Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem Pampalini adománya, amit a gyűrött zakójából vesz elő és ad oda nagylelkűen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jézus Viktor in the house! Kezeket a magasba, kedves narancs- és sütőtökszínű, illetve -érzelmű nyugdíjas szavazók! Ki nem ugrál lipsi nyugger, hej-hej, ria-ria Hungária, és így tovább. Mint láthattuk, hallhattuk, mielőtt ma reggel becaplatott volna a rádiójába igét hirdetni, az egyélőisten tegnap még a kormányinfó előtt kamerák elé ült. Bejelenteni. Nem mellesleg emlékeztetni a feledékeny táborát, hogy ők még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

Számoljuk bruttóban a hazugságot, amit előadott ez a pajkos ember, aki az utcán távolról sem annyira bátor, mint a kamerát tartó talpasai körében. Nettó kamuzásról akkor beszélhetnénk, ha legalábbis minimális igazságtartalma lenne annak, amit szemrebbenés nélkül az ájult közönsége arcába nyomott ez az áldott ember. Hogy az Isten áldja meg minden lépését, a Szűzanya vigyázza az egészségét, és szálljon rá az egész Anyaszentegyház áldása! Ezeket nem én találom ki, hanem a rajongótábor, amelyik a posztja alatt úgy ömleng, mintha az ember a sajátjából adná adományként. Fontosnak érzem, hogy még egyszer tegyük tisztába ezt az ordas nagy hazugságot, ezt a jelenlegi reménytelen gazdasági helyzetben a jövő évi választásokra kacsintó, azaz tudatosan, előre megfontoltan elkövetett aljas mellébeszélést.

A nemzeti kormány senkivel nem állapodott meg, amiről beszél, az nem a nyugdíjasokkal kötött alku tárgya, hanem a törvény. Nagyon konkrétan az 1997. évi LXXXI. törvény, amely a társadalombiztosítási nyugellátásról szól, és amely szabályozza azt is többek között, hogy hogyan, mikor és mennyivel kell évente megemelni az öregségi nyugdíjakat. Hangsúlyozom, lassan és kimérten, hátha a muskátliból is narancslevet facsaró, a fenti hír hallatán jó eséllyel táncra perdülő nagyon szépkorú fideszes rajongók is közel engedik magukhoz a valóságot: ez a nyugdíjemelés, ami természetesen sokkal kevesebb lesz, mint amennyiről a bejelentés szólt, nem Orbán Viktor adománya, amit a gyűrött kék zakójából vesz elő és ad oda nagylelkűen az időseknek, hanem törvényi kötelezettség. Ha a szemkilövetőként emlegetett Ferenc lenne most kormányon, akkor neki is oda kellene adnia ezt a pénzt. Ha tetszik neki, ha nem.

Egyébiránt a Gyurcsány-kormány vagy a Bajnai-kormány nem vett el semmiféle nyugdíjat senkitől, egyszerűen a 2008-as világválság okozta gazdasági megszorítások nem tették lehetővé, hogy odaadják a 13. havit,  mert már nem volt lovetta. Egyébként a nemzeti korrupció miniszterelnökét semmi nem gátolta meg abban, hogy 2010 óta ezt minden évben odaadja, de nem tette, pedig olyan konjunktúra volt itt, mint az állat, de ő inkább ellopta. Aztán a tavalyi választás előtt kegyet gyakorolt, de nem azért, mert szociálisan olyan nagyon érzékeny lenne, hanem azért, mert meg kellett nyernie a választásokat, semmit nem bízott a véletlenre, és ezzel a húzással is növelte az esélyeit. Magyarul: szavazatokat vásárolt a nyugdíjasoktól, akik – a választási eredményeket látva – meg is hálálták neki. Tisztelet a kivételnek! Igen, ez is hozzájárult ahhoz, hogy most szarban a haza, és igen, erre mondják azt, hogy amit a választások előtt elosztogatnak, azt a választás után többszörösen veszik vissza hatalmasék. Így történt, hogy nálunk a legmagasabb az infláció egész Európában, és most ahhoz képest is jóval kevesebbet adnak, mint amit ez az irdatlan áremelkedés indokolna. Úgyhogy seggtörlésre pont elég lesz az, amit Jézus Viktor nagylelkűen odaad a közös kasszából, másra nemigen.  

Tehát még egyszer: az van, hogy akkora mennyiségű közpénzt szórták szét adóvisszatérítésre, nyugdíjra, egy valag látszatberuházásra és miegyébre, hogy az megbaszarintotta a büdzsét. Ennyi. Ennek semmi, de semmi köze nincs se az orosz agresszor háborújához, se a brüsszeli bürokraták hungarofóbiájához, amiről delirálni szokott. Egyébként a KSH körülbelül annyira közöl megbízható adatokat, mint az Origo vagy az MTVA. Aki legalább minden páros héten vásárolni jár, az tudja, hogy az élelmiszerinfláció nem 13%, hanem minimum 30%. Pont. Az, hogy ezek miként csűrik-csavarják és miket számolnak bele a vásárlókosárnak nevezett számításba, köszönőviszonyban nincs a valósággal. A lényeg: egy adott év január 1-jén annyival kell megemelni a törvény szerint a nyugdíjakat, amennyi az adott évre „tervezett”, azaz várható infláció mértéke. Ehhez képest ezek annyira találták el januárban ezt a számot is, mint minden mást szoktak: semennyire. Hiába kergeti Pampalini Viktor az infláció nevű tigrist hosszú hónapok óta itt, a Kárpátok medencéjében, semmi eredménye. Ez viszont egyáltalán nem gátolta meg abban, hogy azt állítsa: olyan országot szeretnének, ahol „együtt sírunk, együtt nevetünk”. Ha a flegma, önkívületi cinizmusnak még nincs védőszentje, akkor Jézus Viktort ezennel hivatalosan is fel lehet terjeszteni erre a címre, ha semmi mással nem, ezzel a kijelentésével bőven rászolgált. Meg ezzel is: „Pontos elszámolás, hosszú barátság, a nyugdíjasok számíthatnak ránk”.

Hát ez minden és mindennek az ellenkezője, csak nem pontos. Nyilván a hosszú barátság fontos, de ne keverjük össze az üzletet a barátsággal. Ami jár, az jár, a szádon kívül, Orbán! Mindenkinek jár, aki öregségi vagy rokkant nyugdíjellátásra szorul! És nem azért, mert éppen te lebegsz az ánuszrózrsáddal a fejünk felett, hanem azért, mert ez a törvény. Mondom: ez a törvény, hacsak meg nem változtatod a parlamenti bátoraidat felhasználva. Addig is ez a te törvényi kötelezettséged, még  pontosabban: a MINDENKORI kormány törvényi kötelezettsége, a miniszterelnök személyétől teljesen függetlenül. Egyetlen esetben baszna be a mennykő: ha államcsőd lenne (ami mondjuk majdnem be is következett), mert akkor nem lenne miből fizetni. Gondolom, ezt nem ismernéd el még akkor sem, ha izzó koronát nyomnának az okos fejedre, mint annak idején Dózsa Györgynek. Az lenne az egyetlen eset, amikor mondhatnád azt, hogy sorry, de nincs se emelés, se nyugdíj. Persze pontosan tudod, hogy ha ez bekövetkezne, akkor arra is van elméleti esély, hogy a barátaid a nyugdíjasklubban  kiegyenesítik a botjaikat, felpakolják a banyatankot, a hónuk alá kapják a járókereteket, meglátogatnak a Karmelitában, és nekiesnek a dolgozószobának csúfolt luxuslakosztályod ólomüveges ablakának.

Csak ennyit akartam mondani.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.