Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki megérdemli a sorsát, aki ebben a lealjasodásban részt vesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a világ világossárga, szerda után a hagyományok szerint megint csütörtököt tartunk, tisztelettel köszöntöm a felkelőket! Tudom, hogy ezt a mindig középen álló, mindig objektív és méltányos véleményguruk, bukott és megbukni képtelen aktív, valamint passzív-agresszív politikusok jóemberkedésnek, ócska moralizálásnak, vagy éppenséggel elfajzott életmódbaloldaliságnak tartják, de én rendületlenül meg vagyok győződve arról, hogy ha a politikán, a közéleten soha senki nem kéri számon, ha a civil társadalom, a közügyekbe legfeljebb a négyévente leadott szavazatán keresztül (már ha egyáltalán), azaz meglehetősen korlátozottan beleszólni tudó polgár nem kéri számon a politika alakítóin a moralitás minimumát sem, akkor bele fogunk fulladni, dögleni, pusztulni ebbe a mérgező, bűzölgő NER-pöcegödörbe. Eljutunk a kultúrahiányos, az emberi civilizációval ellentétes törzsi lealjasodás olyan feneketlen mélyére, hogy onnan a büdös életben nem mászunk ki. Félreértés ne essék, ennek a lealjasodásnak aktív szereplője az ún. sajtó is, nemcsak a demokratikusan megválasztott elvetemültek, amely sajtónak egy része kétségtelenül semmilyen vonatkozásában nem felel meg a sajtó definíciójának, DE.

Itt volt tegnap ez a szerencsétlen hír, amely szerint az Egyesült Államokban meggyilkolták Bagdy Emőke sztárpszichológus fiát. A klinikai pszichológus asszony – aki pályája utolsó felében mindent, de annál jóval többet is megtett azért, hogy lerombolja mindazt, amit hosszú és termékeny munkássága alatt létrehozott azáltal, hogy szócsövévé vált az állampártnak és tudományosan legalábbis kétségbevonható, hajmeresztő, saját magára és a szakmájára egyaránt szégyenletes, idejét múlt állításokkal tolta a kormányzati homofóbia szekerét – körülbelül olyan távol áll tőlem, mint Hoppál Péter doktor. A tisztelet talajával semmilyen közös metszetem nincs, ha róla van szó. De!!! Hogy ezt a tragikus történetet számolatlan cikkben, címlapon, ordibáló nagybetűkkel, gátlástalanul nyomják az érintettek a nyilvánosság arcába (az Index nevű álfüggetlen kanálissal az élen), újabb és újabb hírekben csámcsognak azon, hogy mi derült még ki, ami eddig nem derült ki, szerintem súlyosan méltatatlan nemcsak arra az emberre nézve, akinek a létezéséről eddig szerintem senki nem tudott (ha igen, akkor sem volt közügy, hogy a pszichológus asszonynak van egy fia is), hanem arra a Bagdy Emőkére nézve elsősorban, aki ebben az esetben szerintem nem udvari pszichológus, hanem egy anya, aki elveszítette a gyerekét. Akinek a halála ugyanúgy nem közügy, ahogy ő maga, az áldozat sem volt soha közszereplő.

Az pedig, hogy Magyarország sorsának alakítása immár több mint 13  éve olyan kegyeletsértő, ízléstelen, gátlástalan erkölcsi hullák kezében van, mint Hoppál Péter, (úgy is, mint egyházzenész, karnagy, a korrupció kormánypártjának parlamenti képviselője, nem utolsó sorban a magyar–török kulturális évadért felelős kormánybiztos) hatványozottan is annak az emberi civilizációval ellentétes törzsi lealjasodásnak a bizonyítéka, amibe belefulladunk, ha úgy teszünk, mintha nem lenne jelentősége. Mert a korrupciónak sincs jelentősége, meg a szabadságjogaink eltiprásának sincs jelentősége, meg a szegények, kiszolgáltatottak vegzálásának sincs jelentősége, meg a jövőnk elüldözött pedagógusokban mérhető felzabálásának sincs jelentősége, mert csak rosszabb ne legyen. Nehéz elhinni, hogy ez az alak, aki már többször eltolta az egybites ostobaságban gyökerező gazemberség fostalicskáját a falig, tényleg képes volt leírni, hogy nehéz elhinni, hogy Bagdy teológus fia csak véletlen áldozat volt. És leírta, basszameg! Bármennyire károsnak és megvetendőnek találom, ahogy a pszichológus ehhez a rezsimhez dörgölőzött – pedig saját jogon lett valaki, nem volt muszáj neki Németh Szilárd kaliberű egyedek választási kampányát tolni és terjeszteni mindenféle avas homofób nézeteket -, most emberileg együttérzek vele. Amikor élete szerintem legnagyobb tragédiáját éli át (egy gyermek elvesztése bármely életszakaszban a legmélyebb tragédia), akkor jön egy humanoid abból a karámból, amelyhez ő önként, dalolva csatlakozott, és ordenáré propagandacélokra használja a fájdalmát a nagy nyilvánosság előtt, kvázi meggyalázza a fia halálát. És őt is leköpi, hiszen lényegében az dörgöli bele az arcába, hogy miatta ölték meg a gyerekét. Mi van ennél lejjebb?

Egy rakás minden van persze, amitől az embernek hánynia kell. Akkor is, ha nem gondol bele mélyebben abba (a kolléga szerencsétlen belegondolt), hogy milyen az, amikor Bayer, Kocsis, Kálomista és Halász János vérmagyarok, 1956 örökösei nemzeti ünneplés helyett elhúznak Krétára nyaralni. De példának okáért ilyen az, hogy több mint három és fél év után most megint aljadék módon meghosszabbítják a háborús veszélyhelyzetre keresztelt különleges jogrendjüket (Indexül: Újabb felhatalmazást kér a kormány a veszélyhelyzeti jogalkotás folytatására, mintha ennek a kormánynak a bárki felhatalmazására szüksége lenne, hogy azt csináljon, amit akar), hogy egy rakás aljadék jogszabályt rekordgyorsasággal el tudjanak fogadni, amiről senkit nem kérdeztek meg. Ám mivel őfényessége – akit senki nem kényszerít, hogy az Európai Unióban senyvedjen, ha terhes az neki – kihízta a kétharmados alkotmányozó többséget, és rájött, hogy a rendeleti kormányzás az igazán testhezálló számára, így megint visszaél a hatalmával, hogy 2024. május 23-ig kényelmesen tető alá hoznak mindent, ami a június 9-i választások megnyeréséhez szükséges.

Ha az ellenzék nem kaparná ki egymás szemét történetesen a Momentum-DK vonalon, akkor sem bíznának semmit a véletlenre. Akkor sem, ha egyébként mindig atombiztosan számíthatnak Ungár Péter vérhiteles ellenzéki politikus aknamunkájára, aki mindig a legmegfelelőbb pillanatban emlékezteti az általa – a Rogán-központot megszégyenítő üzemmódban – lesajnált ellenzéki politikusokat arra, hogy hitelességi (!!!) problémákat vet fel, ha valaki azt gondolja, hogy a politika moralizálási és jóemberkedési verseny. Tényleg sírni lehetne ettől az okádék műsortól, amelyben a fundamentálisan orbánista, milliárdos történelemhamisító NER-ideológus lázadó fiacskája hitelességről pofázik az ellenzéknek nevezett konglomerátum kapcsán. Amely ellenzékből körülbelül egyetlen embert tudok említeni, akivel kapcsolatban egyrészt kategorikusan vitán felül áll az ellenzéki jelző, és aki érti, hogy mi történik körülötte. Hadházy Ákos az egyetlen, aki megértette, hogy megint milyen álnok csapdát állított a terrorizmust, vagyis a Hamászt elítélő parlamenti bullshit-határozatával az állampárt az ellenzéknek, hogy micsoda szánalmas dolog megszavazni egy olyan mocsok szöveget, ami azzal riogatja a Fidesz által egzisztenciálisan megreccsentet mimagyarokat, hogy az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett migránsok közt ott vannak a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai; ez pedig a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye. Vagyis sokadszorra szarrá szopatják az ellenzéket, amikor igazságokat és féligazságokat mosnak össze a Rogán-propaganda egyértelmű hazugságaival, majd az ellenzéken kérik számon, ha esetleg nem szavazza meg azt. Ha megszavazza, akkor is tökmindegy, a Soros-párti, halálpárti, víruspárti, háborúpárti, dollárpárti, stb. jelzőket akkor is lenyomják a híveik torkán, ha egy büdös szó nem igaz belőle.

De semmi gond, mert mindenkit szarrá szopatnak, az este fél 7-re kormányinfó apropóján lábhoz rendelt, csicskáztatott sajtótól a tátott szájú mimagyarokig. Igazán kár volt Csák János innovációs izét odacsődíteni rendkívüli jelleggel, hogy megtudjuk (remélem, nem értettem félre semmit), mire jutottak magukkal családbaráték. Belecsaptak a lovak közé: 15, 30 vagy 50 milliós hitel jön 3%-os kamattal, 10 százalékos önrésszel, amit akár 41 éves nők is felvehetnek. Igyekszem nem alábecsülni azoknak a munkáját, akik ezt komolyan veszik, és máris kiszámolták, hogy ki a fasz ne akarna és pláne ki az, aki nem teheti meg, hogy 25 évre, havi közel 240 ezres törlesztő mellett 50 millió forintos hitelt felvegyen? Ki az, akinek nincs legalább 475 ezer forint nettó igazolt jövedelme ehhez? De sajnos nem tudom komolyan venni ezt a kormányt. Amelyik semmit nem értett meg abból, hogy az ész nélküli populista pénzszórásból nem lesz demográfiai növekedés. Amelyik gyakorlatilag semmit nem adott ahhoz képest, ami eddig is volt és nem vált be, cserébe elvett és most megpróbálja kibaszott nagy jótéteményként letolni a nép torkán. Mindezt úgy, hogy se a kackiás bajszú Csák miniszter, se egyetlen bűntársa nem tudja garantálni, hogy ezeknek a várhatóan milliószámra születő hitelgyerekeknek a felneveléséhez egy legalább közepesen átlagos, emberhez méltó körülményrendszer rendelkezésre fog állni. Gondolok itt a működő védőnői hálózattól az orvosi ellátásig, vagy a megfelelő számú és képzettségű pedagógussal felszerelt bölcsődéig, iskoláig, egyetemig egy rakás mindenre.

Szóval a szemfényvesztés megvolt, a kretén Trump-sapkás színdarabot is összehozták Törökország erőskezű vezetőjének, és bár semmi előremutató nincs ebben a végtelenített orbánista showműsornak álcázott társadalmi kísérletben, azt azért jó volt látni a tegnap esti kormányinfón, hogy Gulyás miniszter nehezen viseli a gyűrődést. A helyében én is nehezen viselném, ha a véreskezű háborús bűnössel találkozó főnököm vállalhatatlan performanszát kellene magyaráznom. De végül is senkinek nem kötelező alászolgának állni, úgyhogy még sok kellemetlen, kínos, verejtékes percet kívánok a jóllakott óvodásimitátornak, aki szerint gyermeteg dolog azt feszegetni, hogy a gazdáját kegyetlenül megalázta Kreml Pekingben. Jó étvágyat kívánok továbbra is ehhez a hálás küldetéshez, hiszen mindenki megérdemli a sorsát, aki ebben a lealjasodásban részt vesz.

Már csak egy kérdésem van a Hamász terrorista szervezetet parlamenti határozatban elítélő állampárttal kapcsolatban: berendelték már Erdogan szultán barátjukat egy kedélyes toporzékoló csacspartira, miután arról pofázott, hogy Hamász fegyveresei nem terroristák? Jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.