Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben eladósítja az országot a türk alvilágnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek itt a bolondok honában és hajójában, ahol már jó ideje nincs szükség humoristákra, vicces megmondóemberekre, a kabaré műfajára, de már tragikomédiákra hajazó egy vagy több felvonásos darabokra se nagyon, mert a regnáló kormány és annak egyszemélyes vezetése leuralta ezt a piacot is. A nemzeti humor kimaxolva, véresen komolyan, elvtársak! Nem kérdés, hogy amit ezek művelnek, azzal kapcsolatban az ember legtöbbször tényleg nem tudja eldönteni, hogy sírjon-e, vagy nevessen. Szép emlékű Hrabal, Menzel, szevasztok! Kusturica, merre vagy? A valóság művészeti dimenzióban vett groteszk ábrázolása lassan teljesen okafogyottá válik, múlt idővé szelídül ahhoz képest, hogy a jelenben hogyan nyomják fullba a kretént és szórakoztatják a nagyérdeműt a nertársak. Mióta a horizonton feltűnt Júdás Viktor konkurencia gyanánt ebben a műfajban, elsöprő a sikere. Mellette, alatta persze vannak statiszták és mellékszereplők is számolatlanul, akik szíves-örömest részt vesznek a bolondozásban, a mókára és kacagásra sarkalló tartalmak gyártásában. Sírva vígad a magyar, és valóban: ha már minden összeomlik körülöttünk, legalább röhögjünk egy jót magunkon. Hogy mi jutott nekünk. Miután magára öltötte a New Yorkból érkezett, dedikált baseball sapkát, amit a sárga parókás bohóc küldött neki a tengerentúlról, és a gettókban rap zenét játszó színesbőrűeket megszégyenítő fizimiskát villantott a Karmelitából, az elmúlt két napban türk népviseletbe öltözött az egész világ nagy örömére. 

A diktátorok és autokraták éves kipcsak seregszemléjén hagyta, hogy a keresztapák hülyét csináljanak belőle, vagy ami még rosszabb: önként vállalkozott eme szerepre. Ez az ember ma Magyarország miniszterelnöke, aki úgy néz ki abban a kucsmában és palástban, mint egy bazári majom, és ezt büszkén mutogatja is magáról a Facebook-oldalán. Ami hagyján, de Havas Jon-t idézve, a „Winter is coming!” csatakiáltással is megspékelte a tekintélyes személyéről készült közröhej tárgyát, a mémgyártókat megszégyenítő kazah kitüntetést szemléltető fotográfiát. Az közeleg bizony, a tél nemsokára itt van. Pontosabb megfogalmazásban: 13 éve didergünk itt mindenféle tekintetben, és vacogó foggal szemléljük, hogy mi lesz a következő vérfagyasztó performansz, amit ez előad nekünk, vagy amit egyik napról a másikra törvénybe iktat. Mert azért bármennyire is vicces, pont annyira félelmetes is az, ami itt büntetlenül zajlik. 

Nekem az a tippem, hogy a türk diktátorok kedvéért, azok szórakoztatására csinált magából hülyét, lehet, hogy még pénzt is kapott tőlük, mint egy rossz prostituált, amiért ezt a göncöt magára öltötte ott, mindenki előtt. Lehet, hogy az esti munkavacsoránál még valami néptáncot is előadott, és jópofán pózolt a vendéglátói előtt. Az más kérdés, hogy objektíven szemlélve is elég evidens, hogy neki beöltöznie sem kell, az egész csávó kinézete maga a vicc kategória. Ahogy feszít valamelyik oldalán a felnyírt hajú Szijjártóval, aki meg a másik véglet. Ő például szentül meg van győződve arról, hogy egy hollywoodi filmsztár, és olyan fotókat készített magáról, mint aki éppen egy filmforgatáson vesz részt és közben divatlapok fotósai örökítik meg minden egyes mozdulatát.

A külcsín és belbecs messziről is jól látható összeférhetetlensége, a kognitív disszonancia magasiskolája. Amikor Júdás eljátssza a cuki muki dundi miniszterelnököt Alcsútdoboz-alsóról, és a rajongótábor aléltan konstatálja, hogy hát lehet ezt az embert nem szeretni? Hát így néz ki egy autokrata, illberális, vérkorrupt diktátor? Ugyan már! A légynek sem tudna ártani, nemhogy egy egész országnak vagy kontinensnek! Bezzeg a Gyurcsány, amikor az irodájában táncolt Hugh Grantet utánozva! Na az! Az volt az igazi hazaárulás, nem ez! Mennyire cuki, ahogy cigányvajdának öltözve vigyorog a vizenyős szemeivel a véreskezű agresszorok partiján, miközben eladósítja az országot a türk alvilágnak.

Hogy nehogy elfelejtsem: közben szintet lépett a Horthy-imádó, szélsőségesen mélymagyar Dúró Dóra nevű, homofób mesekönyv daráló is, mert valahogy, valakinek csak meg kell próbálnia überelni az ország elsőszámú bohócát. Mit ad isten, most egy LMBTQ-fotókiállításnak csinált akkora hírverést, aminek szerintem még nem volt párja a Meseország mindenkié könyv premierje óta. A World Press fotókiállítás nemzetközi alkotásaira többen kíváncsiak most már, mint bármelyik híres festő képeire a Nemzeti Galériában, az kurvaélet. Ha én valami reklámcég vezetője lennék, tuti vezető állást ajánlanék a Mi Hazánk életvitelszerűen frusztrált képviselőjének, ott talán valami haszna is lehetne, szemben azzal az állandó pusztító hergeléssel, amit a magyar közéletben végez, amivel Rogánt túllicitálva mérgezi a magyar társadalmat. Akkor valóban megdolgozna a fizetésért a nagyságos asszony, nem úgy, mint a parlamentben, amikor véres szemmel hódol a kedvenc hobbijának: kirekeszt, megbélyegez, köpköd.

A passzív helyett aktív-agresszív közalkalmazottak és azok főnöke. Aki üzleti ügyekkel nem foglalkozik, de folyamatosan kétoldalú üzleti megbeszéléseken nyújtogatja a nyelvét és rángatja a nyakkendőjét. Meg a feltörekvő 45 éves udvari szárnyas, akinek vadlibákat megszégyenítő képességei vannak a repülés tekintetében, aki több időt tölt a sztratoszférában, mint a szilárd talajon, de lövése nincs arról, hogy hova lettek a horkolásgátlógép-biznisz ledarált dokumentumai az általa irányított minisztériumban. Aki mai napig nem számolt el a nagy járványügyi üzlettel, és meg se nyikkant most se, amikor kiderült: a 12 ezer felesleges eszközt évi egy milliárdért tárolják egy Rogán-közeli cég raktáraiban, majd jó lesz az egyszer valamire jeligére. Az biztos, majd elrettentő példának, ha ezek egyszer nem lesznek. Lehet majd nyitni egy múzeumot az elveszett lélegeztetőgépek bemutatására, amiket soha a kurva életben nem használtak semmire, viszont rohadt sokba kerültek. Nem nekik, hanem nekünk. Horkolásgátló nagyhatalom lettünk, legalább lehet nyugodtan tovább aludni a Csipkerózsika mesében, és szépeket álmodni egy szebb jövőről. Békében és barátságban.

És túl az üveghegyen, túl a barátságon és túl mindenen, lehet tovább zsibbasztani az orbáni propagandával etetett híveket bármivel, ami minden képzeletet felül tud múlni, mert ezek üzembiztosan megcsinálják a legelképzelhetetlenebb baromságokat is, ha arról van szó. És többnyire arról van szó.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.