Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A zsigeri gonoszság és a züllött, korrupt hatalmi mámor szörnyű időket szül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emelkedett jó reggelt, verőfényt a sötétségben, derűt a borúban! Már ha egyáltalán lehet ilyet mondani, miután a legenda meg a nóta szerint a börtön ablakába soha nem süt be a nap. És hát Kocsis Máté kedd esti sündörgése és minden egyéb ráutaló jel szerint megtörték a borsot mindenkinek az orra alá, aki ebben a biztos lábakon álló választási autokráciában úgy döntene esetleg, hogy szembeszáll a rendeletekkel önkényeskedő állampárttal, és mondjuk a családi kasszája nem fedezne egy választási kampányt. Tudomásom szerint ritkán szokta fedezni, a rendeleti állampárt sem a lelkes párttagok konyhapénzéből kampányol választástól választásig. Nem mintha a tíz év alatt 427 milliárdos vagyonkát összeharácsolt, az Indexen ordenáré cikkben mosdatott, önerőből sikeres vállalkozóként reklámozott Tiborcz Istvánnak és körének ne futná mellényzsebből politikai szerepet vállalni, de nyilván nem Tiborcz István fogja leváltani az apósát, az apósa meg nem őt akarja eltaposni azért, hogy élete végéig szívhassa a magyarok vérét. Az alábbi aranyköpetet csak azért rakom ide az orrfacsaró propagandacikkből,  mert véleményem szerint ennyi erővel és a 427 milliárdjával a nemzet veje akár a trambulinról is az ország fejére hugyozhatott volna:

Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök.

Szóval sok precíz és mellbevágó elemzés, pontosabban találgatás született és még fog születni amíg mindenki börtönbe nem kerül, akinek ott a helye arról, hogy valójában mi a gyászmenetet fed az orbánista gumitörvény által se közelebbről se távolabbról meg nem határozott nemzeti szuverenitás és annak a védelme, hogy kik ellen, pontosan milyen esetekben vethetik be a magát fecskének képzelő fekete bárány által hat évre kinevezett pártkáder vezette Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy mikor riaszthatják a rendőrséget, vagy milyen alapon matatnak majd az adótitkok között, de az egészen biztos, hogy ebben az ijesztő apátiába züllesztett, félelemre és rettegésre kondicionált társadalomban hatékonyan fogja védeni a hatalom hegemóniáját (Gramsci után szabadon) a civil társadalommal szemben. Erre pedig a garanciát többek között az a passzus jelenti, amely rögzíti, hogy ennek a bizonyos hivatalnak feladata lesz vizsgálni „a demokratikus vita, az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységeket, ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik”. Vagyis ez alighanem azt jelenti, amiről az eddig megszületett és ezután megszülető elemzések is szólnak: az állampárt azokra fogja alkalmazni a gumitörvényét, akikre kedve tartja, mint minden magára valamit is adó autokráciában. Ahol simán az állami-társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló dezinformációs tevékenységnek minősülhet bármi. Nem az az életvitelszerű, futószalagon elvesztett bírósági perekben és jogerősen elmarasztaló ítéletekben mérhető lejáratás, ami az Origo-PestiSrácok tengelyen a rezsim érdekében történik. Hanem például az is, ha valaki nem élteti Orbán Viktort, bírálja Orbán Viktort és az ő illiberális autokráciáját, hangot ad annak, hogy nem így képzelte a rendet. Legyen az újságíró, választáson induló szervezet, választáson nem induló civil szervezet és ha ez sem elég ahhoz, hogy mindenki befogja a pofáját, akkor a végén már bárki, aki kiemeli a fejét a mocsárból.

Aki látta ezt az elnyomórendszerekre jellemző, rugalmas, tág, homályos passzusokat tartalmazó jogalkotási mizériát a nevére vevő, már nem csak Mikszáth Kálmánnal mért, de az egyik szervilis párttársa által a Fidesz Szoboszlai Dominikjaként emlegetett Kocsis Nembuzeráns Máté frakcióvezetőt az állampárt gödöllői szuverenitásvédelmi fórumán, akinek volt szerencséje látni és hallani a Fidesz híveit, ahogyan kevesellték, hogy a szuverenitásvédelmi törvény megszegéséért legjobb esetben is csak 3 év börtön jár, azok talán még jobban értik, hogy miért nincs semmi túlzás abban, hogy a mérhetetlen, zsigeri gonoszság, Putyin kottája és a züllött, korrupt hatalmi mámor szörnyetegeket és szörnyű időket szül. Nem hiszem, hogy a TASZ vagy bármely kormánytól független sajtóorgánum vagy random, gondolkodni képes ember téved, ha arra jut, amire én is.

Ha nem értem félre, akkor a heteroszexuális frakcióvezető nevére vett ún. szuverenitásvédelmi törvény lényegét röviden így lehet összefoglalni: a 2010 óta korlátlan közpénzből, átláthatatlan, gátlástalan, ellenőrizhetetlen módon kampányoló Fidesz uralkodásának tizennegyedik évében eljutott oda, hogy a mondvacsinált indokokkal bevezetett különleges jogrend és az abban gyökerező rendeleti teljhatalom is kevés már nekik, ezért az ország szuverenitására hivatkozva törvényt hoztak arról, hogy külföldről tilos támogatást elfogadni, belföldön tilos támogatást elfogadni, viszont akár 3 év börtön is járhat annak, akinek jár a pofája és/vagy akire ők rámutatnak. Az csak a hab ennek a sötét idők jeges leheletét magán hordozó mizériának a tortáján, hogy az európaiságra, a demokráciára, a szabadság friss levegőjére és valahol az emberi fajra is szégyent hozó szuverenitásvédelmi törvénycsomagjukat is az ország tulajdonosának távollétében nyújtották be, miután elhúzta a tekintélyes szervezetét Svájcba, ahol egy populista, belterjes szeánszon azt csinálta, amihez a legjobban ért: Európát és az Európai Uniót mocskolta, magát fényezte és mártírkodva delirált Európa megszállásáról, az ő konzervatív politikájának elnyomottságáról, és minden egyébről, amiről szokott. Kritikus kérdéseket nem kapott, a gondosan megválogatott közönség állva tapsolt neki, azaz megint kapott egy megerősítést arra nézve, hogy mindent jól csinál, igaza van, világpolitikai tényező, csak így tovább.

Úgyhogy ja, a magyarokra, az országra hivatkozva megvédi a saját teljhatalma szuverenitását. Aminek része lesz a tizenkettedik alaptörvény-módosítás értelmében a digitális állampolgárság is, vagyis a mindenki számára biztosított egyedi digitális azonosító. Ami úgy függ össze az ország szuverenitásával, hogy az állampárt egy füst alatt leszámol a mimagyar polgárok információs önrendelkezési szabadságával is. És úgy védi meg a kibaszott szuverenitását, hogy közben eladja/már rég eladta Magyarország gazdasági és energetikai szuverenitását Pekingnek és Moszkvának. A tegnap említett 250 ezer dolláros letelepedési kötvényenként például, amelyekből Hadházy Ákos információi szerint egy kínai gigahitelt fedeznek. Vagyis a legnagyobb szuverenitásvédő az, aminek látszott eddig is, csak ez után törvénycsomag után egy kicsit még undorítóbb, mint eddig volt. Szóval bárki, aki leszurkolja az összeget – legyen az bármilyen nemzetiségű maffiózó, kém, embercsempész, sorozatgyilkos – jöhet és szabadon közlekedhet a schengeni övezetben.

Nálam jóval bölcsebb kollégáim szerint ebben a kínai gyarmat-státuszban (a kínai hitelből soha meg nem térülő/épülő Budapest-Belgrád vasúttól a kínai méreggyárakig minden erről a nyomorúságos kiszolgáltatottságról szól) az a jó hír, hogy Peking számára létkérdés Magyarország uniós tagsága, emiatt a házi autokratánknak nem olyan egyszerű becsapni maga után az uniós ajtókat, még ha szíve szerint ki is léptetné az országot az EU-ból. Uniós tagság nélkül Orbán semmit nem ér nekik, alighanem hamarabb megszabadulnának tőle, mint hogy megtehetné. Vagyis még lehet abban bízni, hogy az uniós tagság talán ennek a szuverenitásvédelmi szörnyűségnek is gátat szabhat. Más nemigen fog. Mégpedig azért nem, mert ennek a szörnyeteg rezsimnek egyébként tökmindegy, hogy szarrá mérgezik a magyar földet, hogy elherdálják a vízkészletet, hogy milyen energiával és milyen munkaerővel működtetik ezt az akkumulátor-lerakatot, és hogy mekkora nemzeti önsorsrontás ez az egyoldalú, egyetlen iparágat érintő gazdasági kiszolgáltatottság. Ők egyetlen dolgot tartanak szem előtt, Orbánt mostanra már csak ez mozgatja, ha valaha voltak is más mozgatói a működésének, ezek már nincsenek. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy nem bukhatnak meg. Ezen a ponton az is mindegy, ha mindenki elpusztul körülöttük. Itt már nincsenek észszerű szempontok, csak az, hogy ne kelljen soha felelni a tetteikért. Ez már az a pont, amikor bármi belefér. Az is, hogy egyenként vadásszák le a már amúgy is haldokló kritikus nyilvánosság tagjait. Aztán vagy az lesz, hogy Moszkva és Peking érdeke miatt Magyarország uniós tag marad, vagy Orbánnak nem marad más választása, mint a kilépés és a teljes diktatúra. Egy biztos, az ember, aki a híveivel most éppen azt eteti meg, hogy az ország szuverenitásáért küzd, már régen nem a maga ura.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.