Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehezebb valódi problémákat megoldani, mint mondvacsináltakat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormányfő szerint az előttünk álló 10-15 év a szuverenitás védelméről fog szólni, nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos más térségében is. Nem tudom, hogy honnan jött ez most a kampányfelelősöknek, de valamiért minden más problémát háttérbe szorítva azt a célt tűzték ki, hogy megvédik Magyarország szuverenitását. A kérdés már csak az, hogy ezt ki veszélyezteti? Orbán Viktor elmondása szerint nem szabad engedni, hogy külföldi pénzekkel befolyásolják a magyar választásokat. Még jó, hogy pont a kedvenc strómanja adott milliárdokat Marine le Pen kampányára, illetve Szlovéniában ő volt az, aki nyíltan kiállt egy jelölt mellett. De Trumpot is azóta élteti, mióta az amerikaiak leszavazták őt és helyére Joe Bident választották meg egy törvényes választáson. Ha valaki próbálkozik külföldi országok szavazásainak befolyásolásával, az pont, hogy a magyar kormány, de legalábbis a NER bizonyos figurái.

Értem én, hogy megrettentek attól, hogy külföldről elég pénzt tudott összegyűjteni arra az ellenzék két évvel ezelőtt, hogy valódi online kampányt hozzon össze, de a megoldás erre valóban az, hogy mindenféle külföldi pénz Magyarországra áramlását betiltják? Ezzel kinyírják a még talpon lévő többé-kevésbé független sajtót és elveszik minden lehetőségét annak, hogy valaha is felvegye az ellenzék a versenyt a kormánypárttal. Persze Orbánnak ez nyilván egy cél, mivel nem akarja azt, hogy bárki is megizzassza őt a választásokon, de egyszer el fog jönni az ő hatalmának is a végnapja. Vélhetően békésen fog eltűnni a politikai palettáról, mert a magyar társadalom képtelen felelősségre vonni bárkit is, hiszen mindig lesznek támogatói a diktátoroknak és ez nem lesz másként Orbán Viktor esetében sem.

De akkor mégis mi a valódi cél ezzel az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénnyel? A hazai sajtó bedarálása és az ellenzék ellehetetlenítése. Ugyanis mióta Karácsony Gergelyék milliókat kaptak külföldről, amelyet kampányra használtak fel, azóta ezzel hergel a kormánypárt. Elmondásuk szerint ugyanis törvénytelen volt mindaz, amit tettek és egyébként sem számítottak arra, hogy bárki is felveheti a versenyt a Fidesz propagandagyárával. Orbán Viktor nem akar több meglepetést magának, nyugodtan szeretné megélni a soron következő választásokat és nem szeretne arról értesülni, hogy akár még veszélyben is lehet a hatalma. Persze a kommunikációjuk ettől merőben eltérő, hiszen arról beszélnek, hogy az EU teljesen megváltozott és ma már bizonyos országok megpróbálják megmondani a teljes blokknak, hogy mit tegyenek.

Fogadjanak be migránsokat, nyissák meg a határokat, műttessék át az óvodás gyermekeiket és hagyják, hogy a genderlobbi teljesen elhatalmasodjon az országban. Orbán azt állítja, hogy ezektől próbálja megvédeni Magyarországot, a magyarokat és a magyar kultúrát, amely több, mint ezer éves hagyománnyal rendelkezik és egyike azon országoknak, amely védőbástyája a kereszténységnek és a konzervatív gondolkodásnak. Kérdés, hogy az Orbán által elmondottak mennyire jelentenek valódi fenyegetést az ország és a régió számára? Mennyire igaz az, hogy az EU meg akarja szabni, hogy hogyan éljünk és hogyan gondolkozzunk? Igaz-e, hogy elvennék az országok szuverenitását és egy Egyesült Európai Államokat hoznának létre?

Nos, én a Nyugaton élve elmondhatom, hogy a spanyolok nem lettek kevésbé szuverének, nem omlott össze a társadalom, nem műtenek át egyetlen gyermeket sem és a migránsok sem verődnek gettókba. A spanyol kultúra él, a kormány továbbra is a döntéshozó szerv és az embereknek továbbra is megvan az erejük arra, hogy változtatást követeljenek az államtól. Az EU nem diktál semmit sem Spanyolországnak és a spanyol polgároknak. Mert ugyan valóban vannak uniós irányvonalak, de ezeket nem kötelező követni és nem kötelező minden uniós döntéssel egyetérteni. A spanyol kormány számára ugyanis továbbra is a spanyol nép érdeke a legfontosabb, ezért számtalan olyan ügyben hoztak szuverén döntést, amely nem feltétlenül tetszett a brüsszeli politikusoknak. De hát ilyen a politika, nem lehet mindig, mindenkit boldoggá tenni, hiszen másoknak más érdekeik és elgondolásaik vannak. Az viszont fontos, hogy a legfontosabb ügyekben képes legyen közös döntést hozni az EU, amelyet több esetben is megakadályozott már a magyar kormány. Egyébként ez is bizonyítéka annak, hogy olyan döntéseket hozunk, amilyeneket akarunk még akkor is, ha ez szembe megy az uniós értékekkel.

Orbán felvázolt egy hamis képet, amellyel szemben harcolni akar. Csak – mint ahogy korábban, úgy – most sem létezik ez a bizonyos ellenség, és Don Quijote módjára ismét szélmalmokkal fog harcot vívni.. Ha nem lenne teendő az országban, akkor talán még el is lehetne égetni pénzt és időt ezekre az értelmetlen dolgokra, de a helyzet az, hogy Magyarországon egyre nehezebb az élet és valódi megoldásokra lenne szükség. A legfontosabb probléma jelenleg a megélhetési válság, amelyet a magas infláció és élelmiszerár-emelkedés okozott. Ezzel kellene csinálni valamit és ezzel kellene felvenni a harcot, nem pedig mondvacsinált baromságokkal. De sokkal nehezebb a valódi problémákat megoldani és ezt a magyar kormány is pontosan tudja. Nem véletlen, hogy már egy évtizede nemlétező problémák ellen harcolnak ahelyett, hogy valódi megoldásokat kínálnának valódi problémákra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.