November 28,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A probléma a fegyverekkel van, nem azzal, hogy ezeket éppen ki használja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,038,989 forint, még hiányzik 1,961,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kommentekből megállapítható, hogy három embertípus van akiket mindennél jobban irritál egy fegyveres zsidó látványa:

1. A fegyvertelen zsidót, mert rádöbbenti, hogy a világ nem úgy můködik ahogy azt fél évszázada hazudja magának.

2. Az airsoftos nácit, mert egyből kiújjul tőle a pêniszirigysége.

3. Az antiszemita progresszívot, mert mindazt jelképezi számára amit a legjobban gyűlöl: a nemzetet, a vallást és az egyén Istentől kapott szabadságát.

Az igénytelen helyesírástól eltekintve, Robert C. Castel geopolitikai elemző, biztonságpolitikai szakértő valamiért úgy hiszi, hogy a fél világ ellene van. A kormány egyik jól foglalkoztatott szekértolója és propagandistája zsidó származása miatt közelről volt kénytelen megtapasztalni az október hetedikei terrortámadást. Ezt úgy értem, hogy azt a saját népe elleni támadásnak, háborúnak élte meg, amihez értelemszerűen minden joga megvan. El sem tudom képzelni, én hogy érezném magam, ha terrortámadás érné Magyarországot, bár erre azért igen csekély az esély. Pont ezért ezt a szinte elképzelhetetlent félretolva lássuk, hogy miről beszél itt, az azóta fegyvert ragadó és minden pillanatot vitákra és a saját véleménye elmondására használó Castel. Nos, állítása szerint a kommentelőket zavarja az, hogy egy fegyveres zsidót látnak. Hogy ezt mégis miből szűrhette le, arról fogalmam sincs, mivel ha pillanatnyilag valami elmondható a magyar társadalomról, az az, hogy kérdés nélkül Izrael pártját fogják a háborúban. Vannak persze olyanok is, akik a palesztinok jogairól beszélnek, esetleg a békéért szólalnak fel, de az ő hangjuk elenyésző, az Orbán-kormány pedig mindig is Izrael-barát volt, az Orbán-kormány propagandája meg attól hangos, ami az Orbán-kormány érdekeit szolgálja.

Sem ezzel, sem mással nem kívánok senkit megsérteni, mint ahogy azt sem akarom, hogy bárki is antiszemitizmussal vádoljon, csupán a tényeket közlöm. A magyar társadalom a zsidósággal, Izrael állammal szolidáris. Talán pont ezért is megmosolyogtató kissé az, hogy a bejegyzés szerzője olyasmit lát, ami nem nagyon létezik. Nem mondom, lehet, hogy kapott egy-két erősebb kommentet az elmúlt időszakban, csak hát az online tér ilyen. Nem nagyon van olyan téma, amellyel ne lehetne egyesek haragját kivívni, amire ne reagálnának erősen egyesek. Elvégre az online térben azt kommentel az ember, amit csak akar. A frusztráltságának, a gyűlöletének gond nélkül hangot adhat, hiszen úgy véli, úgysem eshet bántódása. Nem fogja senki kitenni a róla készült videót a Youtube-ra, ahol artikulálatlanul ordít valakivel. A Facebookon és mindenféle más közösségi oldalak, portálok kommentszekcióiban is azt mondanak az emberek, amit csak akarnak, szinte megkötések nélkül.

Csakhogy Castel Facebook-bejegyzései alatt jellemzően olyanok kommentelhetnek, akikben maga a szerző is megbízik, és még ők is azt írták a fenti bejegyzésére, hogy nem igazán értik azt, hogy ez most mégis honnan érkezett, hiszen a fenti sorok már egyfajta komplexusról árulkodnak. Lassan mindenki antiszemita lett, aki bármiben is ellentétes állásponton van, mint egy zsidó ember, ami véleményem szerint egy nem túl jó irány. Az antiszemitizmus minden csíráját el kell pusztítani, és fel kell emelnünk a hangunkat minden nemzetiség vagy vallási közösség elleni atrocitás ellen. Ezt meg is tesszük, hiszen nem tagadtuk le azt sem, hogy Nyugat-Európában valóban megnövekedett az antiszemita bűncselekmények száma, ami elkeserítő. Elkeserítő, mert az ember azt hitte volna, hogy a holokausztot követően mindenki számára egyértelművé vált, hogy ilyet soha többet nem engedhetünk meg. De véleményem szerint az sem egy jó irány, ha valakinek van véleménye mondjuk az izraeli-palesztin háborúról és azonnal antiszemitának kiáltják ki. Csak azért, mert valaki nem ért egyet egy zsidó ember véleményével, még nem válik automatikusan zsidógyűlölővé. Mint ahogy csak azért, mert nem értek egyet a magyar választópolgárok többségével, még nem válok magyargyűlölővé. A dolgok nem feketék és fehérek.

Én magam mindenféle vérontás ellen vagyok, legyen az válaszcsapás egy korábbi vérontásra, vagy sem. Elmondtam már a véleményemet a témában, ezért most újra nem fogom megtenni. Én nem a zsidók vagy a palesztinok mellett foglalok állást, hanem azt állítom, hogy minden gyermek megérdemli azt, hogy békés, emberi körülmények között nőjön fel, éljen akár az izraeli, akár a palesztin oldalon, hiszen minden ember alapvetően jónak születik és kincsként kellene rá tekinteni. Ami a gyermekkorukban éri őket, és amivé válnak felnőttként már a társadalom és a politika hibája, nem a megszületett gyermeké. Nekem sem a fegyveres zsidó, muszlim vagy keresztény emberrel van a gondom, hanem magával a fegyverrel, amellyel Isten nevében már oly sok háborút vívtak, és oly sok embert mészároltak le. Ha civilizációként előre akarunk haladni, akkor véleményem szerint inkább mások megsegítésére, a társadalmak építésére kellene koncentrálni, nem pedig a fegyvergyártásra, a bombák fejlesztésére és a pusztításra.

Persze nem vagyok naiv, pontosan tudom, hogy ez soha nem fog megtörténni, mert az ember olyan, amilyen. Vallás, politikai ideológiák, történelmi határok nevében ragad fegyvert és mészárol le másokat. Igen, a háborúkban óriási pénzek vannak, és ezek a pénzek olyanokhoz vándorolnak, akik soha nem szembesülnek a meggazdagodásuk által okozott pusztítással. Soha nem lesznek hajlandóak meglátni a lebombázott épületeket, a megcsonkított halottakat és a lemészárolt családokat. Ez egyeseknek csupán a pénzről szól, semmi másról, miközben milliók életét változtatja meg örökre ez a pár hónap, legyen szó Ukrajnáról, Izraelről vagy Gázáról. Az erőszakos halál, történjen bármelyik oldalon is, emberi fejlődésünk, civilizációnk kudarca.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!