Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha megtámadja az országot az ellenség, akkor mindenki tábornoknak öltözik, amitől úgy megijed a támadó sereg, hogy sikítva elmenekülnek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Merje még mondani valaki, hogy ez itt nem a csodák földje, és hogy az Orbán-dinasztiának nincsen minimum varázsereje! Azt ugye már tudjuk – már aki akarja és meri tudni -, hogy akkor táltosodott meg üzletileg a pereputty is, a gázszerelő is, amikor a miniszterek elnöke elfoglalta a trónt, Simicska Lajos abban a pillanatban veszítette el üzleti tálentumát – és persze a megrendeléseit, valamint a cégeit -, amikor Orbán Viktor megharagudott rá, most meg kiderült, hogy a csúti ezt a fantasztikus képességét – mármint azt, hogy akire ő reája teszi gyógyerejű kezét, az nyomban megnyer minden pályázatot, amin csak indul, és mindig annyi a nyeresége a cégben, amennyiről komoly, nagy múltú nemzetközi cégek álmodni sem mernek – nem önállóan állította elő, hanem szerető édesapjától örökölte. Ezt onnan lehet tudni, hogy amikor az Orbán apuka kiszállt az egyik cégéből, az igen hamar először csak alig nyereséges, majd veszteséges lett, hamarosan alighanem felszámolják. Nem mondom, így is fel lehet számolni egy céget, csak az értelmét nem látom világosan. Már amennyiben nem maradnak utána kifizetetlen számlák, és a hitelező bank sem könyvel el veszteséget, mert akkor érteni vélem.

Kevésbé fajsúlyos, de nem kevésbé nehezen érthető az új rendelkezés, mely szerint annyira nagyon komoly a háborús veszélyhelyzet hazánkban, hogy mostantól nem csak azok viselhetnek katonai egyenruhát és mindenféle rendfokozatot, akik erre amúgy képzettségük és kinevezéseik alapján jogosultak, hanem bárki, akinek erre a háromnevű honvédelmi miniszter engedélyt ad. Itt kopaszodjak meg, ha értem ennek a rendeletnek a jelentőségét! Mire gondolhatott, aki kitalálta? Ha megtámadja az országot az ellenség, akkor mindenki tábornoknak öltözik, amitől úgy megijed a támadó sereg, hogy sikítva elmenekülnek? Vagy mi a terv?

Szijjártó Péter sem tétlenkedik, igaz, ilyet máskor sem szokott tenni. Fáradhatatlanul égeti a pénzünket, röpköd kontinensről kontinensre, főként azért, hogy megteremtse a világbékét. Most – szigorúan, miután kiküldött öt darab magyar konzult Belgiumra egy meccsre, hogy amennyiben a köztudottan kulturált és békés Fradi-szurkolóknak problémája lenne, például beléjük kötne egy hotdogárus, legyen diplomáciai segítség -, majd leadta a gazdájának a bazári sapkát, hogy örüljön nagyon, éppen Fehéroroszországban védi a magyar érdekeket.

Mi békét szeretnénk, ehhez pedig a kommunikációs csatornákat meg kell tartani. Sergei Aleinik külügyminiszterrel is. (Facebook/Szijjártó Péter)

Azt mondjuk nem pontosan értem, miként lesz abból béke, ha a magyar és a fehérorosz külügyminiszter egymás kezét szorongatva beszélget erről, de ez betudható az én szegényes fantáziámnak. Annak azonban roppantul örülök, hogy Novák Katalin még most sem unt rá Ausztráliára – azt mondjuk nem tudom, hogy a katonai nemkormánygépet tudja-e nélkülözni a hazai NER-elit, vagy hazajött, és majd újra érte röppen, amikor rászánja magát a Sándor-palota felporszívózására -, most éppen Sydneyben osztotta az észt:

Tennünk kell a demográfiai jégkorszak elkerüléséért! – Előadás egyetemistáknak
Sydney-ben a Campion College Australia hallgatóinak tartottam előadást a demográfiai jégkorszakról és a család intézményét érő kihívásokról.
A döntéshozók feladata, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Arra biztattam a hallgatókat, hogy álljanak ki bátran a hagyományos családi értékek mellett. (Facebook/Novák Katalin)

Ha ettől sem jön meg a magyar nők kedve a gyerekszüléshez, akkor semmitől! Pláne, ha azt is megtudják, hogy jó kormányunk kedvezményes hitelkamatokkal támogatja a tehetősek lakáshoz jutását. Azért azt, mert akik nehezen élnek, azok nem hitelképesek, és ha valahogy kapnának is hitelt, akkor sem tudnák fizetni a törlesztőrészleteket. Mondjuk a kormány a kezdetektől a tehetősebb családokat segíti, a szegényebbek nem jutnak hozzá a támogatásokhoz olyan mértékben, mint a gazdagabbak – például az adókedvezményhez sem, hiszen nincsen elég jövedelmük ahhoz, hogy igénybe tudják venni -, a lakásvásárlási hitelre ez halmozottan igaz. Félre ne értse senki, szerintem a kamattámogatott hitel sokkal jobb megoldás, mint az ingyenpénz. Csak éppen azoknak, akik nem tudnak hitelhez jutni, de szeretnének családot, dolgoznak és törekszenek, segíteni kellene kedvezményes bérlakásokkal. Például. De oda se, majd az ausztrál fiatalok most megoldják a dolgot, olyan szülési láz veszi kezdetét Novák Katalin beszéde után, hogy csodájára jár majd a világ. Úgy tűnik, nekünk ilyen világmegmentő köztársasági elnökök jutnak. Az egyik az esőerdő békáit és az óceánok vizét védte már akkor is, amikor a magyar jogállamiságot és demokráciát kellett volna, a másik meg az életét tette fel arra, hogy szaporodásra bírja az embereket. Mintha nélküle kihalna a bolygó, ami egyébként már most is a túlszaporodásunk miatt haldoklik. Vagyis a Föld nem haldoklik, csak beteg, de meg tudja gyógyítani magát, csupán meg kell ritkítania a fajunkat. És ez a jobbik eset. Végezetül egy kis Varga Judit, nehogy elfeledkezzünk róla:

📩Üzenet Brüsszelnek:
Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága (AFCO) parlamentközi bizottsági ülésén szólaltam fel a nap folyamán. Magyarország álláspontja egyenes: nem kérünk a csúcsjelölti rendszer és a transznacionális lista elképzeléseiből. Erős nemzetek erős Európájára van szükség a béke és biztonság megteremtéséhez a kontinensen, ehhez pedig erősíteni kell a nemzeti parlamentek szerepét! (Facebook/Varga Judit)
Talán célszerű lenne, ha valaki elmagyarázná Varga Juditnak, Orbán Viktornak és még akinek akarja, hogy az Európai Unió 27 tagországból áll. Ebből Magyarország egy, ezen kívül még van 26 másik tagállam. Amit a többség akar, az van. Ha a többi ország egységes, nemzetek feletti listát szeretne és csúcsjelölti rendszert akar, akkor az lesz. Ha nem azt akar, akkor nem lesz az. Magyarország nem a vezetője, nem a tulajdonosa, nem a szószólója az uniónak, hanem csupán az egyik tagja. Ha nem tetszik az, amit a többség akar, akkor vagy szükség lesz kompromisszumra és alkalmazkodásra, vagy marad egy megoldás, ami igazából senkinek sem lenne jó, de egyre inkább ez tűnik realitásnak. Ki lehet lépni a közösségből. Azt pedig jó lenne megérteni, hogy erős Európa, pontosabban erős Európai Unió nem attól lesz, ha Orbán parancsait követik. Nem is attól lesz, ha 27 tagállam folyamatos marakodással és erődemonstrációval próbálja a többiekre kényszeríteni az akaratát. Attól sem lesz erős a szövetség, ha 27 nemzeti parlament 27 különféle módon szabályoz mindent. Attól lesz erős az unió szerintem, ha vannak közös, mindenkire egységesen érvényes, közösen kialakított és elfogadott szabályok, a valóban nemzeti kérdések pedig maradnak továbbra is nemzeti hatáskörben. Amelyik tagállam pedig ezt nem hajlandó megérteni és elfogadni, amelyik semmi nehézségből és feladatból nem veszi ki a részét, ám állandóan panaszkodik, követelőzik, vádaskodik és hátba támadja a többieket, azt be kell rúgni a sarokba, és rázárni az ajtót.
Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.