, biztosan semmi ellenvetésük nem lesz, amikor Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti listavezetője majd az AVH 2.0 SZVH felállása után azonnal benyújtja kivizsgálásra Paks II. szerződéseit, valamint a kínai és orosz megállapodásokat. Gondolom, Kocsis Máté messzemenően egyetért azzal, hogy ha ennek az újonnan létrehozandó hivatalnak a feladata civilek, ellenzéki politikusok, újságírók vegzálása orosz mintára, ha ennek állítólag közvetlenül köze van Magyarország szuverenitásához, akkor a nemzeti szuverenitás védelmének tárgykörébe esik az elmúlt évek orosz és kínai befolyásszerzése is kicsiny hazánkban. Ha Kocsis és pártja azt akarja, hogy komolyan vegyék őket, akkor biztosan nem fogják megakadályozni, hogy a magyarok tisztán lássanak az orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodás, a mindenféle hosszú távú gázszállítási megállapodások, a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló megállapodás, vagy éppen az MVM-nek juttatott kínai hitel ügyében. Biztos vagyok benne, hogy ha Kocsis és pártja ezt a törvényt nem a hatalmára potenciálisan veszélyt jelentő (értsd: baloldali) személyek és szervezetek ellen hozza, hanem azért, hogy a mindenkori jobb- és baloldaltól, a mindenkori kormánytól és ellenzéki oldaltól függetlenül valóban Magyarország függetlenségét védjék vele, akkor semmi akadálya nem lesz egy olyan transzparens szuverenitásvédelmi vizsgálatnak, amely alátámasztja/cáfolja azt, hogy Oroszország és Kína beleavatkozik Magyarország belügyeibe, hogy az Orbán-kormány Moszkva és Peking markában van. Igen, messzemenően egyetértek Kocsissal:

Szuverenitási kérdés, hogy ne külföldi államok, tőkés csoportok, vállalati érdekközösségek vagy a pénzügyi világ finanszírozza a politikát.

De ami ebben a pillanatban igazán érdekes a frakcióvezető úr tegnapi magyarázkodásba torkollt magabiztos fröcsögéséből, miután a magyar politikai baloldal külföldi pénzből kampányolt jeligére kitalálták ezt a mindenkit vegzálási történetet, amely természetesen moszkvai mintára született, és reményeik szerint eredményesen végig tudják vele kampányolni a következő hónapokat anélkül, hogy a társadalom egzisztenciális szorongása akárcsak megkarcolná a támogatottságukat, az a következő:

A Szuverenitásvédelmi Hivatal működése borítékolhatóan komoly támadás alatt fog állni, nemcsak a magyar baloldaltól, hanem a „mikroadományozóktól” is, akik arra törekedtek, hogy pénzzel befolyást szerezzenek a magyar közéletben. A kettős mérce alkalmazásával Magyarországgal szemben megint hangos lesz a brüsszeli liberális elit, mindenféle eljárásokat fognak kilátásba helyezni, de tudni kell mindenkinek, hogy a magyar szabályozás nem lesz kirívó más országokéhoz képest. Számos uniós tagországban léteznek szabályok a szuverenitás védelme érdekében. Egy országnak ha tetszik, ha nem, mégiscsak joga az, hogy senki, sehonnan – az Egyesült Államokból vagy Brüsszelből, vagy a Föld bármely részéről – ne avatkozzon be a belügyeibe. Végképp ne vásároljon meg senki magyar baloldali politikusokat, ne pénzeljen olyan szervezeteket, amelyek az országra nézve döntéseket hozhatnak, mert ez sérti Magyarország szuverenitását. A vitában szívesen részt vesznek, magabiztosan állnak az álláspontjuk mellett, és minden eszközt bevetnek azért, hogy érvényt is tudjanak szerezni mindannak, amit a szuverenitásvédelmi törvény tartalmaz.

Jó, hát mivel sem mikroadományozó nem vagyok, se brüsszeli liberális elit nem vagyok, se baloldali magyar politikus nem vagyok, és pláne nem törekszem semmilyen közhatalom megkaparintására, azaz semmilyen befolyást nem akarok szerezni a közéletben, nem akarok semmilyen mézesbödön vagy húsosfazék közelébe kerülni, csak egyszerűen nehezen viselem, amikor hülyének néznek, szeretném megállapítani, hogy ez így megint csak egy ordítóan gyenge maszatolás lett, az ordas bizonyítvány előre menekülő magyarázása. Annak a bizonyítéka, hogy a pártközpontban is pontosan tudják, hogy ezer sebből vérzik ez az egész harci felbuzdulás, aminek köze nincs a szuverenitás védelméhez, kizárólag a pártállam és az állampárt védelméhez van köze.

Kocsis Máté levegőbe beszéléséből ugyanis fájóan hiányzik egy tételes felsorolás, annak a számos uniós tagországnak a listája, ahol ilyen vagy legalább hasonló szabályok védelmezik a szuverenitást. Az egészen biztos, hogy egy rakás régiós uniós országban biztosan nincsenek ilyen szabályok, ahova az elmúlt tizenhárom évben számolatlanul ömlöttek a befolyásszerzési célzatú magyar közpénzmilliárdok: Szlovéniától Szlovákiáig, Romániától Szerbiáig és akkor a fél Balkán vagy a nyugati szélsőségesek pénzeléséről nem beszéltünk. Mint ahogy olyan ország se nagyon van Európában, ahol háború híján háborús veszélyhelyzet van érvényben, ahol a világjárvány idején megszerzett különleges jogosítványairól mai napig nem mondott le egy kormány, ahol pervesztes lejáratásokat indítanak mindenki ellen, aki szót emel a teljhatalom ellen. Sőt, jobbat mondok: olyan aztán végképp nincs, hogy egy párt teljesen átláthatatlanul, közpénzből kampányol választástól választásig, közérdekű kormányzati tájékoztatásnak csúfolja a nettó pártpropagandát, a közpénzekkel kitömött álcivil szervezetekkel (Megafon, CÖF és társai) háborúzik a saját polgárai ellen, miközben az általa pórázon rángatott Állami Számvevőszék révén bünteti és pénzügyileg kivérezteti ellenfeleit. Ha arról lenne szó, hogy végre rendbe akarnák tenni a pártfinanszírozási rendszert, ha akárcsak a jelei látszanának annak, amiről Kocsis beszélt, hogy tudniillik minden jelölőszervezetre ugyanazok a szabályok érvényesek, akkor lehetne azt mondani, hogy mindenki hülye, csak a Fidesz a helikopter. Ezzel szemben itt arról van szó, hogy a törvény erejével akarnak minden támogatást megfogni, ami a Fidesszel ellentétben kivéreztetett civil társadalomhoz, ellenzékhez kerülhet, mert még a végén szárba szökkenhet valami alulról jövő kezdeményezés, amiről szó sem lehet.

Egészen abszurd, hogy Kocsis arra hivatkozik, hogy a mindenben az Európai Uniót opponáló Orbán-kormány azért hoz bármilyen törvényt, mert állítólag máshol is van ilyen törvény. Ez már egy iskolás érvelésében is kínos, hogy miszerint más is egyest kapott, nemcsak ő. Ha minden rendben van ezzel a jogi fércművel, akkor nem kell tartani semmilyen támadástól, ha meg Kocsisék már most arra készülnek, hogy támadás alá kerülnek, akkor lehet majd összefogni azokkal az országokkal, ahol állítólag szintén van ilyen szabályozás, mert akkor azok is támadás alá kerülnek majd. Végezetül pedig: tudom, hogy sokak szerint ez a szuverenitásvédelmi színjáték csak a közbeszéd tematizálását és a Fidesz választóinak mozgósítását célozza, nem kell vele foglalkozni, mert ezzel csak hozzájárulunk ahhoz, hogy az legyen a közéleti napirend, ami az Orbán-párt politikai céljait segíti, de én ezzel nem értek egyet. Akkor sem, ha nagy különbség nincs aközött, hogy az ember ellenállás nélkül sétál a vágóhídra, vagy az utolsó erejével is küzd az igazságtalanság és a zsarnokság ellen, és a végén úgyis a vágóhídra kerül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.