Szeptember 8,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És vannak olyan helyek is, ahol nem kuriózum, hogy hivatalban lévő törvényszegő figurák megbukhatnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 425,173 forint, még hiányzik 2,574,827 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kulturált jó reggelt, sarki fény utáni vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! Egy kazah-fehérorosz-kínai-dakota közmondás szerint akinek nem inge, ne öltözködjön, akinek nem muszáj felkelni, maradjon veszteg, ahány ház, annyi baj legyen. Sőtpláne: szerintem én sem mondhattam volna szebben Gyurcsány Ferencnél, hogy nem mellesleg egy a tábor, sok a sátor. Ugyan nem az én kútfejemet dicséri – mindazonáltal mindig örömmel terjesztem a kultúrát, Hadházy Ákos meglátásai általában sem állnak oly távol tőlem, mint Makótól Jeruzsálem vagy Németh Szilárdtól a vegán konyha -, de büdös nagy igazság, hogy minél több a képzetlen ember, annál több a zsebnáci hülyeségekre fogékony elme, és minél jobban omlik össze a gazdaság, az oktatás, az egészségügy, annál inkább szüksége van a Fidesznek a zsebnáci provokációkra, hogy inkább ezekről beszéljünk, mint az iskolákról, kórházakról és az Európa-rekorder inflációról.

Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem zárja ki egyik a másikat, ameddig el nem visz a fekete autó, megpróbálunk mindenről beszélni, amit fontosnak tartunk, hátha van legalább némi visszhangja a gondolatainknak ebben a gyűlölettől és a hatalom mindenáron megtartásától eltorzult, fröcsögő-nyáladzó megafonok által túlordibált virtuális térben. Az márpedig cáfolhatatlanul az ország szégyene, hogy miközben Bajáról jár át Szekszárdra a nyugdíjas matematika tanár órát tartani, és még így sincs elég matematika tanár egy olyan iskolában, amelyik elvileg a megye egyik vezető oktatási intézménye, Budaházy György terrorizmusért elítélt szélsőséges vadhajtása az emberi civilizációnak, az emberi fejlődés egyik kivilágíthatatlan, sötét zsákutcája magyar hazafi minőségében beteheti a lábát egy oktatási intézménybe, ahol L-É-L-E-K-É-P-Í-T-Ő előadást tarthat a diákoknak. Ha bármi vicces lenne ebben, mint ahogy Dúró Dóra gyermekvédelminek nevezett homofób, zsebnáci rikácsolásában sincs semmi vicces, akkor írhatnám, hogy ha már ott van a terrorista mélymagyar harcos, igazán megtarthatná a matekórát is. De nincs ebben az égvilágon semmi vicces, és nekem már szemernyi reményem nincs arra nézve, hogy ebben az amúgy is pusztulás-pozitív világban található 93 ezer négyzetkilométernyi, határokon átívelő, mesterségesen nemzetegyesített erkölcsi elmegyógyintézetből valaha is ki lehet szabadulni.

Nem az a valami mindeközben, hogy vannak országok Európában, ahol nagy hatalommal bíró miniszterelnökök egyik pillanatról a másikra belebukhatnak korrupciós ügyekbe, hogy vannak országok, ahol a független állami hatóságok simán razziát tarthatnak akár még a miniszterelnöki rezidencián is, ha a bűzölgő korrupció gyanúja felmerül az illetékes politikussal kapcsolatban, hogy vannak országok, ahol ilyenkor miniszterelnökök LE-MON-DA-NAK, hogy egyáltalán az ügyészség bűnösnek találhat akár egy nagyhatalmú miniszterelnököt is, aki ha nem is kerül börtönbe, de a politikai karrierjének kurva élet, hogy örökre búcsút inthet (lásd Antonio Costa pár nap alatt megbukott portugál miniszterelnök esetét). Pontosabban de, ez a valami. Az a valami, hogy ez így konkrétan véres sci-fi a hatvanpusztai kastélybunker valódi tulajdonosa által foglyul ejtett országban, ahol a portugál forgatókönyv lehetőségének hallatán ma már valószínűleg éktelen röhögőgörcsbe tör ki a legtöbb ember. Mert elképzelhetetlen, nonszensz, kretén vicc, abszurd. Nemhogy erről szó nem lehet, hanem ott tart az elborulás, hogy az iskolákban léleképítő előadásokat tartó Budaházy Györgyök Dúró-féle szalonnáci elvbarátai rikácsolására sértenek törvényt hivatalban lévő miniszterek, hogy kiszolgálják a magát legkésőbb a libernyákozással a csőcselék legaljába besoroló nemzetvezető közönségét és potenciális szavazóit. Az MSZP nevű, még nyomokban létező, ellenzékinek nevezett párt ismert kultúrpolitikusa például azzal volt elfoglalva a minap, hogy tudomása szerint nem is a World Press kiállítás körüli botrány miatt rúgták ki a Nemzeti Múzeum igazgatóját, az csak ürügy volt. Nagyszerű. Kár, hogy a lényegről viszont nem nagyon esett szó, a lényeg tulajdonképpen elsikkadt. A lényeg pedig az – ahogy dr. Sándor Zsuzsa nyugalmazott bíró kiváló írásában rámutat -, hogy a mélymagyarságától és Orbán alászolgálatától megrészegült Csák János miniszter rekordot döntött a törvénysértési akadályugrás műfajában: egy hét alatt kétszer tiporta lábbal a saját elvtársai által hozott, hatályos törvényeket.  Nem sorolom fel az összeset, a jogász levezette, érdemes elolvasni az egész érvelést, aminek a legfontosabb állítása az, hogy

a sokat hivatkozott „gyermekvédelmi törvénynek” egyetlen olyan paragrafusa sincs, amelynek alapján a Magyar Nemzeti Múzeum kitilthatná a kiskorúakat, vagy akárcsak jelölhetné, még kevésbé, hogy köteles lenne jelölni azt, hogy a 18 éven aluliak nem mehetnek be.

A lényeg más szavakkal: az Orbán-kormány minisztere nagyon konkrétan törvénysértésre utasította a múzeum igazgatóját, aki helyesen nem volt hajlandó eleget tenni a törvénysértésre való felhívásnak, ezért kirúgta a francba. És itt jön a képbe a portugál párhuzam meg egy rakás európai ország példája, ahol nem sci-fi a független bűnüldözési, igazságszolgáltatási hatóságok létezése sem, és az sem egy egzotikum vagy kuriózum, hogy hivatalban lévő erkölcsi selejtek igenis megbukhatnak. Egy ilyen hét után Európában Csák Jánosnak az azonnali lemondással egybekötött megszégyenülés jutna osztályrészül, ebben a morális elmegyógyintézetben azonban még az is benne van az illiberális törvénymegerőszakolás paklijában, hogy majd gyalázatos érdemei elismeréseképpen jól ki is tüntetik, hogy csak így tovább, elvtárs!

Az a valami, hogy ez is csak egy átlagos, szürke, unalmas hét volt Európa legszuverénebb és legkorruptabb szegényházában. Ahol Csák János köszöni szépen, változatlanul bitorolja a miniszteri széket, és ahol miközben az önkényuralom ún. szuverenitásvédelmi hatóság létrehozásán fáradozik, hogy az önkényuralom még megmaradt ellenfeleivel végre-valahára leszámolhasson, és befoghassa a kormányról dicshimnuszokat zengeni nem hajlandó, a kormány disznóságairól még mindig beszámoló független sajtó pofáját, kiderül, hogy akkora a szuverenitás, hogy egy izraeli kémcég járatta le a 2022-es választás idején a kormánnyal kritikus magyar civileket. Találós kérdés: a guruló dollárbaloldal szólamával népet hülyítő, újságcikkekből összefércelt, semmit nem bizonyító ún. titkosszolgálati jelentések alapján a politikai ellenségeit rágalmazó, lejárató, a saját szuverenitására azonban oly kényes ún. nemzeti kormány csak nem kémkedéssel foglalkozó külföldi cégeket vesz igénybe a saját polgárai ellen? Ugye nem erről van szó? Vagy de? Szerintem valami ilyesmiről van szó, amiben nem is tudom, hogy mi a leginkább mellbevágó. Főleg ha idehozom még azt is, hogy ugyanaz a rogánista titkosszolgálat – amely az ellenzék lejáratásához szállította a muníciót a Kocsisok és Rogánok pártjának – egy olyan spekulációkkal és sejtetésekkel teli anyagot hozott tető alá a migrációs pszichózis elszabadítása érdekében, amiben hemzsegnek azok az információk (is), amelyek már bő egy hónapja jóval részletesebben megjelentek a Balkan Insight tényfeltáró portál több mint fél éven át készült anyagában. Az a fos meg, amit ez a bizonyos NIK összehozott, hivatkozási alap a miniszterelnök migránsterroristázásához és hivatkozási alap a migrációt állítólag támogató gyermektelenek elleni uszításhoz.

Nem is tudom, mi a legdurvább. Hogy nem az országnak, hanem az állampártnak van titkosszolgálata, amely nem az országot, hanem a pártot szolgálja. Vagy hogy ez a párt-titkosszolgálat ilyen minőségű munkát végez. Vagy hogy ennek az egésznek semmi következménye nincs. Ahogy egy miniszter nyíltszíni törvénysértése is lábjegyzet, légypiszok a NER fennállásának legnagyobb bűnei között. Ahol más frontokon meg kiderül: bizonyíték van rá, hogy arra kérik a tűzoltókat, hogy amikor kivonulnak a rendőrminisztériumhoz katasztrófát elhárítani, ne szirénázzanak, mert megzavarják a nagyhatalmú nyugdíjas rendőrminisztert a hangzavarral, majd a rendőrminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének (???) megsértése miatt azzal rukkol elő, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket az ellen a politikus ellen, aki leírta a TÉNYT. Miszerint Pintér Sándor nagyhatalmú rendőrminiszter miatt kellett sziréna nélkül vonulniuk a tűzoltóknak. Akiket – tudom, nem sokra mennek ezzel – mindenképpen elismerés illet, amiért a túlbuzgó utasításnak nem voltak hajlandóak eleget tenni. Még jó, hogy nem őket nyomja fel a katasztrófát nem elhárító, hanem védő önérzetes főigazgatóság, amelyiknek a jó hírneve versenyt fut az MTI vagy Bayer és az Origo jó hírnevével.

Hát nem hiszem, hogy ebből a sötét, bűzölgő pöcegödörből még ki lehet mászni. Nem az a kérdés, hogy mikor érjük utol Ausztriát vagy Portugáliát, hogy mikor viszik el bilincsben egy közpénzek csilliárdjait az udvartartása, famíliája, pereputtya nevére átjátszó korrupciós tényezőt, hanem az a kérdés, hogy egyáltalán valaha lesz bármi, ami alapján azt lehet mondani, hogy ez itt egy ország. Ahol jelentenek bármit is a szavak, ahol van értelme és van következménye bárminek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.